MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTALLI MİNİKLER DOĞANIN ZENGİNLİĞİNİ SANATLARINA YANSITTI
KARTALLI MİNİKLER DOĞANIN ZENGİNLİĞİNİ SANATLARINA YANSITTI

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Keystone ve Kilittaşı Okulları işbirliği ile hazırlanan “Doğadan Sanata” adlı çalışma kapsamında Kartallı minikler, doğadan topladıkları çeşitli malzemelerle kendi tasarladıkları resim ve boyamalar yaptı.

 

Resim ve boyama çalışmalarına başlamadan önce minik öğrenciler; Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, okul müdürleri, öğretmenleri ve Kartal Belediyesi personelinin nezaretinde Yakacık’ta bulunan Aydos Ormanı’na bir gezi düzenledi. Minikler ormanda çıktıkları keşifte çam kozalakları, ağaç yaprakları ve çeşitli bitkilerin dallarını yerden toplayarak ana malzemelerini oluşturdu.

 

Yaklaşık bir saat boyunca hem bitki örtüsünü tanıyan, hem Aydos Ormanı’nın muhteşem doğasıyla baş başa kalma fırsatını yakalayan öğrenciler, oluşturacakları eserleri için kendi seçtikleri malzemeleri seçmenin de heyecanını yaşadılar. 1 saatlik malzeme toplama işlemini tamamlayan öğrenciler, ardından okullarının yolunu tuttu. Burada kendi elleriyle seçtikleri malzemeleri resimlerinde kullanan öğrenciler, topladıkları çam kozalaklarını rengârenk boyayarak hayal dünyalarını sanatlarına yansıttı.  Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars yaptığı konuşmada: ”Her öğrencinin bireysel özelliklerini tanıyarak, saygı duyarak,  yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda onları yönlendirip geliştiriyoruz. Akademik donanımın  yanı sıra; estetik anlayışı gelişmiş, geniş genel kültüre sahip, geleceğini kendisi tasarlayabilecek, öz değerlendirmede bulunabilecek, sürekli araştıran ve kendini geliştiren, mutlu bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Okul müdürleri ve öğretmenler, etkinlikten memnun kaldıklarını dile getirerek desteklerinden dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

📆 06 Kasım 2018 Salı 15:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR