MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTALLI ÇOCUKLAR UZAYI KEŞFEDİYOR
KARTALLI ÇOCUKLAR UZAYI KEŞFEDİYOR

Kartal Belediyesi, Planetaryum ile (Keşif Küresi)  çocuklara uzayın gizemlerini anlatan bir etkinlik düzenledi.

 

Kartal Belediyesi, Kreşler Müdürlüğü’nün organize ettiği “Keşif Küresi” Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda çocuklar için açıldı. Keşif Küresini çocuklar ile birlikte Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar ve Kartal Belediyesi kreş öğretmenleri de izledi.  Keşif küresi, uzay ve güneş sistemi ile ilgili eğitici filmleri, Kartal Belediyesi Merkez Kreş ve Kordonboyu Kreş öğrencileri izledi. Gösterilen bu eğitici filme çocuklar büyük ilgi gösterdi. Filmde Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gezegenleri hakkında bilgiler verildi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi’nin çocuklara açık etkinliğine kreş öğrencilerini de getirdiklerini ifade ederek, “Kreşlerimizdeki öğrencilerimize olanaklar dâhilinde yaşlarına ve algılarına uygun her türlü etkinliği ve sunumu yansıtmaya çalışıyoruz. Böylece onların çok yönlü bilgilerle buluşmalarına vesile oluyoruz. İlgi ile izleyen ve soruları ile gördüklerini, öğrendiklerini yorumlayan becerili ve bilgili öğrencilerimiz var. 570 öğrencimizin bir bölümü bu yıl ilköğretime başlıyorlar. Kreşlerimiz etkinliklerimiz ve eğitimi ile ülke genelinde örnek model durumuna erdi.” dedi

 

 

Gökyüzü ve astronomi hakkında eğitici ve eğlendirici sunumların yapılabilmesi için inşa edilmiş gösterim alanı olan Planetaryum, (Keşif Küresi)  Kartallı çocuklara uzayın gizemlerini keşfettiriyor. Normal görüntüleme sistemlerinden farklı olarak; geniş kubbe yapısında bir projeksiyon ekranı bulundurması ve gökyüzündeki hareket eden cisimlerin ya da istenen herhangi bir ortamın gerçekçi olarak simülasyonunu sunan bu eğlenceli ve aynı zamanda eğitici küre, Kartallı çocukların gözlem gücünün ve yaratıcılığının artırılması için 1 ay boyunca hizmet verecek. Bu çalışmayla çocuklar, Dünyamızın da içinde bulunduğu evrenin yapısı ile alakalı karmaşık ve sıkıcı gelebilecek konuları, özellikle son yıllarda popülerliğini artıran üç boyutlu panaromik görüntü ile öğrenme ve gözlemleme şansına sahip olacak. Böylelikle; uçsuz bucaksız evrenimizin sadece geceleri parıldayan cisimlerden ibaret olmadığını, gerçekçi ve eğlenceli bir yolla gözlemleyecek ve istikbalin göklerde olduğunun sırrına bir adım daha yaklaşmış olacaklar.

 

Kartal Belediyesi’nin, üzerinde çalışmayı sürdürdüğü eğlence, eğitim, iletişim ve sosyalleşme temalı organizasyonlarını destekleyen bu çalışma ile çocuklar, okul öncesi bilim eğitimini gelişmiş ülkelerdeki akranları ile aynı olanaklar yararlanarak almış olacak.

Kartal Belediyesi bu çalışma ile astronominin öneminin, her geçen gün daha fazla fark edildiği günümüz dünyasında, kalkınmış ülkelerdeki çocuklar ile eşit şartlarda eğitim alınabileceğinin örneğini veriyor. Bu vesile ile eğlence, eğitim, iletişim ve sosyalleşme temalı organizasyonları geliştirip, çocuklarımızın okul öncesi bilim eğitimini alabileceği bilim merkezlerinin kurulmasının hayal olmadığını da gösteriyor.

1 ay boyunca çocuklar için hizmet verecek olan sunumlarda yer alacak filmlerde X-Planets (Bilinmeyen gezegenler), The Search For Life in The Universe (Evrende yaşam var mı?), The Body Code (Vücudun şifresi ) gösteriliyor.

📆 03 Temmuz 2015 Cuma 14:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR