MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA GENCO ERKAL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
KARTAL’DA GENCO ERKAL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kartal Belediyesi Dünya Tiyatro Günü kutlamaları devam ediyor.  “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu ile Genco Erkal Kartal’da büyük alkış aldı.

 

İlgi nedeni ile tiyatro oyunu başlamadan bir saat önce salon doldu ve seyirciler Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ne sığmadı. Kültür Müdürlüğü’nden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ile birim müdürleri ve Kartalların ilgi ile izlediği oyun ülkemizde ilk tek kişilik oyun özelliğine de sahip.

 

Bir Delinin Hatıra Defteri, 50 yıl sonra yeniden yorumlanan hali ile seyircilerden büyük beğeni aldı. Nikolay Gogol’un en sevilen öykülerinden olan bir delinin hatıra defteri,1965 yılında sahneye uyarlanmıştı. Ülkemizde ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oynanmıştı. Y. Gogol’un toplumsal kara mizah başyapıtı güldürürken içimizi acıtan hali ile izleyiciden büyük alkış aldı.

 

Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer oyun sonunda sanatçıya bir plaket takdim ederek şöyle konuştu:  -“ Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz geçirmiş olduğu ameliyat nedeni ile aramızda değil. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz başkanlığa seçildiği günden beri sosyal belediyeciliğin gereği olarak “önce insan” kavramı ile 230 projenin üretilip uygulanmasını sağladı. Bu projeler içinde kültür ve sanatın ayrı bir yeri ve önemi var. Tiyatro, sinema, resim, heykel, müzik, folklor alanlarında Kartal Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar bundan sonra da devam edecek. İki yıllık tiyatro, sinema eğitimi veriyoruz. Çok Sesli Çocuk Koromuzu kurduk.

 

Kartal Belediyesi beş kültür merkezinde hafta sonu çocuk tiyatrolarımızda çocuklarımız ile dolu idi. Toplumlar için kültür ve sanatın önemi büyüktür. Çünkü toplumların gidiş yönünüzü gösterir. Çağdaşlığa, uygarlığa giden yol bilim sanat ve kültür yoludur. Sizlerin bu salonu doldurmanız ve böylesine değerli ve büyük sanatçılarımızı sahiplenmeniz geleceğimizin güzel olacağının da göstergesidir. Yaşadığımız sorunları aşmanın yolu bilim, kültür ve sanattır. Bu yolda önderimizde Mustafa Kemal Atatürk’tür. Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz adına bu plaketi takdim ederken çok değerli sanatçımız Genco Erkal’ın da bizlerle bir arada böylesi güzel bir oyunda olmasından dolayı da kendisine içtenlikle teşekkür ediyorum.”

📆 26 Mart 2015 Perşembe 15:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR