MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ”Muharrem Ayının İlk Orucu Kartal’da Açıldı”
”Muharrem Ayının İlk Orucu Kartal’da Açıldı”

 

Kartal Cemevi Vakfında Muharrem’in ilk orucu açıldı.

Kartal ‘da Muharrem’in ilk orucu, Kartal Cemevinde açıldı. Burada vatandaşlarla bir araya gelerek orucunu açan Vatandaşlar edilen duaya eşlik etti.Cemevi vakfı dedesi şu ifadeleri kullandı.

“Tıpkı sevinçlerimiz gibi acılarımızı da paylaşan kocaman bir aileyiz biz. Yas-ı matem orucu tuttuğumuz Muharrem Ayı’nda Kartal Cemevi’nde bir lokma ekmeğimizi paylaşıyoruz.

Biz, yaradılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz. İslam âleminde önemli bir yeri olan Muharrem ayı boyunca Ehlibeyt soyundan gelenlerin, yüreği insan sevgisiyle dolu olanların, yeryüzü bir daha acılar yaşamasın diye tuttuğu tüm oruçlar kabul olsun” dedi.Muharrem Ayı iftarları İstanbul’un farklı ilçeleri ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde kurulan iftar sofralarıyla devam edecek

Matem  Orucunda  Muharrem Ayı iftarına katılanlar arasında;Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkan yardımcısı AkifHamza Çebi ,Cumhuriyet Halk partisi İstanbul İl başkan yardımcısı Baki Aydöner,Cumhuriyet halk partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri,Cumhuriyet halk partisi geçmiş dönem Parti Meclis Üyesi Doç.Dr. Hüsnü Süslü ,Kartal belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Gökhan Yüksel ,Cengiz Türkmen ,Cumhuriyet halk partisi Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Necla Erdem ve yönetim kurulu üyeleri,Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş,Kartansaş A.ş Genel müdürü Düzgün Çapar,Aleviler Federasyonu başkan yardımcısı Kemal Berk,Geçmiş dönem Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı Kartal Belediyesi Çevre müdürü Dilek Kars ve vatandaşlar katıldı.

(LOKMA SAHİPLERİ )
AKİFHAMZA ÇEBİ
AYDIN KOÇ
İLHAN KOÇ
ERKEM AKŞİ
İSMAİL DENGİZ
Allah Kabul Etsin.

Haber;İstanbul34gazetesi

Galeri
📆 11 Eylül 2018 Salı 22:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR