MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DESTEK GRUBU KAYITLARI BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DESTEK GRUBU KAYITLARI BAŞLIYOR
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde kurulan ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezi, 2010 yılından itibaren bireysel danışmanlık, grup terapisi ve seminer yoluyla Kartallı kadınların yanında olmaya devam ediyor.

Psikolojik destek çalışmalarını daha geniş kesimlere ulaştırabilmek için mevcut kadrosu dışında çeşitli kurumlar ve gönüllü psikologlarla işbirliği yapan Kadın Danışma Merkezi, bu kapsamda İstanbul Şehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programı ile geçtiğimiz yıl başlattığı işbirliğini bu yıl da devam ettirerek “Psikolojik Destek Grubu” çalışmasına imza atıyor. Kartallı kadınlara yönelik başlatılacak olan çalışmayla; yorgunluk, kaygı, stresle başa çıkamama, öfke kontrolünü sağlayamama gibi sorunlara odaklanılıyor. 10 haftalık bir psikolojik destek eğitim programı olarak planlanan çalışmayla kadınların; gündelik yaşantılarında sıkça karşılaştıkları sorunlarla daha kolay başa çıkma becerisi kazanmaları sağlanacak. İletişim becerileri, öfke kontrolü, duygu düzenlemesi, kaygıyla ve kriz durumlarıyla baş etme, farkındalık becerileri gibi konuların ele alınacağı eğitimler; haftada bir gün, 2 saatlik oturumlar (toplam 20 saat) halinde gerçekleştirilecektir. Ücretsiz olarak kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilecek programa katılım 15 kişi ile sınırlı olacaktır.

Ekim ayında başlayacak olan çalışmanın yer ve saat bilgileri, kayıt işlemi gerçekleştirildikten sonra tarafınıza bildirilecektir. Ayrıntı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız 0216 280 64 63 numaralı telefondan Kadın Danışma Merkezi ile iletişime geçebilir.

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Başkan Altınok Öz’ün yaptığı çalışmalar sonucunda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak 2010 yılında ilk olarak Hürriyet Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı. Daha sonra Kartallı kadınların erişimini kolaylaştırmak amacıyla mahallelerde şubeler şeklinde yaygınlaştırıldı. Kartallı kadınlar, 8 yıldır bu merkezde, kendileri ve çocukları için psikolojik destek alarak, bir çok farklı alanda düzenlenen eğitim ve seminer çalışmalarına katılarak ve ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık alarak faydalanabiliyor.

📆 13 Eylül 2018 Perşembe 23:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR