MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe, Suriyeli kardeşlerinin yarasını sarıyor
Maltepe, Suriyeli kardeşlerinin yarasını sarıyor

İstanbul’da Maltepe Kaymakamlığı’nca yürütülen “Suriyeli Çocukların Travma Sonrası Stres Bozukluklarının Teşhis ve Tedavisi Projesi”, Maltepe Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin desteğiyle başladı.

 

Maltepe Kaymakamlığı’nca düzenlenen “Suriyeli Çocukların Travma Sonrası Stres Bozukluklarının Teşhis ve Tedavisi Projesi”, Maltepe Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin desteğiyle başladı.

Maltepe Kaymakamlığı da bu sorumluluktan hareketle, “Suriyeli Çocukların Travma Sonrası Stres Bozukluklarının Teşhis ve Tedavisi Projesi”ni geliştirdi. Maltepe Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin proje ortaklığıyla desteklenen proje kapsamında Maltepe’de ikamet eden 6-17 yaş grubu Suriyeli kardeşlerimizin psikolojik travmalarının rehabilite edilmesi amaçlandı. ”

Meyvesini verdi

Maltepe Kaymakamlığı tarafından Temmuz ayında başlatılan proje faaliyetleri kapsamında tarama faaliyetlerini yürütecek psikolojik danışmanlık ekibi oluşturuldu. Arapça-Türkçe bilgilendirme broşürleri hazırlandı. Maltepe Belediyesi’nce sağlanan araçlarla proje ekibi ve Birleşmiş Milletler tarafından görevlendirilen Arapça-Türkçe tercümanlar mahalle muhtarlıklarını ziyaret ederek halkı bilgilendirme çalışmalarına başladı. Proje daha ilk günlerinden itibaren meyvelerini vermeye başladı. Muhtarlıklarda yapılan proje tanıtım toplantıları Suriyeli aileler tarafından sevinç ve şükranla karşılandı. Yaklaşık 6 ay sürecek projeyle ilgili detaylı bilgi ve güncel haberlere, Maltepe Kaymakamlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Proje Ofisi’nin resmi web sayfası projeMaltepe.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

📆 15 Ağustos 2017 Salı 18:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR