MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NDEN “ÇEVRECİ MİNİK ELLER YARIŞMASI”
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN “ÇEVRECİ MİNİK ELLER YARIŞMASI”

Kartal Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çevre duyarlılığına dikkat çekmek için bir yarışma düzenliyor. Gençlerin ve çocukların çevreye olan duyarlılıklarını kendi gözlemleri, hayal güçleri ve el becerileri ile ifade edebilecekleri “Çevreci Minik Eller Yarışması”nın başvuru kayıtları başladı.

Kartal’da çevre bilinci konusundaki duyarlılığı bilinen ve bu konuda yapılan her türlü projeyi destekleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir dünya bırakmak ve gençlerin hayal dünyalarını genişletecek yarışmalara da ilçede olanak tanıyor. Dünyanın geleceği için farkındalık yaratmak ve başta çocuklar, gençler olmak üzere tüm Kartal halkına çevre bilincini aşılamak için yapılan etkinlikler kapsamında düzenlenen “Çevreci Minik Eller Yarışması” ile geri dönüşümü mümkün olan ürünlerin değerlendirilmesine de olanak sağlanmış olacak.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çevreci Minik Eller Yarışması” ile geri dönüşümü mümkün olan malzemelerin (kumaş, poşet, düğme, e-atık, pil vb) tekrar kullanılarak doğa dostu alışveriş çantası yapılması hedefleniyor. Sadece Kartal ilçesindeki okulların katılabileceği tasarım yarışması 1-4.sınıflar ve 5-8 sınıflar olmak üzere 2 farklı kategoride yapılacak. Kartal ilçe sınırları içerisinde naylon poşet kullanımının sınırlandırılması, alışverişlerde taşıma amacı ile kullanılan naylon poşet yerine, toplumun geri dönüşümü mümkün olan ya da yeniden kullanılabilir alternatif ürünlere yönlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılacak tasarım yarışması ile ilçede çevre bilincinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Okul idareleri, öğrenciler tarafından hazırlanan tasarımlar, yarışma başvuru formları ile birlikte en geç 23 Mayıs 2014 tarihine kadar Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne elden teslim edilecektir. Okul idarelerince uygun görülen tasarımlar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün oluşturmuş olduğu seçici kurul tarafından değerlendirilecektir. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın Seçici Kurul Başkanı, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sevin Köker ve Strateji Geliştirme Müdürü Deniz Karacan’ın Seçici Kurul üyesi olarak yer alacağı yarışmanın ödül töreni de Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla 5 Haziran 2014 tarihinde yapılacaktır.  Yarışmada birinciye tablet PC, ikinciye bisiklet, üçüncüye ise satranç takımı hediye edilecek.  Dereceye giremeyen eserler ise iade edilmeyecek, satışa sunularak elde edilen gelir bir vakıfa bağışlanacak.

📆 25 Nisan 2014 Cuma 09:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR