MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Avrupa Birliği, Eğitim, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Burak Bora Anadolu lisesinden Avrupa Birliği Projesi.
Kartal Burak Bora Anadolu lisesinden Avrupa Birliği Projesi.

Kartal Burak Bora Anadolu lisesi ile Bulgaristan ortaklığında bir Avrupa Birliği Projesi ortaklığı yapıyorlar. Konu ile ilgili basın bildirimi aşağıdadır;
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir
Edirne ve İstanbul’da Demokrasi ve İnsan Hakları Eğitimi üzerine yenilikçi bir pilot model uygulanmaktadır.

Edirne ve İstanbul şehirlerinde 15 Ağustos’ta sınıfta ve sınıf dışında Demokrasi ve İnsan Hakları Eğitimi bir pilot ve yenilikçi model projesi başlatıldı. Proje 98 507 EUR (251 882,40 TL) tutarında olup Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir. Bu işbirliği İstanbul Burak Bora Anadolu Lisesi ve Edirne Mustafa Necati İlköğretim Okulu ile Partners Bulgaria Foundation ortaklığı içinde uygulanacaktır. Proje bir yıl boyunca devam edecek ve Türkiye Cumhuriyetinin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde demokratik vatandaşlık ve insan hakları eğitimini geliştirmek için taahhüdünün bir parçasıdır.
Projenin amacı, Türkiye’de ilk ve orta öğretimde Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları İlkelerini öğrenme ve uygulama sürecini güçlendirmektir. Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi alanında üç ortakların birleşen deneyimi ilk ve orta dereceli okullarda kaliteli müdahale faaliyetlerini garanti edecek ve eğitim ve dışı eğitim uzmanların çocuklar ile günlük işlerinde bu temel temaları destekleyecektir.
Üç ortağın başlangıç ​​toplantısı plan ve beklenen sonuçların tartışıldığı 18-20 Ağustos 2013 tarihleri arasında Edirne’de yapıldı.
Proje süresince 65 öğretimgörevlisi öğrencilerinin eğitim sürecinde daha aktif yer almaları için interaktif yöntemler ve teşvik üzerinde kapasite geliştirme eğitimi alacaklar. Eğitimli profesyoneller edindikleri bilgi ve becerilerini   sunumlar, grup tartışmaları ve daha geniş toplumun dahil olabileceği diğer olaylar organize ederek paylaşacaktır.

2013 baharında Edirne ve İstanbul’da iki okuldan 60 ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi aktif vatandaşlık konusunda eğitim alacak. Çocukların müzakere, organizasyon, işbirliği, grup kolaylaştırma vb. becerilerini geliştirdikten sonra, öğrencilerden dört eylem takımı oluşturulacaktır .
Öğrenciler sorun hakkında araştırma yapacak, kilit paydaşları belirleyecek, mevcut kaynakların haritasını çizecek ve çözümler/eylem planları geliştirecektir. Takımlar toplum içinde akranlarına daha fazla ulaşmak amacıyla sınıf içi ve sınıf dışı sunumlar, gayri resmi grup tartışmaları ve akranlar arası oturumlar kullanmaları için desteklenecektir.

Proje sonunda 850’den fazla katılımcı ile mevcut ve gelişmekte olan EDC/HRE (Demokratik Vatandaşlık Eğitimi / İnsan Hakları Eğitimi) girişim ve kaynakları hakkında eğitim paydaşların, sivil toplum kuruluşların ve yerel makamların bilinçlendirilmesini artırmak amacıyla Edirne ve İstanbul’da üç kamu kampanyası düzenlenecektir.

📆 12 Eylül 2013 Perşembe 16:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR