MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal oto sanayi esnafına coşkulu gece
Kartal oto sanayi esnafına coşkulu gece

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Oto Sanayi Esnafları Gecesi” etkinliği Kartal Musiki Derneği Kadınlar Korosu Şefi TSM Sanatçısı Devran Hacıoğlu, Kartal Musiki Derneği Fasıl Korosu Şefi TSM Sanatçısı Çağdaş Suseven ve ardından Kartal Belediyesi THM şefi Özgür Doğan’ın sahne almasıyla başladı.

 

 

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserinde eğlence ve müzik ziyafeti birbirinden değerli eserlerle adeta doruğa ulaştı. Konser öncesinde düzenlenen kokteyl ile esnaflar günün çalışma yorgunluğunu atarken gönüllerince eğlendiler.  Geceye Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirhan, CHP Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Oto Sanayi Yönetim Kurulu üyeleri muhtarlar ve esnaflar katıldı.

 

Şarkılar ve türküler gecede hayat buldu

 

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Oto Sanayi Esnafları Gecesi” etkinliğinde Kartal Musiki Derneği Kadınlar Korosu Şefi TSM Sanatçısı Devran Hacıoğlu, Kartal Musiki Derneği Fasıl Korosu Şefi TSM Sanatçısı Çağdaş Suseven birbirinden değerli eserleri seslendirirken, adeta müzik ziyafeti çektiler.

 

Kartal Musiki Derneği Kadınlar Korosu Şefi Devran Hacıoğlu, “Leylaklar Dökülüp Güller Ağlasın, Vardar Ovası, Gözleri aşka gülen taze söğüt dalısın, Kapın her çalındıkça ve Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in sözlerini yazdığı, Kartal Musiki Derneği Koro Şefi Arif Şanlı’nın bestesini yaptığı nihavent makamındaki “Kartal”  isimli şarkıyı da seslendirdi.

Kartal Musiki Derneği Fasıl Korosu Şefi Çağdaş Suseven’de “Üzgünüm Leyla, Gündüzüm seninle gecem seninle, Çal kanunum çal, Adını dağlara yazdım yarim, Gamze gamze gülüver şimdi ve Devran Hacıoğlu’yla düet yaparak “Hani kuşlar ağaçlar ve Hoş yaratmış Allah” eserlerini seslendirerek oto sanayi esnafına müzik ziyafeti çektiler.

 

TSM sanatçılarının ardından sahneyi devralan Kartal Belediyesi THM Koro Şefi Özgür Doğan, çeşitli yörelere özgü türkülerle geceyi renklendirirken hareketli oyun havalarıyla  oto sanayi esnafını coşturdu. Özgür Doğan gecede “Ahirim sensin, Kesik çayır biçilir mi, Merdo merdo, Uzun ince bir yoldayım, Zahidem, Karakaş gözlerin elmas ve Ahmet Kaya’dan ‘Üstüm başım toz içinde, siz benim nasıl yandığımı nerden bileceksiniz’ türküsünü seslendirdi. Türk Sanat ve Türk Halk Müziği sanatçıları seslendirdikleri birbirinden güzel şarkı ve türkülerle esnaflara  unutulmaz bir gece yaşatırken, oldukça renkli geçen gecede, konser büyük beğeni topladı, esnafın yorgunluk ve stres atmasını sağladı.

 

Türkiye’ye örnek olan sosyal belediyecilik anlayışımız hep devam edecek

 

Sanatçılara teşekkür plaketi vermek için sahneye davet edilen Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada, “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz de aramızda olacaktı fakat son dakika il dışı programı dolayısıyla katılamadı, sizlere selamlarını iletiyorum. Sanatçılarımız bugün bizlere muhteşem bir konser verdiler.” diyerek belediye  çalışmaları ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

 

Gürer, Kartal Belediyesi olarak beş yılda iki yüz otuz proje uyguladıklarını bunların içinde kültür ve sanatın ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek,  ‘Tamamı ücretsiz olan konserlerimize farklı ilçelerden katılımların olması bizleri oldukça mutlu ediyor. Kartal’da beş yılda kültür ve sanat adına yapılan çalışmaların dışında “önce insan” yaklaşımı ile çok sayıda proje uyguladık.  Asfalt, kaldırım, su kanalı, imar, gibi belediye hizmetleri yanında çevreye, kadına, gençlere, spora önemli, destek sağladık. Özellikle  birden onbire çıkan  kreşlerimizle  belediyecilik adına önemli bir başarıya erdik. Bugün kreşlerimizde beş yüz yetmiş öğrencimiz var, yetmiş personelle hizmet veriyoruz ve örnek bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

 

Gürer, deprem dönüşümü, kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm ile de  model bir belediye olduklarını ifade ederek şöyle dedi- “Yeşil alanlarımızı 2009 yılına göre iki kat artırdık. Sosyal tesisilerimiz ile halkımızın hizmetinde olduk. Büyükada tesislerimize bilet alarak giden kişi sayısı altmış bini aştı. Türkiye’de, Dragos’da bilimsel kazı yapan öncü ilçe belediyesiyiz. Sünnet projemiz  kanunlaşma aşamasında değer buldu. Engellilere, gençlere, kadınlara, çocuklara  herkese herkesime verdiğimiz hizmet ve çalışmalar var. Bunun dışında düzenledikleri kültür etkinliklerinde Çanakkale’ye, Edirne’ye, Kapadokya’ya, Konya Mevlana’ya kültür gezileri düzenliyoruz. Ücretsiz  konserler, tiyatro, sinema etkinliklerimiz yanında folklor eğitimi veriyoruz. Kadınlar ürünleri pazarı, ekolojik pazar gibi  halkımızın ilgisini çeken  düzenlemelerimiz ilgi buluyor.”

 

Başkan yardımcısı Gürer, konserin oto sanayi esnaflarına yönelik yapıldığını da belirterek, muhteşem sesler dinlediklerini ve bu muhteşem sesler-sazler eşliğinde yorgunluk atılan bir gece olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün talimatları doğrultusunda çok sayıda projenin  bundan sonra da halk için halka hizmet olarak yapılacağını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Bu geceye katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, sağ olun var olun” diyerek, geceye katkılarından dolayı sanatçılar ve Kartal Oto Sanayi Başkanı Hüseyin Demirhan’a Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal heykelciği verdi. Gürer geceye katılan tüm esnaflara ve gecenin düzenlenmesinde emek veren Kültür Müdürlüğü’ne  teşekkür etti.

 

Oto Sanayi Esnafları adına Başkan Hüseyin Demirhan’dan Başkan Altınok Öz’e teşekkür

 

Kartal Oto Sanayi Sitesi Başkanı Hüseyin Demirhan’da geceden büyük mutluluk duyduğunu belirterek,
“Muhteşem sesler dinledik, sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Adeta çalışma yorgunluklarımızı alıp götürdüler. Etkinliğimize katılan tüm sanayi esnafımıza teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.  Kartal Belediye Başkanımıza sizlerin adına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sanayimize büyük hizmetleri var. Belki belediyenin yapması gereken hizmetlerdi ama bu hizmetleri bizlere sayın Başkan Altınok Öz ve ekibi yaptı. Böyle bir geceyi düzenledikleri için öncelikle Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan yardımcımız Ömer Fethi Gürer ve tüm çalışma ekibine saygı ve sevgilerimi sunuyor, bizlere değer verdikleri için böyle bir gece düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

📆 28 Kasım 2014 Cuma 16:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR