MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Mansur Yavaş ‘iptal edeceğiz’ dedi ortalık karıştı!
Mansur Yavaş ‘iptal edeceğiz’ dedi ortalık karıştı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şirketleri tasfiye edeceğini belirterek , “Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalelerini belediye kendisi yapacak.

Hiçbir şekilde işçi çıkarmadan o işçilerin devrini sağlayacağız.” dedi.

Yavaş’ın açıklamalarından sonra mecliste arbedeler yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Yavaş başkanlığında toplandı. Yavaş’ın dün yapılan ilk toplantının tutanağını belediye meclis üyelerinin onayına sunması üzerine, AKP Grup Başkanvekili Mümin Altunışık söz aldı.

Altunışık, AKP ve MHP gruplarının, “belediye şirketlerinin şeffaf yönetilmesi ve denetlemesine” ilişkin verdikleri teklifin oylanmadan reddedildiği gerekçesiyle tutanağın oylanmasına karşı çıktı. Yavaş’ın dünkü konuşmasında “birlik ve beraberlikten” söz ettiğini anımsatan Altunışık, tekliflerinin oylanmamasının “görevi kötüye kullanmaya” gireceğini söyledi.

Mansur Yavaş da tutanakta maddi bir hata varsa düzeltebileceklerini belirterek, “Siz şöyle bir önerge de verebilirsiniz, ‘Bundan sonra Mansur Yavaş idare etmesin çoğunluk var’ diyebilirsiniz. Zarar eden şirketlerin yöneticilerinin görevine devamını istiyorsunuz. Belediye başkanının temsiliyet yetkisini kimse alamaz, bunu bana Ankara halkı vermiştir.” dedi.

📆 14 Nisan 2019 Pazar 19:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR