MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ekonomi, Genel, Manşet, Toplum » Kuyumcular, ‘herşey dahil sisteme’ karşı savaş açtı
Kuyumcular, ‘herşey dahil sisteme’ karşı savaş açtı

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner,herşey dahil paket sisteminin kuyumcucuları olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Kötü durumun esas birinci sebebi, herşey dahil sistemi. Herşey dahil sistemi 10 senede bütün çarşıları bitirdi” dedi.

Mücevher İhracatçıları Birliği ile aynı zamanda Türkiye’nin en köklü mücevher markalarından biri olan STORKS’un Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner ve ARC Yönetim Kurulu Başkanı Ali Söğüt, kuyumcuların son dönemlerde yaşadıkları sorunları dile getirmek için bir basın toplantısı düzenledi. Turizmde son yıllarda başlanılan paket sisteminin kuyumcuları olumsuz yönde etkilediğini belirten Güner, başlattıkları projeyle birlikte sisteme karşı savaş açtıklarını dile getirdi. Ali Söğüt ise, kuyumcuların turistlere doğrudan gerçekleştirdiği satışın ihracat olduğuna vurgu yaparak, kuyumcuların ülkeye katma değer sağladığına dikkat çekti.

“Avrupa’da 10’a yakın mağaza açmayı hedefliyoruz”

Kuyum turizmi ile Türkiye’nin oluşturduğu katma değeri yükseltmek istediklerini belirten STORKS Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, 8500 metrekarelik büyüklüğü ile Avrupa’nın en büyük mücevher mağazasını 10 yılda 1 milyona yakın turist geldiğine dikkat çekti. STORKS’un Antalya’daki mağazasında tamamen turistlere satış yapıldığını belirten Güner, her katın ayrı kültürel yapılara sahip turist gruplarına hizmet ettiğini ve ortalama 35 dakikada satış işlemi yapıldığını belirtti. Amaçlarının Türk mücevherini dünya çapında markalaştırmak olduğunu söyleyen Güner, “Bugün Türkiye’de 25 mağazamız var ve 2 yıl içerisinde 50 mağazaya çıkmayı hedefliyoruz. Yurtdışında da Almanya, Fransa, Romanya, Polonya ve Rusya başta olmak üzere önemli ülkelerde bu süre zarfında 10’a yakın mağaza açmayı hedefliyoruz. Bu ülkelerdeki Franchise aday ları ile görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye’nin mücevher markası olarak büyüyeceğiz” diye konuştu.

“Herşey dahil sisteme karşı savaş açtık”

📆 09 Ekim 2017 Pazartesi 13:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR