MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ 7/24 GÖREV BAŞINDA
KARTAL BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, okul giriş çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlamak için çalışmalarına başladı.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2010 yılından itibaren başlatılan projeyle ilk ve orta öğretim öğrencilerinin okul giriş ve çıkışlarında can güvenliğini sağlamak, yaya ve araç trafiğini düzenleyerek Kartallı öğrencilerin güvenli bir biçimde evlerine ulaşması için çalışmalarına devam ediyor.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçedeki işlek caddeler üzerinde bulunan her okulun giriş-çıkış saatlerinde öğrencilerin rahat ve güvenli bir biçimde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamak amacıyla trafik akışını düzenliyor. Kartallı öğrenciler böylece trafiğin yoğun olduğu caddelerde karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçerek okullarına ve evlerine ulaşıyor. Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca okul kantinleri ile okul çevrelerinde gıda satışı yapan kantin, pastane ve işyerlerine de sıkı denetim uyguluyor. Ekipler, okul kantinlerinde çalışan personelin hijyen kurallarına uygunlukları ile gıda maddelerinin standartlara uygunluklarını denetliyor.

Ekipler tarafından okul kantinlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, kantinlerin ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğu, genel hijyen ve çalışma şartlarına bakıldı. Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinin çalışma ruhsatları, çalışanların hijyen belgesi, kantinlerde satılması yasak ürünler, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri kontrol edildi. Öte yandan ekipler, okul çevresinde öğrencilerin uğrak yerleri olan pastane, kafeterya ve seyyar satıcıları da sıkı bir denetimden geçirdi. Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün okullar ve öğrenciler konusunda çok hassas olduğunu belirterek öğrencilerin sağlıklı ortamlarda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için denetimlerinin devam edeceğini belirtti.

Galeri
📆 19 Eylül 2018 Çarşamba 22:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR