MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, Gezi-Alışveriş, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’dan Çanakkale’ye 20 otobüs yola çıktı
Kartal’dan Çanakkale’ye 20 otobüs yola çıktı

Kartal Belediyesi, kültür gezileri kapsamında ilçede yaşayan vatandaşları kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Şehitliği ile buluşturdu. 20 otobüsle Çanakkale’ye giden yüzlerce Kartallı, Çanakkale ruhunu yaşayacak.

 
Kartal Belediyesi, Kartal halkı için ücretsiz kültür gezileri düzenlemeye devam ediyor. Belediye, ilçede yaşayan vatandaşları şehitler diyarı Çanakkale’ye götürdü. Belediyenin organize ettiği, profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleşen gezi programında Çanakkale destanının yazıldığı yerler ziyaret edilecek. Kartal’dan 20 otobüs ile hareket çok sayıda vatandaş, Çanakkale’ye doğru yola çıktı.

 
Kartallı vatandaşlar, Çanakkale destanının yazıldığı Kilitbahir, Hamidiye ve Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Seddülbahir, Şehitler Abidesi, Sargı yeri, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve birçok şehitliği ziyaret ederek, duygu dolu anlar yaşayacakları bir gezi gerçekleştirecek.

 
Otobüslerin hareket edeceği meydanda yolcuları uğurlayan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer her mahalle için bir otobüs kaldırdıklarını ve mahalle muhtarlarının araçlarda olacağını söyledi. Gezilerin devam edeceğini açıklayan Gürer şunları söyledi: “Ramazan boyunca camilere otobüs kaldıracağız. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, özellikle kültürel ziyaretlerin yanında farklı bölgelerde vatan toprağının insanlar üzerinde yaratttığı olumlu etkiyi de değerlendirerek geziler düzenliyor. Bu kapsamda bir gezi etkinliğimizdir.”

 
Geziyi, Kartal Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyen mahalle muhtarları da gezilerin daha geniş kapsamlı bir şekilde devam etmesi temennisinde bulundular. Geziye katılan vatandaşlarda Çanakkale Şehitliği’ni gezecekleri için heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade etti….İstanbul(İHA)

📆 21 Haziran 2014 Cumartesi 12:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR