MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » MUAMMER ÇELEBİ İLE MUAMMER ÇELEBİYİ KONUŞTUK
MUAMMER ÇELEBİ İLE MUAMMER ÇELEBİYİ KONUŞTUK

Evet sevgili okuyucularımız,konuğumuz CHP Kartal İlçe Başkan adayı Sayın Muammer Çelebi. Kendisi bilindiği gibi CHP Kartal İlçe Başkanlığına aday Muammer Çelebiyi mensubu olduğu Partinin,üyeleri ve seçmenlerinin tanıdığından eminiz ama Kartal halkı olarak sizlerinde onu daha yakından tanımanızı istediğimiz için kendisinden bir röportaj talep ettik, kırmadı bizi ve çok güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Sayın çelebi ile aday olmaya nasıl karar verdiğini, kaç yıldır siyasetin içinde olduğunu, CHP’de en son ne zaman aktif görev aldığını kendisinin adaylık sürecinde yaşadıklarını hakkında iddia edilen Belediye tarafından destekleniyor söylentileri konularını konuştuk kendisi de bize açık yüreklilikle cevaplar verdi.


N:Y: Evet Sayın Çelebi Muammer Çelebi kimdir ile başlayalım Kartal halkı,kamuoyu sizi biraz daha yakından tanısın,işinizde başarılı bir iş adamı olduğunuz biliyoruz ama buyurun söz sizde;

M.Ç: Öncelikle teşekkür ederim böyle bir söyleşi için , Yaklaşık 35-36 yıldır Kartal’da ikamet etmekteyim. Aslen Gümüşhane Kelkitliyim. 51 yaşındayım yaklaşık 27 yıldır da İnşaat sektöründeyim.

Başta Kartal olmak üzere bir çok yerde irili ufaklı projeler yaptık, işimizde bugünlere kadar geldik, ha dediğiniz gibi başarılımıyım sanırım bu yıllara kadar gelmiş olmamız işimizi iyi, yaptığımız anlamına da geliyor. Başarı ölçeği birde sizinle çalışmış olan insanların, firmaların bizleri nasıl değerlendirdiğiyle de alakalıdır bu zaman zarfında onlar bizleri başarılı görmüş ise oda bize ancak gurur ve mutluluk verir.

Biz bilindiği üzere yap sat diye tabir edilen mütehahitlik firmalarındanız bizlerden daire alan müşterilerimizin hala bizleri arıyor soruyor ve çevrelerindeki insanlara tavsiye ediyor olması sanırım işimizi iyi yaptığımız anlamına geliyor.

N:Y: İşadamı yönünüzü tanıdık zaten bilindiği üzere Kartal’da tanınan bir firmasınız birde Siyasetçi Muammer Çelebiyi tanıyalım, siyasete ne zaman başladınız, CHP’de yada başka bir partide en son ne zaman aktif siyaset yaptınız? birazda bunlardan bahsedebilirmisiniz.

M:Ç: Siyasete il girişim SODEP’di ilk olarak o partide siyasetle tanıştım. Daha sonra 1988 yılında SHP üyesiydim hatta Mehmet Ali Büklü’nün aday olduğu o dönem ben oy kullanmıştım. İlçe Kızılay Bulvarındaydı çok iyi hatırlıyorum oyumuda Eczacıbaşı ilk okulunda kullanmıştım.

Zaman içerisinde siyasette ama aktif ama pasif dönem dönem oldum. SHP’de (Sosyal Demokrat Halkçı Partide) İl delegeliği ,kongre üyeliği yaptım. Yasaklar kalkıp CHP yeniden aktif siyasete döndükten sonra SHP ile CHP’nin birleşmesiyel biz CHP’nin üyesi olduk.1997 senesinde yapılan İlçe kongresinde ben İlçe Yöneticisi oldum ve Başkan Yardımcısı görevi aldım.O dönem Başkan olan Bülent Şahin istifa etti ve Belediye Başkan adayı oldu, biz görevimize devam ettik.

2000 yılının son aylarıydı yanlış hatırlamıyorsam biz görevden alındık ve kayyum atandı. Nisan Mayıs aylarında İlçe kongreleri vardı Genel Merkez o kongrelere bizlerle gitmemek için kayyum atadı ve o dönemde bizleri görevden aldı , bunu bir rahatsızlık olarak anlatmıyorum ama o günden sonra siyasete biraz ara verip kendimi daha pasif hale sokmaya karar vermiştim.O dönemde yapılan kongrede Kartal İlçe Başkanımız Yıldırım Emsiz olmuştu.

N.Y: Tamda o dönemde CHP’den istifa ettiğiniz doğrumu peki?

M:Ç: Evet istifa olayı doğrudur fakat dediğim gibi bir kırgınlık olmamıştı bende ve tamda o dönemde bizlerin görevden alınması ile ilgili değildi istifam fakat Sayın Murat Karayalçın SHP’yi tekrar kurunca bende kurucu üye olarak SHP’de görev aldım ve SHP’nin üyesi olarak siyasete devam ettim.

Murat Karayalçın ve SHP beklenen başarıyı gösteremedi maalesef o dönem siyasette ve sayın Karayalçın CHP’ye tekrar geri dönüş yaptı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. SHP’de bu süreçte kendi içinde pasifize oldu sonrasında Sayın Karayalçın Parti Meclis üyesi oldu, İstanbul İl Başkanı oldu ben o dönemlerde SHP üyesi gözüküyordum sonrasında sayın Kılıçtaroğlu İstanbul Büyükşehir Başkanlığına aday olduğu dönemde tekrar CHP’ye üye oldum ve o günden beri de Partimin üyesiyim.

SHP’de siyaset yaptığımız dönemlerde de aslında biz CHP üyesi gibiydik CHP Kadın kolları, Gençlik kolları, hangi birimi olursa olsun bizlere geldiklerinde onlara hep kapımız açıktı ve birdik. SHP’ye kurucu üye olmak CHP’nin üyesi olmamak anlamına gelmiyordu bence yada şöyle söyliyeyim biz kimlik değiştirmiş olarak görmüyorduk kendimizi çünkü SHP’de CHP2de aynı partiydi bence sonrasında da birleştiler zaten bu yüzden ben kendimi CHP’den hiç kopmuş hissetmedim.

N:Y: CHP Kartal İlçe Başkan adaylığına nasıl karar verdiniz?

M:Ç: Türkiye’de iyi gitmeyen bir çok şey var,yani bizler toplumun içerisinde olan insanlarız, iş dünyasının içerisinde olduğunuz zaman herkesimden insanla istişare yapıyorsunuz ve belli bir anlayışla görüşmüyorsunuz herkesimle oturuyor sohbet ediyorsunuz.
Hal böyle olunca Türkiye’nin şu anki içinde olduğu durumunun kritiğini daha çok yapma şansını yakalıyorsunuz.

N.Y: Tamda bu noktada aslında sanıldığı gibi sahayı bilmiyorusunuz,Kartal halkını tanımıyorsunuz izlenimi ortadan kalkıyor galiba. Anlattıklarınıza bakılırsa aslında tamda halkın arasında olan sizmişsiniz diyebilirmiyiz.

M.Ç: Tabi ki dediğim gibi değişik düşüncelerdeki insanlarla bazı konuları konuşunca onlardan bir şeyler alıyor,onlara bir şeyler veriyorsunuz. Türkiye ve Kartal meselelerini kendi parti mensupları ile tartışsam ne olacak onlarla zaten aynı düşüncedeyim, ama karşıt görüşte bir başka kişi ile konuştuğunuz zaman belki onu ikna edip kendi partimize geçirebilme şansı doğuyor.

Ben birde karşıt düşünceye sahip olduğumuz parti mensuplarının veya mevcut Hükümetin yaptığı kötü şeyleri tekrarlayıp,onların hatalarını dile dolayıp onları suçlamaktansa onların yapmadığı iyi şeyleri partimiz olarak yapıp insanları kendi düşüncemize çekmek istiyorum.

Bize oyverecek mahallerde,bölgelerde çalışma zamanımızı azaltıp onlarla beraber zayıf olduğumuz bölgelere daha fazla zaman ayrılması taraftarıyım. Onlar zaten bizimle beraber ve bizlere oy verecekler, iktidar olmanın yolu belkide bundan geçiyor, Kartal’a gelirsek iki dönemdir iktidar olduğumuz bir Belediye Başkanlığımız var, neden üçüncü dönemde olmasın ben olacağına inanıyorum,istersek, çalışırsak , birbirimizi eleştirmeyi bırakıp birlik olursak hem Kartal’ımızı yeniden alırız hemde Hükümet olmak için daha büyük adımlar atmış oluruz.

Üzülerek gözlemliyorum ki bizim birbirimize attığımız taşlarla rakiplerimiz kale yapıyor. CHP bir kocaman bir ailedir ve bende o kocaman ailenin bir mensubu olmaktan onur duyuyorum, ama aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar,sıkıntılar aile içerisinde kalırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. kendi meselelerimiz yine kendimiz çözelim bizim olana sahip çıkalım ve hatalarını,yanlışlarını ortaya çıkartmaktansa o yanlışları, hataları bir daha yapmamaları için elimizden geleni yapalım.
İşte bunun için aktif siyaset yapmaya karar verdim ve Kartal İlçe Başkanlığına aday oldum.

N.Y: Yıllardan bu yana hep aynı isimler bir yerlere aday oluyordu, siz birden ortaya çıktınız ve İlçe Başkanlığına aday oldunuz. Hep aynı isimlerin aday olarak gösterilmelerine veya aday olmak istemelerine nasıl bakıyorsunuz?

M.Ç: CHP Kartal’ın 14.000 üyesi var ve bu 14.000 üyeden sadece her zaman 500 kişi bir yerlere aday oluyor. Emin olun diğer üyelerde aday olup o görevleri layıkıyla yapabilecek insanlar.Birde şöyle bir algı var siz eğer hep bir yerlere aday olursanız siyasetin içindesiniz , aday değilseniz dışındasınız bana göre bu algı yanlış birşey,pekala bir yere aday olmadan da siyasetin içerisinde olup parti yararına çalışmalar yapabilirsiniz ve aday olupta kazanmış arkadaşınızı destekleyebilirsiniz.

CHP’nin Kartal’da 110 bin 120 bin civarında bir oyu vardı , evet hayır referandumunda bu oy dahada arttı.Bizlerin şöyle düşünmesi gerekmiyor mu? hazır bir oy artışı yakalamışken bu oy oranının aşağılara çekmek değil dahada arttırmak için çalışmamız gerekiyor. Bir yere aday olmadan bir yere Başkan olmadan da bu çalışmalarla destek sağlanabilir ve siyaset yapılabilir.

N:Y: Peki seçilir ve İlçe Başkanı olursanız CHP Kartal İlçe Başkanlığında bugüne kadar bilinen ve öyle olduğu sanılan bir bölge, mezhep ve şehir hakimiyetinin olmadığını veya olduysa bile bundan sonra olmayacağını İlçenin kapılarının her bölgeye, her mezhebe ve her şehre açık olacağını söyleyebilirmisiniz?

M.Ç: Evet tabi ki aslında tamda öyle değil belkide olay ama Türkiye genelinde bu böyle. CHP’nin çizgisi belli ve bu çizgiyi kendine yakın görmeyenler tabi ki üyemiz olmuyor ve çogunlukta belli bir bölgenin insanının üstünlüğü ortaya çıkıyor.

Ben İlçe Başkanı olursam eğer tabiki İlçenin kapısı herkese, herkesime açık olacak aslında amaçda bu olmalı, ne kadar çok değişik fikre sahip insanı kendi bünyemize katar isek okadar çok iktidar yolunda adım atmış oluruz.
Kartal halkı ile temas halinde olacağım, gençlerimize, kadınlarımıza daha çok imkanlar sağlayacağım, Belediyemizle koordineli çalışmalar yapacağım kısacası önce Kartal’da yeniden iktidar olamak adına daha sonrasında Türkiye’de iktidar olmak adına üzerime ne düşerse fazlasıyla yapmaya çalışacağım.

Aslında CHP’ye sempatiyle bakan, oy vermeyen ama oy vermek isteyen aile baskısından, çevre baskısından çekinip bizlere yanaşamıyan toplantılarımıza,çalışmalarımıza katılmak isteyipte katılamayan bir kitle olduğuna inanıyorum ve ben bu kitleye ulaşıp onlarla temas halinde olup saflarımıza çekmek gerektiğini düşünüyorum.
Bu nasıl olacak peki derseniz, şöyle olacak dediğim gibi İlçemizin kapısı herkese açık olacak, günden konularını, Ülke sorunlarını kendi partililerimizle değil belki bir Ap partili ile, Belki bir MHP’li ile tartışırsak , konuşursak onları ikna edebilir ve partimize üye yapabiliriz , üye olmasalar bile sandıkta bizlere oy kullanmalarını sağlayabiliriz diye düşünüyorum ve işte tüm bunları yapmak için ve partime faydalı olmak için aday olaya karar verdim.

N:Y: Adaylığınızla ilgi Belediyenin adayı söylentileri var bunun için neler söyleyeceksiniz?

M:Ç : Öyle bir şey yok tabi, son zamanlarda yaşanan bu tip olaylar beni gerçekten üzüyor. Kendi içimizde sen Belediyecisin, sen Örgütcüsün diye ayrılmak bize yarar getirmez aksine zarar getirir.

Sayın Başkanımızı her Kartal’llı vatandaş gibi Doktorluk döneminden tanırım ve çok sevdiğim değer verdiğim bir büyüğümdür. Ben işim icabı bile olsa Belediye ile çok sıkı ilişkiler içerisinde olan bir insan değilim. Yaptığım işle alakalı eğer Belediyeye gitmem gereken bir durum varsa gider işimi yaparım. Toplasanız belkide bu güne kadar dört beş seferi geçmemiştir Belediyeye gittiğim geldiğim. Kaldıki her vatandaşın hakkı olduğu gibi gidip gelebilirimde.
Belediyenin adayı söylentisine gelince, sohbetimizin başında da belirtiiğim gibi yıllardır siyasetin içindeyim ve her aşamasında Partim adına yararlı olmaya çalıştım. Hiç bir zaman hiç bir yerden bir talebim olmadı ama bana da bir görev uygun görülüp hizmet etmem istendiğinde de asla kaçmadım.

Bu anlamda ben adayım ve kongreye gireceğim , kazanırım kazanamam onu sandık gösterecek ama kazanamasamda kazanan arkadaşlarımla beraber Ülkemin ve Partimin yararına çalışmaya devam edecğim.
İlçe Başkanı olursam da şunu da buradan belirteyim Belediyemizle, başkanımızla örgütümüzle bir büyün olarak önce Kartal için sonrada Ülke menfaatlerimiz için partimiz adına çalışacağım.

N.Y: Muammer bey son olarak Ataşehir Belediye Başkanının görevden alınması ile ilgili neler söylemek istersiniz ve bu alınmaların devamı gelecek mi sizce?

M:Ç: Hoş bir olay değil ve doğru bir olayda değil bence. Son zamanda gündemde olan Rıza Zarrab olayının yankıları büyük olunca gündemi değiştirmek adına ve dikkatleri birazda başka yöne çekmek adına alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum.
Mallesef Ülke son zamanlarda zor günler yaşıyor ve ekonımik darlık insanımızın belini büküyor. İş adamıyım ve bir çok kriz gördüm , bir gecede doların iki üç karına çıktığı dönemlerde oldu ama bukadar işssizlik, bukadar karamsarlığın yaşandığı bir dönemi görmedim .
Ortada bir başarısızlık var ve maalesef mevcut Hükümet bunu başarısızlık olarak görmüyor ve eleştiriye de tahammülleri yok, son günlerde Zarrab olayı iler ilgili çok üzerlerine gidiidiği için Ataşehir Belediye Başkanımıza böyle bir operasyon yapılmıştır ama ben zaman geçtikçe olayın değişeceğine ve kendisinin yeniden görevinin başına döneceğine inanıyorum.

N:Y:Sayın Çelebi size çok teşekkür ediyoruz,bize zaman ayırdınız, güzel ve yararlı bir sohbet oldu sanırım en azından halkımız sizi daha yakından tanımış olacak…Çıktığınız yolda başarılar dileriz.

M.Ç: Bende sizlere ve sizin nezdiniz de halkımıza teşekkür ediyorum, CHP Kartal İlçe Başkanı olursam eğer şuna inansınlar beni daha yakından tanıyacaklar çünkü parti gözetmeksizin hep onların arasında olacağım ve İlçemin kapısını asla kapatmayacağım.

Röportaj:Nuray YILMAZ

 

 

Galeri
Etiketler:
📆 12 Aralık 2017 Salı 20:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR