MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİNDEN UĞUR MUMCU ANNELERİNE DESTEK
KARTAL BELEDİYESİNDEN UĞUR MUMCU ANNELERİNE DESTEK

KARTAL UĞUR MUMCU MAHALLESiNDE UĞUR MUMCU ANNELERİ ADI ALTINDA ÜRETiCİ KADINLARININ EL EMEKLERİNİN GÜN YÜZÜNE ÇIKARILMASI FİKRİNİN SAHİBİ ÖZLEM ENGİN HANIMLA PROJESİ HAKKINDA SÖYLEŞİ YAPTIK..


Röportajımız esnasında Uğur Mumcu anneleri de Özlem hanıma eşlik etti.

Proje sahibi olarak kendinizi anlatırmısınız?
15 senedir Uğur Mumcu mahallesinde oturuyorum aslen Makina Mühendisiyim 2 çocuk annesiyim 1 sene önce kızlarım için mesleğimi bıraktım insanları, hayvanları, çocukları ve en çok da kadınları sevdiğimden böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak istedim.

Grubu kurma amacınız nedir?
Uğur Mumcu Anneleri grubu tamamen gönüllü olarak, yaklaşık 80.000 nüfusu olan Mahallede üreten kadınların sesi olmak adına evinde yaptığı el emeğini duyuramayan satamayan ev hanımlarını desteklemek ekonomik özgürlüklerine destek olmak amacı ile kuruldu.

Grubun kuruluşu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Uğur Mumcu anneleri grubunun ilk başlangıcı nisan ayında bir instagram hesabı ile başladı.Sosyal Medya üzerinden grupta ücretsiz el emeklerinin duyuruları yapıldı.Sonrası bu sosyal medya hesabı mahalledeki esnafların kendini tanıtmak için kullanması ve gün geçtikçe mahalledeki bir lastikçinin beni de tanıtın demesi bir pastanenin önemli bir günde dağıttığı pastalarını duyurması, kandil simidi dağıtımının duyurulması ile iyice yelpaze genişledi ve bununla ilgili hiçbir şekilde maddi olarak reklam ücreti ne talep edildi ne de alındı.Kurulduğunda takipçi sayısı 500 kişiyken şimdilerde 1600 kişileri buldu.

Grup üyeleri olarak kaç kişisiniz?
Bu işi temel yürüten 4 kişiyiz, toplamda ise 15 kişiyiz.

Üyelerden size katılmak isteyenlerde aradığınız kriter nedir?
Uğur Mumcu mahallesinde oturması ve kadın olması dışında aradığımız bir kriter olmamakla birlikte, mutlu kadınlar mutlu çocuk yetiştirir düşüncesinden hareketle çocuklar okuldayken körelmemek sosyalleşmek adına üretici kadınlarımızın el emeği göz nuru ürettiklerini grubumuz olarak kar amacı gütmeden onların duyuramadıkları sesi olduk.

Uğur Mumcu annelerine Uğur Mumcu babaları destek oluyor mu?
Babalardan destek olanda var olmayan da var ama biz kadınlarımızı zora sokmadan eşleri ikna ederek üretip sesimizi duyuracağız.Amaç aile ekonomisine destek olmak olduğu için çoğunlukla babalarımızda bize destek oluyor.

Kartal Belediyesinden beklentileriniz nedir?
Kartal Belediyesi Seçim sürecinde verilen vaadlerden biri de kadın projelerine destek verileceğiydi biz de bu noktadan yola çıktık.Belediyeye projeyi sunum yaptık, destek istedik ve kısa bir sürede Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde üretici kadın pazarı izni çıkınca çok mutlu olduk heyecanlandık.Bizim beklentimiz üreten kadınlarımızın varlığını bilmesi ve hava koşulları göz önünde bulundurularak pazarımıza korunak yapılması..

İstanbul34 gazetesi olarak, Uğur Mumcu annelerine canı gönülden teşekkür ederek bu projede emeği geçen herkesi yürekten kutluyor, Kartal Belediyesinin destekleriyle 6 Aralık Cuma günü Uğur Mumcu Mahallesinde oturan kadınlar için el emeği göz nuru işleri ile ev yapımı yiyeceklerini yöresel ürünlerini satabilecekleri üretici kadınlar pazarının açılışını duyururuz.

Bu güzel grubu sosyal medya hesaplarınızdan Uğur mumcu anneleri adlı instagram adresinden de takip edebilirsiniz…

Suna Böğürücü

Galeri
📆 05 Aralık 2019 Perşembe 01:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR