MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Münir Özkul, “Ali Kırca ile Hayat Meydanı Söyleşisi” İle Kartal’da Anıldı
Münir Özkul, “Ali Kırca ile Hayat Meydanı Söyleşisi” İle Kartal’da Anıldı

 

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Şubat ayı etkinlikleri kapsamında yaklaşık 1,5 ay önce hayata gözlerini yuman usta sanatçı Münir Özkul, “Ali Kırca ile Hayat Meydanı” adlı söyleşi ile anıldı.

 

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide usta sanatçı Münir Özkul’un eşi Umman Özkul, oyuncu ve Özkul’un eski eşi Suna Selen, kızı Güner Özkul, Prof. Tayfun Hatay, Ahmet Sezerer, Tuncay Akça ve Ayşe Erbulak usta sanatçıyı izleyiciye anlattı. Anma gecesine; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin Yöneticileri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Kartallı katıldı. Söyleşi; Münir Özkul için hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı. Usta sanatçının oynadığı filmlerden hazırlanan sinevizyonu izleyen seyirciler zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Usta sanatçının eşi Umman Özkul, Münir Özkul’un eski filmlerini izlemekten çok hoşlandığını ve Ali Kırca’nın moderatörlüğünü yaptığı ‘Siyaset Meydanı’ adlı programı da çok sevdiğini söyledi.

“Halkını çok seviyordu, yüreği çok iyiydi”

 

 

Umman Özkul, usta sanatçının rol yapmadığını, hazırlandığı rolleri adeta yaşadığını dile getirdi. Usta sanatçının son dönemlerde katarakt sebebiyle artık hiç görmediğini ve konuşamadığını da belirten Umman Özkul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Münir, siyasetle daima ilgiliydi; fakat babasının bir vasiyeti varmış, -oğlum siyasetle asla ilgilenme- dediği için, içinden bir şeyler düşünüyordu; ama dışa vurmuyordu. -Bir şey yaparsam, halk görür onu- derdi hep. Halka kapıyı açsa içerisi dolardı, dışarda kuyruk oluştururdu sevenleri. Halkını çok seviyordu, yüreği çok iyiydi.”

 

“Hep tiyatroda, hep setteydik”

 

Özkul’un eski eşi Suna Selen ise hayatlarının hep çalışarak geçtiğini ifade ettiği konuşmasında: “Biz sürekli çalıştık, hep tiyatroda, hep setteydik. Bizim hayatımız hep çalışarak geçti.” ifadelerini kullandı.

 

“Babam hiçbir şeyden hevesimi kırmadı”

 

Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, babası ile alakalı anılarını şu şekilde anlattı: “Yapamazsın kızım demezdi hiç. Kumaş buldu mu üzerime bir şey dikerdi, hiçbir şeyden hevesimi kırmadı. Babama yakın olmak için odama gitmezdim, yer yatağı yapıp yanında yatardım.”

 

Usta Oyuncu Ahmet Sezerer ise usta sanatçıya ilişkin yaptığı konuşmasında :”Her zaman çok saygılıydı, karşısındakinin yaşı ne olursa olsun saygıda kusur etmezdi.” derken, oyuncu Tuncay Akça ise şu ifadeleri kullandı: “Rahmetli Münir ağabey, bir filmde oynamıştı. Biz filmle alakalı bir eleştiri getirmiştik -senin gibi oyuncu, böyle bir rol oynar mı- diye… O da bize mütevazı bir şekilde hiç kırmadan -çocuklar sanatçı her şeyi oynar- dedi. Hiç unutmam bu sözünü…”

 

Söyleşinin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, televizyon habercisi ve gazeteci Ali Kırca ile gelen misafirlere çiçek taktim etti.

 

16 Ek

 

 

Yanıtlamak veya Yönlendirmek için burayı tıklayın
Galeri
📆 26 Şubat 2018 Pazartesi 13:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR