MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ekonomi, Genel, Manşet, Toplum » MEVLÜT UYSAL: “SULTANGAZİ’NİN YILLARDIR VAR OLAN TAŞ OCAĞI PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ”
MEVLÜT UYSAL: “SULTANGAZİ’NİN YILLARDIR VAR OLAN TAŞ OCAĞI PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ”

Sultangazi’nin en önemli problemlerinden biri olan Cebeci Taş Ocakları Rehabilitasyon Projesinin tanıtımında Başkan Uysal müjdeyi verdi: “Büyükşehir olarak bunu üstlendik. 760 milyon TL’lik yatırım yapacağız. İnşallah Temmuz ayı itibariyle başlayacağımız projeyi yıl sonunda bitirerek yıllardır süren bu sorunu çözmüş olacağız” dedi.Sultangazi’de “Cebeci Taş Ocakları Rehabilitasyon Projesi”nin tanıtımı yapıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği tanıtım törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda davetli katıldı.

-BÖLGENİN SORUNLARINI YAKINEN BİLİYORUM-
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi ve Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği Cebeci Taş Ocakları Rehabilitasyon Projesi”nin tanıtımında konuşan Başkan Uysal, 1997’den beri Sultangazi’nin komşusu Başakşehir’de oturduğunu ve bölgede yaşanan sorunları yakinen bildiğini söyledi.

Uysal, “Bugün burada Sayın Bakanımızla yılların sorununu; Sultangazi’nin en önemli taş ocağı problemini konuşuyoruz. Daha öncesinde valiliğimizin ve bakanlığımızın burada bir çalışması vardı. Devamında Büyükşehir olarak burada ne yapabiliriz diye çalıştık. Büyükşehir olarak bizim işin içerisinde olmamız, birebir hem şu anda var olan sıkıntıları çözme hem de daha sonrasında bir sıkıntı çıkmaması adına önemli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

GÜRÜLTÜ VE TOZ BULUTUNU ÖNLEMEK İÇİN 40 METRELİK SET-
Sultangazi’de taş ocağı konusunda iki önemli sorunun olduğunun altını çizen Uysal, “Biri gürültü ve toz bulutları, ikincisi taş ocağına giren çıkan araçların verdiği sıkıntı. İkisini de muhakkak çözmemiz gerekiyor. İkisini de çözerken önemli yatırımlar gerekiyor. Toz ve gürültü problemini çözme adına orada önemli bir kamulaştırma meselesi var. Onları hallediyoruz. Ve yerleşim birimiyle araya 40 metrelik devasa bir set oluşturuyoruz. Bu topraktan set ile toz bulutlarının aşamayacağı şekilde bir tepe oluşturması aynı zamanda üzerinin ağaçlandırılması, yine toz bulutlarının orada kalkmaması adına da aşağıda tedbirler alınması gerekiyor. Nedir bu tedbirler? Araçlara yükleme yapılırken iş makinesiyle değil de bantlar üzerinden yüklemeler yapılması, toz bulutunun azaltılmasına yönelik bütün tedbirlerin alınması, bunları inşallah yapıyoruz” şeklinde konuştu.

-12 KM İLAVE YOL İLE KAMYONLAR SULTANGAZİ’NİN DIŞINDAN GEÇECEK-
Başkan Uysal, taş ocağına girip çıkan kamyonların oluşturduğu sıkıntıyı çözme adına da yeni bir proje hazırladıklarını belirtti. Uysal, araçların hiçbir şekilde Sultangazi içerisine girmemesi için 12 kilometrelik ilave yol yapılacağını ifade etti. Araçların verdiği sıkıntıyı bu şekilde çözeceklerini kaydeden Uysal,  “Araçlar Sultangazi’nin içerisine girmeden nasıl buraya gelip gidebilir onun projelendirmesini yaptık. Arka taraftan Boğazköy tarafına, direk yol yapılacak. Yerleşim birimine girmeden araçların çıkacağı bir yol. Yine o yolun etrafında da, araca konulmuş bu taş ocağı malzemelerinin giderken toz çıkarmaması adına araçların üzerlerinin kapatılması, gürültüyü

📆 13 Haziran 2018 Çarşamba 22:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR