MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
KARTAL’IN UMUDU VAR

 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler yaklaştıkça aday adayları da netleşmeye başladı. CHP Kartal Meclis üyeliğine başvuranlar arasında genç yaşına rağmen hatırı sayılır bir tecrübeye sahip olan Umut Daştan’da başvurusunu yaptı.

Kendisi ile kısa bir söyleşi yaptık. Umut Daştan kimdir, neden başvuru yaptı, neler yapacak diye sorduk kendiside bize tüm bu soruların cevabını verdi.

M.K: Merhaba, öncelikle çıktığınız yolda başarılar dileriz. Partinizde, örgütünüzde muhakkak tanınıyorsunuz ama biz sizi daha yakından tanıyıp okuyucularımıza tanıtmak istiyoruz.
Umut Daştan kimdir önce bununla başlayalım…

U.D: 1977 İstanbul Kartal doğumluyum.İlk ve Orta okulumu Zekeriya Göçer Orta okulunda okudum.Lise öğrenimide Kartal Lisesinde tamamladım.Kocaeli Üniversitesi İnşaat bölümünü okudum, sonrasında ikinci Üniversite hayatımı İktisadi İlimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Yerel yönetimler bölümünü bitirdim. Amacım ileride siyaset yapmak olduğu için ikinci Üniversiteyi okudum,dolayısıyla okuduğum bölümünde Kaymakamlığı, Belediyeciliği ve Yöneticiliği de öğrenmiş oldum.
Bir kız çocuğum var,Gümüşhane Şiran Çavlan köylüyüm.Köyümüzün derneği olan Çavlan Derneğininde kurucu Başkan yardımcılığını yapmaktayım,bunun yanısıra KARGÜDER’in Kartal Gümüşhaneliler Derneği Başkan yardımcılığını  da yapmaktayım. ŞİDEF Şiran federsyonlarının kurucusyuz. Fenerbahçe spor kulübünde kongre üyesiyim. STK’larda olsun, derneklerde olsun hep üst tabakalarında görev almaktayım.

M.K: Ailede başka siyasetçi varmı?

U.D: Ailemizde siyasetçi yok fakat babam yıllarca Kartal Belediyesinde  İmar işleri müdürlüğü ve inşaat mühendisliği yaptı. Babam Mürsel Daştan Kartal’da sevilen biridir. Babamın ismini duyduklarında hala saygı ve övgü ile bahsederler işte böyle bir adamın oğluyum ben.

M.K: Mesleğiniz yada işiniz nedir Umut Daştan ne iş yapıyor ?

U.D: Yol ve otoban üzerine çok gelişmiş ve deneyimli bir kadroyla çalıştığım bir şirketim var. Niğde otobanı, İzmir otobanı ve 3. Boğaz köprüsü olmak üzere büyük işlere imza attık.

M.K: Genç yaşınıza rağmen başarılı bir iş adamısınız siyasete girmek nereden aklınıza geldi.

U.D: Şöyle söyliyeyim, ben 95’te SHP ile CHP’nin birleştiği dönemde partime üye oldum.Ablamda o dönemde Yusuf İkisivrinin Başkan yardımcısıydı, bende onlarla beraber partiye gidip gelmeye başladım. Partimin tozunu yutanlardanım,Nizamettin Zorgüllerle, Görkem Akdağlarla,Erdinç Tarhanlarla çalıştım neredeyse bütün süreçlerin içerisinde vardım.
Bayrak asmak gerektiğinde astık, alanlara gidilmesi gerektiğinde gittik, arabalarımıza kameralarımızı koyup video çekimlerini yaptık.
Bağlama çalan ender adamlarından biriydim partinin, Partimizin çok gecelerinde bağlama çalıp sahne bile aldım, Şadırvanda olsun,Yakacıktaki doğa restoranda olsun bir çok gecesinde bu anlamda da görev aldım.
her anlamda çok emeğim var partimizin üzerinde ve bu yüzden aktif görev alıp partime daha iyi hizmetler vermek için meclis üyesi aday adayı oldum.
Hedeflerim büyük, Meclis üyeliğinden başlayıp ilerleyen süreçte belki bir Başkan yardımcılığı,daha ilerisinde Belediye Başkan adaylığı ve Milletvekilliği düşünüyorum.
Profosyonel anlamda siyaset yapmak istiyorum ben bu işin okulunu okudum ve Ülkemi ve Halkımı seviyorum ve onlara bu anlamda hizmet etmek istiyorum.

M.K: Hedeflerinize ulaşırsınız inşallah,Gençlerimizde oy kullanacak artık biliyorsunuz 18 yaşını aşmış her gencimiz seçme hakkını kullanacak bu konuda ne düşünüyorsun?

U.D: Sevindirici bir olay tabi bu uygulama, hatta ben isterim ki 18 yaşına gelmeden, lise çağlarında , nasıl çıraklık kalfalık aşaması var ya ona benzer bir uygulamayla bu konularda haklar verilse onlara.
Toplum öyle bir hale geldi ki günümüzde , ister istemez herkes siyasetin bir parçası oldu .Gençleri ben çok seviyorum, gençlik hareketlerinin her kademesinde içlerinde oldum,
CHP gençliğini de çok seviyorum her zaman onlarında yanındayım ve onlara her zaman söylüyorum ne ihtiyaçları varsa maddi manevi bir ağabeyleri olarak yanlarındayım diye.
Buradan şunun sözünü veriyorum, her zaman gençlerin yanında olacağım ve çıktığım bu yolda her zaman onlarla beraber yürüyeceğim.

M.K:Meclis Üyelerin belirlenmesi konusunda ne düşünüyorsun, gerçekten hakedenle haketmeyen nasıl ayrılacak?

U.D:Her emekçi başımızın tacı, gerçekten partiye çok emeği geçenler oldu.103′ ye yakın Meclis üyemiz var galiba bildiğim kadarıyla,hepsi başımızın tacı,imkan olsa keşke 103’ününde meclis de olmasını isterim.

CHP siyasetinin içerisinde bir emek ve emekçi olgusu var, bunu iyi anlayıp ona göre davranmak lazım. Ben 25 yıldır bu siyasetin içerisindeyim, bir yıl bi ara verdim rahatsızlığım dolayısıyla bu ara verdiğim dönemde bile partiye gitmeye utandım, bir yıldır neredesin derler diye.

Siyaset öyle bir şey ki ara vermeye gelmiyor ve bu yüzden partiye hiç gelmeden aday olanların, partiye geliyormuş izlenimi verenlerin,emek harcamış izlenimi verenlerin ayrıştırlması gerektiğini düşünüyorum ve bu durum beni üzüyor.

Halkımızın bu ayrımı yapacağına inanıyorum.Ön seçimi çok önemsiyorum, atamanın bizim partimizin demokrasisine çok uymadığını düşünüyorum.Ön seçim bizim için çok iyi olacağını düşünüyorum ve örgütümüzün emek harcamış insanların hakkını yemeyeceğini biliyorum.
Hatta arkadaşlarımızla şöyle bir karar aldık ön seçim varsa ben varım, ön seçimden gelen insanların Partimize daha iyi hizmetler vereceğini düşünüyorum ve bu açıdan bakıyorum.

M.K: Mevcut Belediye Başkan’ı ile 9 tane Başkan adayı var, kimi destekleyeceksiniz diye sormayacağım ama, sizin kafanızdaki Başkan adayı nasıl olamalı?

U.D:Biz CHP’liyiz, bizim partimizdeki kültür her zaman halka hizmet kültürüdür.Halka hizmet etmeyen herkesin sonu başarısızlıkla sonuçlanmıştır.Ben olaya şöyle bakıyorum 9 yıllık bir iktidarımız var kartal’da bu zaman zarfında doğrularımız olduğu kadar yanlışlarımızda var. Bunu burada eleştirmem çok doğru olmaz bu seçim arefesinde ama bizler Meclise girdiğimizde geçmiş dönemlerde yapamadıklarımız gündeme getirip yapılamasını sağlayacağız en azından bunun sözünü verebilirim buradan.
Buradan şunu da belirteyim tüm adaylarımız birbirinden değerli bizim için,bu açıdan gönlüm çok rahat ve kim aday olursa olsun Kartal için canla başla çalışacağım.
Ortak paydamız CHP olduğu için Genel merkezimiz kimi aday gösterirse başımızın tacıdır. Mevcut başkanımıza da buradan teşekkür ederim 10 yıllık hizmetinden dolayı dediğim gibi partimiz kimi gösterirse başımızın tacıdır.

Son olarak şunu da ekliyeyim Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıl dönümünde onu özlemle anıyor ve arıyoruz….

M.K. Sayın Umut Daştan bu güzel söyleşi için çok teşekkür ediyorum,çıktığınız yolda tüm hayallerin gerçekleşmesini dileyerek hayırlı olsun diyorum.

Nuray Yılmaz

Galeri
Etiketler:
📆 08 Kasım 2018 Perşembe 00:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR