MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Sağlık, Toplum » KURBAN BAYRAMI’NDA YASAKLARA UYMAYANLARA KARTAL BELEDİYESİ MÜDAHALE ETTİ
KURBAN BAYRAMI’NDA YASAKLARA UYMAYANLARA KARTAL BELEDİYESİ MÜDAHALE ETTİ

Kurban Bayramı süresince Kartal Belediyesi’nin tüm uyarı ve titiz çalışmalarına rağmen bazı vatandaşlar yasağa yine aldırmadı.

 

Özellikle boş araziler ve bina girişlerinde kaçak kurban kesimine teşebbüs edildi. Yasağa uymayan vatandaşlara Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek idari para cezası verdi. Aydos Ormanı arazisine atıldığı tespit edilen kaçak kesimlerden çıkan kurban atıklarına ise Temizlik İşleri Müdürlüğü anında müdahale etti.

 

Kartal Belediyesi’nin bütün birimleri Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi adına seferber oldu. Kurban Bayramı boyunca çalışma ve kontrollerini sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kurban satış ve kesim yerlerinin temizliği, çöplerin alınması, yerlerin dezenfekte edilmesi işlemleriyle ilgilenirken; Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayram boyunca Yunus Mahallesi ile Ankara Caddesi üzerinde bulunan kurban satış ve kesim yerlerinde görev aldı. 47 kurban pazarında vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde kurbanlarını kesebilmesi için 47 personel görev aldı. Ayrıca Kartal sınırları içerisinde çevre ve görüntü kirliliğini en aza indirmek, nizam intizamı temin etmek amacıyla 5 adet gezici ekip oluşturuldu.

 

 

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ise hayvanların genel sağlık durumu, kulak küpeleri, hayvan pasaportu ve nakil belgeleri ile koruyucu aşılarının yapılıp yapılmadığıyla ilgili kontroller gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerin sonunda kurban için uygun olmayan hayvanlar diğer hayvanlardan ayrılarak satışları önlendi. Çevre ve insan sağlığı gözetilerek yapılan tüm bu titiz çalışmalara rağmen Kartal Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim alanlarının dışında kaçak kesim yapıldığı, kaçak kesimlerden çıkan kurban atıklarının Aydos Ormanı arazisine atıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden oluşan ekipler, olaya derhal el koydu. Ekipler, söz konusu alana giderek kurban atıklarının bulunduğu yeri kontrol altına aldı. Olaya müdahale eden temizlik ekipleri, ormanlık araziye atılan atıkları temizleyerek dezenfekte etti.

📆 25 Eylül 2016 Pazar 12:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR