MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTALLI KAZIM ÖLÜMÜNÜN 58. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
KARTALLI KAZIM ÖLÜMÜNÜN 58. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Yahya Kaptan’a bağlı olarak Kurtuluş Savaşı yıllarında Kuvayı Milliye örgütlenmesinde yer alan “Kartallı Kazım” lakaplı İbrahim Göleber, ölümünün 58. yılında mezarı başında anıldı.

Kuvayı Milliye örgütlenmesinde, Yahya Kaptan’a bağlı olarak görev yapan ve Şair Nazım Hikmet’in “Kuvayı Milliyeci Kartallı Kazım” olarak adlandırdığı İbrahim Göleber, vefatının 58. yılında Pendik’teki mezarı başında dualarla anıldı. Yayalar Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Göleber’in ailesi, torunları, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hüseyin Tozkoparan, Cengiz Türkmen, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Törende Göleber’in yaşam öyküsünün hatırlatılmasının ardından emekli müezzin Vedat Özbaş tarafından dualar okundu. Anma törenine katılan herkese lokum ikram edildi.

Okunan duaların ardından konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; “Bu yıl da buradayız. 7 yıl önce aile ile tanıştık. O zaman ailenin büyüğü olarak merhum Yalçın Göleber’i tanıdık. O zamanlar İbrahim Göleber’i Kartallı Kazım olarak sadece Nazım Hikmet’i okuyanlar biliyordu. Bugün ise İbrahim Göleber’in Kartallı Kazım olduğunu tüm Türkiye biliyor artık. Onun adını verdiğimiz meydanda ulusal bayramlarda on binlerce insanın katıldığı yürüyüşler yapıyoruz. Nazım Hikmet’in çizmiş olduğu Kartallı Kazım resmi Genel Başkanımıza sunuldu. Şu an Genel Başkanımızın odasında konuklarıyla çekilen birçok fotoğraf karesine o resim görünüyor. Burada da adı yaşıyor. Kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyor, önünde saygıyla eğiliyorum. Önümüzde seçim var, Belediye Başkanı sıfatı ile burada olursam bu konuşmayı önümüzdeki sene torunu Esra yapacak ve dedesini bize anlatacak. Bizler, Cumhuriyetimiz için mücadele etmiş büyüklerimize ve mezarı başında bulunduğumuz İbrahim Göleber’e, vatana hizmetlerinden dolayı minnet duygularımızı sunuyor, teşekkür ediyor, önünde saygıyla eğiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

📆 01 Kasım 2018 Perşembe 21:51   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR