MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KIRGIZİSTANLI KREŞ YÖNETİCİLERİ KARTAL BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
KIRGIZİSTANLI KREŞ YÖNETİCİLERİ KARTAL BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin düzenlediği organizasyonla İstanbul’a gelen Kırgızistan okul öncesi eğitim yöneticileri, Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’nü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü ve Masal Müzesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay ve Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar tarafından ağırlanan Kırgız heyetine, kreşlerdeki uygulamalarla ilgili ayrıntılı sunum yapıldı. Kartal Masal Müzesi’ne hayran kalan heyet, Kartal Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetleri ülkelerinde de uygulamak üzere sık sık not aldılar.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Kartal ve Pendik Belediyeleri işbirliği ile gerçekleştirdiği program kapsamında, 12 kişiden oluşan Kırgızistan heyeti Kartal’da incelemelerde bulundu. Türkiye’de faaliyet gösteren okul öncesi eğitim kurumları ile ilgili bilgi almak ve sahada incelemede bulunmak için Türkiye’ye gelen Kırgızistan okul öncesi eğitim yöneticilerinden oluşan heyetin Kartal’daki ilk durağı, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay’ın makamı oldu. Kartal Belediyesi’nin özellikle çocuklar için yaptığı hizmetlerle ilgili burada bilgi alan heyet, daha sonra Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Kartal Belediyesi’nin engellilere yönelik geliştirdiği projelerle, sosyal yardım faaliyetleri hakkında Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir’den bilgi alan heyet, daha sonra Kartal Belediyesi’ne bağlı Merkez Kreş’i ziyaret etti. Burada sınıflara girerek minikler ile tanışan, eğitim programlarını ve kitaplarını inceleyen heyete kısa bir sunum yapıldı. Kartal Belediyesi’nin 11 kreşi olduğunu ve yeni kreşlerin de inşa halinde olduğunu öğrenen Kırgız heyeti, beğenilerini ifade etti. Miniklerin hangi branş dersleri aldığını soran heyete Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar bilgi verdi. Heyetin bir sonraki durağı, Kartal Belediyesi’ne bağlı Masal Müzesi oldu. Ünlü şair Sunay Akın’ın küratörlüğünde hizmete açılan Masal Müzesi’ne hayran kalan heyet, kimisi yüzyıllık oyuncak, masal kitabı, kukla, çizim gibi eserleri dikkatle inceledi. Sık sık hatıra fotoğrafı çeken heyet, rehberlerin masallarla ilgili verdiği bilgileri de büyük bir dikkatle dinledi.

Kartal Masal Müzesi’ndeki incelemenin ardından Kırgızistan heyeti, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Meclis üyeleri Mustafa Yüksel, Önder Turmuş, Yücel Süslü, Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar ve 11 kreşin sorumluları ile yemekte biraraya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün çocuklarla ilgili projelere çok önem verdiğini ve görevde bulunduğu süre içinde 1 olan kreş sayısını 11’e çıkardığını söyledi. Bilgi paylaşımının önemine de vurgu yapan Okay, daha sonra Kırgızistan heyetine hediyeler takdim etti. Kırgızistan heyeti üyeleri, misafirperverlikleri için Kartal Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

📆 15 Şubat 2018 Perşembe 11:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR