MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika » Kılıçdaroğlu’ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Kılıçdaroğlu’ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz gecesinde de açıkça görüldüğü gibi, TBMM’nin tüm üyeleri ve yurttaşlarımız Cumhuriyetimiz ve parlamenter demokrasimize yönelen tüm saldırılar karşısında bir duvardır” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “30 Ağustos 1922, ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür. O gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında dünyanın mazlum milletlerine umut veren bir zafer kazanılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk zaferin önemini, ’30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum’ sözleriyle tanımlar. Mustafa Kemal, dünya tarihine yön verdiğini vurguladığı 30 Ağustos Zaferi’nin 2. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, genç Cumhuriyetimizin sorumluluğunu ise ‘Efendiler, artık vatan imar istiyor, zenginlik ve refah istiyor. İlim ve hüner, yüksek medeniyet, hür düşünce ve hür zihniyet istiyor’ şeklinde özetler” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal’in çizdiği bu hedef doğrultusunda ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ülküsüne bağlılıkla daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olmanın mücadelesini verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Bu nedenledir ki demokrasimizi kökleştirmek için atacağımız her adım, 30 Ağustos ruhuna eklenen yeni bir zaferdir. 15 Temmuz gecesinde de açıkça görüldüğü gibi, TBMM’nin tüm üyeleri ve yurttaşlarımız Cumhuriyetimiz ve parlamenter demokrasimize yönelen tüm saldırılar karşısında bir duvardır. Anayasal rejimi ortadan kaldırmak; laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak, cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen tüm odaklar ve terör şebekeleri bu duvara çarpıp yenilmeye mahkumdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

📆 29 Ağustos 2016 Pazartesi 21:51   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR