MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KIZILAY’LA HERGÜN BAYRAM
KIZILAY’LA HERGÜN BAYRAM

Kızılay Soğanlık Şube Temsilcisi Murat Çalış Kızılay’ın yeni uygulaması sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil yıl boyu ete kavuşacak” dedi.

 

İhtiyaç sahiplerine yönelik olarak 2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla sesleniyor. Türk Kızılayı İstanbul Soğanlık şube temsilcisi Murat Çalış, Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nın 2018 yılında da devam ettiğini söyledi. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay’ın, kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını belirten Çalış “Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak” dedi.

Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini ifade eden Çalış “Çağdaş model sayesinde veterinerler tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere, din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek” diye konuştu. Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağı bilgisini veren Çalış, bu kavurma konservelerin Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ve Kurban döneminin ardından da Kızılay’ın her vekâlet sahibine teşekkür belgesi göndereceğini söyledi.

KIZILAY HER YERDE

Hayırseverlerin farklı ülkelerdeki ihtiyaç sahipleri için de vekâlet verebileceklerini Belirten Çalış “Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek, Bulgaristan, Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya, Pakistan, Bangladeş, Kırgızistan, Tataristan, Filistin ve Irak’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 750 TL, yurt dışı kurban vekâlet bedeli için 590 TL ödeyecek.

Galeri
📆 08 Ağustos 2018 Çarşamba 13:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR