MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » MAHMUT YAZICI, SÖZÜMÜZ VAR KARTAL’I ALACAĞIZ
MAHMUT YAZICI, SÖZÜMÜZ VAR KARTAL’I ALACAĞIZ

Yaklaşan yerel seçimler siyasi çalışmaları hızlandırdı.Partiler tüm kadrolarıyla seçim çalışmalarına başladı. Ak Parti Kartal geçtiğimiz günlerde Kartal Belediye Başkan adayı olarak Ebubekir Taşyüreği açıkladı.

Deneyimli siyasetçi Ebubekir Taşyürek sabahın ilk saatlerinden başlayarak günün geç saatlerine kadar Kartal’da saha çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı, Kadın kolları, Gençlik kolları ve mahalle birimleri ile adaylarına tam destek veriyorlar.

Ak Parti Çavuşoğlu Mahalle birimide bu çalışmalara katılan ve adaylarına desteği veren birimlerden. Mahalle Birim Başkan’ı Mahmut Yazıcıda uzun yıllardır Başkanlığını yaptığı birimde partisine hatırı sayılır katkılar sunuyor.
Aile olarak yaklaşık 50 yıldır aynı mahallede yaşayan yazıcı ailesi semtin sevilen ailelerin başında geliyor.
Ak Parti Çavuşoğlu mahalle birim Başkan’ı Mahmut Yazıcı ile yaklaşan seçimleri ve kendisinin de aday adayı olduğu Kartal Belediye Meclis üyesi aday adaylığı sürecini konuştuk.

 

* ÖNCELİKLE MAHMUT YAZICI’YI TANIYALIM, MAHMUT YAZICI KİMDİR? KAÇ YILDIR KARTAL’DA YAŞIYOR?

1970 Rize doğumluyum, ailem daha önceleri Kartal’a gelmiş, biz daha sonra geldik Kartal’a ama yaklaşık 50 yıldır Kartal Çavuşoğlu mahallesinde ikamet etmekteyiz.
İlk öğrenimimi Sabri Taşkın İlk Öğretim okulunda, Orta ve Lise tahsilimi Kartal Lisesinde tamamladıktan sonra iki yıllık Ünivarsite deneyimim var.
Tahsil hayatımı tamamladıktan sonra şu anda sürdürdüğüm ticari hayatıma başladım. Geçmiş dönemde Kartal Ankara caddesinde bir fiil 7 yıllık esnaflık yaptım, giyim mağazam vardı. Sonrasında sektör değiştirerek bize daha yakın olan inşaat sektörü kapsamında Ahşap doğrama işine girdim ve hali hazırda devam ettiriyorum.
Tahsil hayatım sürerkende,bitirdikten sonrada bir çok STK,Dernek ve Folklorik,sanatsal etkinliklerin içerisinde oldum.
Kartal lisesi dönemlerimde folklor ve tiyatro deneyimlerimde oldu. Yaşadığımız İlçenin nufus dağılımı açısından baktığımızda herkesimden arkadaşım var diyebilirim. Ben hiç bir zaman ırk, mezhep ayırmadım, Parti göztmedim.
Ak Parti Tuzla Belediye Başkan’ı Şadi Yazıcı’da,CHP Kartal Belediye Başkan aday adaylarından,Hüsnü Süslü’de okul ve çocukluk arkadaşım.
Kartal Lisesi Mezunlar Derneği (KALMEDER) kurulurken bile beni aradılar Mahmut olmazsa olmaz dediler ve ben Kalmeder’in kurucu üyelerinden oldum.
Kartalspor’da bir dönem yöneticilik yaptım Hamza Tozkoparan’ın Başkanlığı döneminde. Ama ozaman Kartalspor Kartalspor’du Şimdi olduğu Bal ligine düşmediği dönemlerdi.

* SİYASET NASIL GİRDİ HAYATINIZA ?
Siyaset şöyle başladı, ailem hep sağ görüşlüydü, dedem zamanında Menderes’e destek vermiş, Babam zamanında Özal’a destek vermiş bizede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanla çalışmak nasip oldu. Dediğim gibi heğ sağ görüşlüydük ama uçlarda olmadım hiç , az öncede bahsettiğim gibi herkesimden arkadaşım oldu ve o arkadaşlarımla hala görüşüyorum, dostluklarımız devam ediyor.

*AKTİF SİYASETİNİZ NE ZAMAN BAŞLADI ?
2004 yılında Ak partiye üye oldum,daha önce aktif olarak başka bir partide siyaset yapmamıştım,Ak Partiye gönül verdik , liderimizin doğru adam olduğuna inandık ve hizmetlerimiz başladı.
17-25 Aralık tarihinde herkes partiden istifa ederken bizler liderimizin yanında durduk, davamıza sahip çıktık.
SAFLARI SIKLAŞTIRMA ZAMANI DEDİK
O dönemde partimize sahip çıkma zamanıydı, tabiri caizsse safları sıklaştırma zamanı dedik ve görev istedik, ne yapabiliriz, nasıl faydamız olur dedik.
Geçtiğimiz Belediye seçimlerinde zaten çalışıyorduk, sandık başkanlığı görevlerimiz oldu ama dediğim gibi 17-25 Ararlık darbe girişiminin başlangıcı bize milad oldu ve o gün mahalle Başkanlığı görevini aldık bugünlere geldik.
5 yıldır bu görevi yapıyoruz ama en yoğun beş sene diyebiliriz, Cumhurbaşkanlığı seçimi, referandum ve geçtiğimiz genel seçimler bize denk geldi ve elimizden geldiğince çalıştık.


*NEDEN MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDUNUZ?
Nasıl karar verdim, CHP Kartal Belediye Başkan aday adaylarından Hüsnü Süslü aday adaylığı açıklamasına davet etmişti beni, Daha öncede belirttiğim gibi kendisi benim çocukluk ve okul arkadaşım olduğu için davetini kabul ettim ve gittim.

İnanırmısınız CHP İlçe binasından içeri girdiğimde Hüsnü Süslünün adaylık açıklamasını dinleyemedim , orada olanlara selam vermekten.Kartal’da doğup büyüdüğüm için orada olanların çoğu benim ya okuldan,yada çocukluktan arkadaşımdı, bir de ben bu güne kadar kimsenin mezhepine, inanışına, memleketine bakmadım, ayırmadım bu yüzden Kartal’da sevildiğimi düşünüyorum. Durum böyle olunca bende partime daha fazla yayarım olacağını düşündüğüm için aday adaylık başvurumu yaptım, olurda seçilirsem hem Kartal’a ,hemde partime yararlı olacağımı düşünüyorum.

* ON YILLIK CHP İKTİDARINI DÜŞÜNÜRSEK KARTAL’DA NELER YAPILMADI,YADA YAPILMALIYDI?
Dediğim gibi yaklaşık 50 yılımız Kartal’da geçti, çocukluğumuzun Kartal’ını tabi ki özlüyoruz, kaybettiğimiz bir çok güzelliğimiz oldu. Bunlar belki geri gelmez ama bana göre Kartal’a son 10 yılda hiç bir şey yapılmadı, Kartal’a insanları çekecek elle tutulur bir proje yapılmadı.

Geçmiş dönemlere bakarsak bu seferki adayımız bana göre çok doğru bir karar, Sayın Ebubekir Taşyürek gerçekten çok düzgün bir insan, Belediyeciliği bilen ,birbirinden güzel projeleriyle Kartal’a çok şeyler katabilecek bir aday.
Ebubekir bey sadece Ak Partinin belediye Başkan’ı olmayacak bunu seçildiğinde göreceksiniz, Kartal’ın Belediye Başkan’ı olacak, Ak Partilisinin de, CHP’lisinin de Başkan’ı olacak bunu hep beraber göreceğiz.
Bu dönem ben inanıyorum ki Kartal’da biz iktidar olacağız ve bunun için tüm kadrolarımızla, İlçe Başkanımızla , İlçe Başkanımızla bir bütün oluşturduk ve çalışıyoruz.
Ben buradan Kartal İlçe Başkanımız Gürkan Akyol’a da teşekkür etmek istiyorum, gerçekten gece gündüz bizlerle beraber, hiç yorulmadan, bıkmadan, elinden gelenin fazlasını yapıyor.
Reise sözümüz kendisine Kartal’ı hediye edeceğiz ve bu dönem zafer bizim olacak….

Adı üstünde seçim bu kim kazanır kim kaybeder belli olmaz ama kazanan Kartal olsun diyerek seçime katılan tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Galeri
📆 19 Ocak 2019 Cumartesi 15:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR