MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » “KARTAL ÜZERİNE DÜŞLER” KİTABININ TANITIMI YAPILDI
“KARTAL ÜZERİNE DÜŞLER” KİTABININ TANITIMI YAPILDI

Kartal Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan “Dönüşüm Sürecinde Bir Yerleşme: Kartal Üzerine Düşler” kitabının tanıtım toplantısı,  Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda yapıldı.

Tanıtım etkinliğine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hüseyin Tozkoparan, Mustafa Fehmi Okay, Nuran Keriş, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Akademisyenleri, Kartal Belediyesi personeli ve çok sayıda Kartallı katıldı.

Kamusal alanlar, kamu yapıları, kıyı kullanımı, ekolojik restorasyon, sanayi yapılarının dönüşümü, toplum merkezleri, geri dönüşüm, sosyal restorasyon gibi konuların ele alındığı “Dönüşüm Sürecinde Bir Yerleşme: Kartal Üzerine Düşler” kitabında akademisyenler, Kartal’da gerçekleşen mimari projeler ile ilgili fikirlerini paylaşıp yeni proje önerilerinde bulunuyor.

“BİZDEN SONRAKİLERE KAYNAK OLUŞTURDUK”

Tanıtım toplantısında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bugün bir çalışmayı eser haline getirdik, hazırlanan eser de hafıza oldu. Bizden sonrakilere bırakabileceğimiz bir kaynak oluşturduk. Projeler uygulanır veya uygulanmaz o ayrı bir konu; ama bu projelerdeki var olan her şey hem bizlere, hem de akademisyenlere bir vizyon oluşturması açısından çok değerlidir.” dedi.

“TEORİ VE PRATİĞİ BULUŞTURDUK”

Kartal Belediyesi olarak daha önce de çeşitli yayınların basılmasına katkı sunduklarını belirten Başkan Altınok Öz, “Burada önemli olan üniversitenin bilgisiyle, belediyenin pratiğinin birbirine eklenmesi. Bu ortamlar hem çalışanı yenilemek açısından, hem de pratiği gençlere aktarmak açısından önemli.” dedi.

“DÖNÜŞÜMDE ORTAK AKIL”

Kentin yenilenmesi sürecinde akademik bilginin değerini vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Bir kent, doğru dönüşmeli. Bu dönüşmenin yolu da ortak akıldan ve ortak üretimden geçiyor. İleriye doğru dönüşürken günlük ve kişisel düşünmemek lazım.  Biz Kartal için düşünüyoruz, sonra düşlüyoruz en sonunda da dönüşüyoruz. Bu kıymetli eserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, YTÜ Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tülin Görgülü’ye çiçek takdiminde bulundu.

 

[İleti kısaltıldı]  Tüm iletiyi görüntüle

10 Ek

 

 

 

📆 13 Kasım 2018 Salı 13:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR