MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Makedonya’da Türk Okulu Yenilendi
Makedonya’da Türk Okulu Yenilendi

Pendik Belediyesinin de üyesi olduğu Türkiye Belediyeler Birliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya’nın Gostivar kentinde yenilenen Mustafa Kemal İlköğretim Okulu törenle hizmete girdi.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen “Türkiye ve Makedonya Yerel Yönetimleri İşbirliği Projesi” çerçevesinde Gostivar kentinde yenilenen Mustafa Kemal İlköğretim Okulu törenle hizmete girdi. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Gostivar Belediye Başkanı Arben Taravari, Pendik Belediye Başkanvekili Sami Divleli ve çok sayıda davetli katıldı.

Çavuşoğlu: “Eğitim konusunu temel öncelikli olarak ele almalıyız”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: “Medeniyet tasavvurumuza yavrularımızın da ortak olmasını, ilmiyle, azmiyle ve inancıyla her alanda kendini ortaya koymalarını arzu ediyorsak eğitim konusunu temel öncelikli olarak ele almalıyız. Gostivar’da eğitim-öğretim hizmeti veren Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu daha ferah, daha nitelikli eğitime yakışır şartlara kavuşmuş oldu.” dedi.

Okul, Pendik Belediyesinin katkılarıyla inşa edildi

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, daha önceki yıllarda Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Pendik Belediyesinin de aralarında olduğu üye belediyelerin katkıları ve TİKA’nın ortaklığıyla Makedonya’da hizmete açılmıştı. 1100 öğrencisi bulunan Gostivar’daki okul, Makedonya’nın resmi dilleri olan Arnavutça ve Makedonca dillerinin yanı sıra Türk dilinde de eğitim veriyor.

 

 

 

 

📆 15 Ocak 2018 Pazartesi 11:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR