MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
MUKADDERAT

Evet son günlerin trendi mukadderat, sözlük anlamı ile bi nevi kabulleniş anlamına geliyor ama bizler biraz abarttıkmı bu kabullenme olayını nedir.

Askerler şehit oluyor kader kısmet, deprem oluyor çürük yapılmış binalar çöküyor takdiri ilahi, adam sarhoş araba kullanıp kaza yapıyor birilerini öldürüyor ecelleri gelmiş vadeleri dolmuş oluyor, küçücük kız çocuğunu kocaman bir adamla evlendiriyolar kızın kısmeti böyleymiş oluyor, kadın kocasından dayak yiyor şansız bir evlilik yapmış oluyor bunlar gibi bir çok örnek verebiliriz bu konuda ama ben artık bu mukadderat denilen kabulleniş olayından sıkıldım.
Tamam deprem doğal bir olay da binaları sağlam yapmak tamamen yapay bir olay , sen malzemeden çalmasan, kaçak kat çıkmasan o bina çkömez ve kimse ölmez değilmi, küçücük kız çocuğunu kocaman bir adamla evlendirmezsen o kızcağızın kısmeti hiçde öyleymiş olmaz, karını dövmezsen o kadıcağız şansız bir evlilik yapmamış olur değilmi,ya uyanın artık biraz hayat gerçeklerden ibaret saçma sapan bahanelerden değil.
Hep konuşmuyormuyuz kendi aramızda dış güçler, ülkemizde herşeye müdahale eden dış güçler, ekonomik özgürlüğümüzü eline geçirmiş olan dış güçler adamlar haklı bize ne yapsa haklı, bizler böyle yaşarsak onlarda bize daha çok dış temasta bulunur.

Üretmeden tüketen bir toplum olduk, herkez kısa yoldan para kazanmak derdinde ve bunun için herşeye eyvallah eder duruma gelmişiz. Samanını bile dışardan alab bir Ülkede herşey mukadderat ya o samanın bize dışardan gelmeside mukadderat.

95 Yıl önce Ülkeyi kurarken Mustafa Kemal Atatürk halkına güvenmişti, alın kendinizi kendiniz yönetin demişti, aydınlık ufuklara doğru yürüyün, modern çağı yakalayın, medeniyet seviyesi yüksek okumuş gençler yetiştirin demişti.

O ülkenin dört bir yanı düşmanlarla çevrilmişken mukadderat kısmetimiz kaderimiz böyleymiş demedi mücadele etti, inandı, başardı….
Ya bizler…!!!

 

NURAY YILMAZ

📆 17 Eylül 2018 Pazartesi 23:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR