MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Kartal, Manşet » KARTAL’IN YENİ YÜRÜYEN MERDİVENİ HİZMETE AÇILDI
KARTAL’IN YENİ YÜRÜYEN MERDİVENİ HİZMETE AÇILDI
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün liderliğinde “Kartal’a Engel Yok” sloganıyla çalışmalarını yürüten Kartal Belediyesi’nin, yaşlı ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yeni projesi, İnş. Müh. Abdurrahman Ağaç Yürüyen Merdiveni hizmete açıldı.

Kartal Çavuşoğlu Mahallesi, Yakacık Caddesi’nde bulunan yürüyen merdivenin açılış törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Merhum Abdurrahman Ağaç’ın ailesi, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, Kartal Belediyesi Birim Müdürlerinin yanı sıra, Kartal’da görev yapan mahalle muhtarları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal’da yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlar için büyük bir sorun yaratan yokuş ve merdiven sorunu; inşa edilen yürüyen merdiven ve engelli asansörü ile çözüldü. Hayata geçirilen proje kapsamında yürüyen merdiven ve Merdiven Tipi Engelli Platformu ile yaklaşık 500 metreyi bulan yol mesafesi kısaltıldı ve Kartallı vatandaşlar kolay, hızlı ve konforlu erişim imkânına kavuştu.  

“Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı, minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.”İnş. Müh. Abdurrahman Ağaç Yürüyen Merdiveni’nin açılış töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Değerli dostlar, değerli hemşerilerim, bu güzel eseri bizlere kazandıran ve projesinde son derece titizlikle çalışan ekibime ve müteahhit firmamıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Bu bir ihtiyaçtı ve 2014 seçimine girerken Altınok Öz olarak bu projeyi hayata geçireceğimizin sözünü vermiştim. Bir gün rahmetli Abdurrahman Bey ile akşamüstü buraya geldik, bu soruna nasıl çözüm bulacağımız konusunda fikir alışverişinde bulunurken elini birden göğsüne götürdü ve –biraz rahatsızım- dedi. Bunun üzerine danışmanımız ve aynı zamanda hemşire olan Vasfiye Hanım’a haber verdim. –derhal Koşuyolu Hastanesi’ne git, Abdurrahman Bey’i de oraya yönlendiriyorum, gereken neyse yapılsın- dedim. Abdurrahman Bey de bildiğim kadarıyla hastaneden korkardı bu yüzden şoförüne de –Abdurrahman Bey’i hiçbir yerde oyalanmadan, sağa sola sapmadan doğruca Koşuyolu Hastanesi’ne götür- dedim. Meğerse tam bu bulunduğumuz noktada kalp krizi geçiriyormuş. Kartal Belediye binasının yapımı esnasında Fen İşleri Müdürümüz Hikmet Bey, iş yoğunluğundan dolayı müdürlüğünü bırakmıştı. Dediler ki –Maltepe Belediyesi’nde Abdurrahman Ağaç diye biri var, bu işi yapar.- çağırdım, dedim ki –bu belediye binasını bitirebilir misin?- o da bitirebileceğini söyledi. -Kendine güveniyor musun?- dedim –güveniyorum- dedi. –o zaman ver dilekçeni, gel- dedim. Bunun üzerine –ama bir sorun var, ben 1999 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Milletvekili Adayıydım- dedi. Ben de kendisine –ne olduğun önemli değil, sen bu binayı bitirebilecek misin, bitiremeyecek misin, o önemli- dedim. –bitirebilirim- dedi. -Tamam o zaman ver dilekçeni, gel başla- dedim. Tabii o sıralarda çarşı pazarda Abdurrahman Ağaç’ı eleştirdiler; ama 15 gün sonra tekrar karşıma çıktı ve –Başkanım, benim siyasi kimliğimle ilgili dedikodu var, sıkıntıya girmeyin, dilekçemi iptal edin, ben geri döneyim- dedi. Ben de kendisine –bırak onlar konuşurlar, sonra eser ortaya çıkınca hepsi unutulur, sende bu eseri ortaya çıkaracak yürek var mı, var. Tamam o halde sen devam et- dedim. Öylece 2011’de belediyemize geldi… Bu sadece bir açılış değil arkadaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı, minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.’ Abdurrahman Ağaç, buranın, Kartal Belediyesi’nin binasının yapımında çok çok büyük katkıları olan bir mesai arkadaşımızdı. Başka bir hastalıktan rahmetli oldu. Oğlu Oğuzhan’ı aradım, dedim ki –kalp krizini ilk kez merdivenlerin başında geçirmişti, o merdivenli yola aile müsaade ederse Abdurrahman Ağaç ismini vermek istiyorum- Memnun olacaklarını söylediler. İşte o gün, bu gündür. Ben hepinizin huzurunda ailesine teşekkür ediyorum. Böyle evlatlar yetiştirdiği için Abdurrahman Bey’i tebrik etmek isterdim. Kendisini rahmetle, sevgiyle anıyorum. Hayatımda her daim Abdurrahman Ağaç olacak, Kartallıların da bir şekilde hafızasında olmasını istedim. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun.” şeklinde konuştu.

Başkan Altınok Öz, merhum Abdurrahman Ağaç’ın eşi ve çocukları ile birlikte açılış kurdelesini kesti ve ardından kendilerine çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

İnşaat Mühendisi Abdurrahman Ağaç Kimdir?

2 Şubat 1952’de Gümüşhane’nin Beyçam köyünde doğan Abdurrahman Ağaç; ilk ve ortaokul öğrenimini Trabzon’da, lise eğitimini ise Gümüşhane’de tamamladı. 1977 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1980-1992 yılları arasında YSE Köy Hizmetleri’nde İçme Suları Şube Müdürü olarak görev alan Abdurrahman Ağaç, 1992 yılında Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürü olarak memuriyetine devam etti. 1992-1996 yılları arasında MHP Merkez Genel Kurul Üyesi olarak görev alırken, 1994 yerel seçimlerinde Gümüşhane Belediye Başkanlığı’na MHP’den aday oldu. 1994-1999 yılları arasında müteahhitlik ve ticaret işleriyle uğraştıktan sonra 2001-2011 yılları arasında, Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde memuriyete dönüş yaptı. 2011-2016 yılları arasında Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yaparak buradan emekli olan evli ve üç çocuk babası Abdurrahman Ağaç, geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Ağustos 2018 tarihinde hayatını kaybetti.


  
Galeri
📆 01 Mart 2019 Cuma 23:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR