MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » MEHMET TEKİN; ATALARIMIZA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN ADAY OLDUM…
MEHMET TEKİN; ATALARIMIZA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN ADAY OLDUM…

CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi aday adayı sayın Mehmet Tekin’le kendisine ait Bellona ürünlerini sattığı işyerinde kısa bir söyleşi yaptık.

Kartal’ın sevilen ve köklü esnaflarından olan Mehmet Tekin yaklaşık 50 yıldır Kartal’da yaşıyor. Sıkı bir CHP’li olan Tekin bize kendisi hakkında bilgiler verdi ve aktif siyasete girmek için nasıl karar verdiğini anlattı.

N.Y: Evet Mehmet bey öncelikle merhaba bize vakit ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Kartal’ın sevilen ve tanınan bir esnafısınız ama okuyucularımız sizi daha yakından tanımak isteyecektir, bize biraz kendinizden bahsedermisiniz ve Meclis Üyesi adayı olmaya nasıl karar verdiniz ?

M.T: 1970 yılında Erzincan Tercan’dan İstanbula geldik. O yıllardan beri Kartal’dayım ve Kartal’da oturuyorum.Ticari hayatıma Bakkaliye işi ile başladım,1980 yılında mobilya sektörüne girdik ve Bakkalımızı kapattık.
Mobilya sektörüne imalatçı olarak başladık ve o gün bu gündür bu sektördeyiz. Zamanla İnşaat sektörünede girdik. 80’li yıllarda CHP’ye üye oldum,Rahmetlik Moğoltay ve Büklü döneminde siyaset yaptık onlarla beraber hareket ettik.

80 yılından bu güne pati üyesiyim desteklerimiz sonsuzdu partimize , üzerimize düşeni yapıyorduk ama , bu dönem daha aktif hizmet etmek adına ve Kartal başta olmak üzere Ülke siyasetinede katkım olsun diye Meclis üyeliğine aday adayı oldum.
yaklaşık 40 yıldır hiç bir zaman ayrılmayı düşünmediğim ve üyesi olmaktan gurur duyduğum partimde aktif siyaset yapmak bana onur verir.
Elimi taşın altına koyarak ve Belediye içerisinde daha yararlı olacağımı düşündüm.

N.Y: Meclis Üyesi olmaya karar verirken ailenizin de desteğini aldınız sanırım…

M.T: Tabiki aileme danıştım ve onlardan tam desteğini aldım. Ailece alınmış bir karar bu. Ailem, sülalem ve hatta diyebilirim ki dedelerimden Partimize bağlıyız ve Ülkenin içerisinde bulunduğu bu kötü duruma bizlerinde her sorumluluğunu bilen Vatandaş gibi dur demek adına bu mücadeleye katılma isteği duydum.
Ailenin içerisinde birileri aktif olarak bunu yapmalıydı ve ben seçildim.

N.Y: Karlıktepe mahallesinde oturuyorsunuz sanırım, mahalle halkı sizin bu kararınıza ne dediler?

M.T: Evet Kartal’a geldiğim 1970 yılından bu güne Karlıktepe mahallesinde oturuyorum. Çevrem ,komşularım duyunca kararımı sevindiler ve destekleyeceklerini söylediler.
Meclis üyesi seçilirim , seçilmem inanın bu benim için önemli değil, Partime hizmet adına her daim göreve hazırım. Kartal’ı çok seviyorum burası artık 48 yıldır benim köyüm, yuvam gibi oldu ve Kartal’a hizmet adına bu göreve talibim. Başka hiç bir beklentim yok çok şükür maddi anlamda sıkıntım yok, bu günden sonra Kartal başra olmak üzere, Ülkemizin daha iyi şartlara erişmesi için çalışacağım..
Bu Ülkeyi bize bırakanlara borcumuz var , bu borcun alacaklısıda bizden sonra gelecek nesiller, onlara borcumuzu Ülkemize ve halkımıza hizmet etmek le ödeyebiliriz….
Bu arada Belediye Başkan aday adayları na,Meclis üyesi aday adayları yol arkadaşlarıma canı gönülden başarılar diliyorum.
diyerek sözlerini sonlandırdı.
Mehmet Tekin söyleşimizde de okuyacağınız gibi kendini partisine ve yaşadığı ilçesine adamış,aydın, bilinçi ve mütevazi bir kişi. Kendisinin Belediye Meclisinde çok yararlı işler yapabileceğini görüyoruz ve çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.
Haber-Foto: Nuray YILMAZ

Galeri
📆 25 Ekim 2018 Perşembe 00:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR