MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » OLCAY ÖZGÖN;KARTALA HİZMETE TALİBİZ, GÖKHAN BAŞKANIMLA BAŞARACAĞIZ
OLCAY ÖZGÖN;KARTALA HİZMETE TALİBİZ, GÖKHAN BAŞKANIMLA BAŞARACAĞIZ

CHP Kartal Belediye Meclis üyesi Adayı Olcay Özgön’le yaklaşan seçimleri konuştuk, kendisine Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel’i sorduk. Sorularımızı içtenlikle cevaplayan Özgön’le güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

‘1971 İstanbul doğumluyum.Pertevniyal lisesi mezunuyum, evliyim 2 çocuk babasıyım. 2001 yılında Kartala geldim. Ondan önce Zeytinburnundaydım.Bakırköyde doğdum, Zetinburnunda büyüdüm diyebiliriz.
İnsanların hayatında bazı dönüm noktaları vardır, benimde dönüm noktam Kartal’a gelmek oldu ve benim hayatımda önemli değişiklikler oldu. 2007 yılında Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanlığında kısa bir siyasi hayatım oldu.
O dönemde yaptığımız siyasi çalışmalrın birinde Balkanlılar derneği ile tanıştım.Bulgaristan göçmeni olduğumuzu biliyordum ama dernekle tanışana kadar aradaki bağlar hakkında bilgim yoktu. Dernekçiliğin ne kadar önemli bir şey olduğunu Balkanlılar dayanışma derneği ile tanışınca anladım ve o günden sonra Kökümü, geçmişimi ve atalarımı araştırmaya başladım ve bunu gönüllü olarak yaptım.
2007 yılının Eylül ayında başladığım dernekçilik hayatımda bir dönem sonra yönetim kuruluna ve akabinde Başkanlık görevine geldim.
Bazı şeyler ne kadar uğraşsanız, isteseniz olmuyor,hedefleri olan bir insanım evet ama hiç bir zaman hedeflerim için kimseyi kırmadım.Benim dernekteki çalışmalarımla alakalı Başkanlık bana teklif edildi ve severek kabul ettim.
Üsteldiğim görevide layıkıyla yapmaya çalışıyorum, bu işler kolay işler değil aslında, dernekçilik deyip geçmeyin. Bir kere herşeyinizden fedakarlık etmek zorundasınız,dernekçilik tatamiylr gönüş işi, yönetim kurulu üyelerimizde bunun farkında ve beraberce güzel işlere imza atıyoruz.
Tabi Başkan olarak siz daha fazla çalışmak ve özveri göstermek zorunda kalıyorsunuz,ama asla şikayetim olmadı çünkü bu işi severek yapıyoruz.
Buradan Kartal belediyesine ve Başkanımız Sayın Altınok Öz’e de ayrıca teşekkür ederim , tabiki hiç bir şey emeksiz olmuyor ama kendilerinin bizlere sağladığı imkan ve desteklerle çok güzel işlere imza attık.
Şu anki dernek merkezimiz ve lokalimizin yeride o zamanlarda Kartal Belediyesi CHP meclis üyelerimizin oyları ve Başkanımızın onayıyla meclisten geçerek bizlere verildi.
Bizim derneğimiz Balkan göçmeni vatandaşlarımızın sesi olmuş ve geldikleri ülkelerle aralarında köprü olmuştur.
Balkanlılar Dayanışma ve Kültü derneği denince insanların aklına sadece Bulgaristandan gelen göçmen vatandaşlarımız anlaşışmasın, Arnavutluk, Makedonya, Boşnak ve Yunanistan göçmeni Rumeli mübadillerimzide kapsayan bir dernek bizim derneğimiz.
Bizler bu dernekte sadece yurt dışı gezileri, veya yurt içi gezileri düzenleyip belirli dönemlerde yemekler kahvaltılar vermiyoruz. Bizler dernek üyelerimizin, pasaport işlemlerinden tutun, oralardan Türkiyeyeye gelen soydaşlarımızın burada kalacak yerinden tutunda her işleri ile ilgileniyoruz, biz oralarla buraların araında bir köprüyüz….
Siyasete nasıl girdiğimi yukarıda söylemiştim Demokrat Partide başlayan ama o dönem için kısa süren siyasi hayatıma bu dönem CHP’sinde devam ediyorum ve 8. sıradan CHP Kartal Belediye Meclis üyesi adayıyım.
Nedenmi siyasete girdim, Başkanlığını yaptığım dernekte zaten bir anlamda siyasetle iç içe yaşıyordum. Derneğimizin yanı sıra bölgemizdeki bir çok vatandaşımızın sorunları ile uğraşıp çözümler arıyordum, elimden geldiğince çözmeye çalıştığım sorunları bir kurum içerisinde daha saglam çözümlemelerle yapmak adına aday oldum.
Dernek üyelerimizden de böyle bir teklif gelince aday adaylığı başvurusunda bulundum ve sağolsunlar Partim ve Gökhan Başkanım da teveccüh gösterip beni listelerine aldılar.
Gökhan Başkanımın Kartal’da seçimleri kazanacağına tüm kalbimle inanıyorum ve biliyorumki Kartal genç başkan adayını tercih edecek ve oyunu bizlerden yana kullanacak. Gökhan Yüksel vizyonlu, ekonomist, yaşının üzerinde olgunluğa sahip Belediyecilik tecrübesi olan değerli bir kardeşimiz. Ben inanıyorumki onunla çok iyi işler yapacağız.
Kartal’ın ve Kartal’lıların menfaatlari düşünülerek hazırlanmış vizyon projeleri ile Kartal hakkettiği yerlere gelecek. Ben ve diğer Meclis üyesi adaylarımız onunla beraber ama onsuz devamlı sahadayız. Hekrz kendi üzerine düşen görevi yapmayı kafasına koyar ve o yönde çalışmalar yaparsa biz bu seçimleri kazanırız hemde fark atarak. Kartal halkı CHP’sine alıştı ve ben inanıyorumki bu dönemde ve gelecek dönemlerde çok güzel hizmetlerle Kartalımıza faydalı olacağız ve Kartal bir Kadıköy bir Bakırköy gibi CHP’sinin demirbaşları arasına girecek.
Son olarak söyle bağlıyayım sözlerimi, Kartal CHP’nindir CHP’nin kalacak”…..

Galeri
📆 05 Mart 2019 Salı 11:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR