MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ MUHTARLAR TOPLANTISI 116. KEZ YAPILDI
KARTAL BELEDİYESİ MUHTARLAR TOPLANTISI 116. KEZ YAPILDI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında başlattığı ve her ayın ilk haftasında düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nın 116’ncısı gerçekleştirildi. Ekim 2018 oturumunda muhtarlar, 9 yıldır devam eden Muhtarlar Toplantısı ile ilgili görüşlerinin yanı sıra mahallelerin sorunlarını paylaştı.

 

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda yapılan kahvaltılı toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hüseyin Tozkoparan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Mustafa Fehmi Okay, Nuran Keriş, Cengiz Türkmen, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Banu Kocadağ ve Kartal’daki mahalle muhtarları katıldı.

 

Ekim 2018 oturumunun açılışında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, seçimlerin yaklaştığını belirterek aday olacak muhtarlara başarılar dilediklerini söyledi. 9 yıldır yapılan Muhtarlar Toplantısı’nın önemine de vurgu yapan Başkan Altınok Öz, muhtarlardan gelen taleplere her zaman önem verdiklerini belirterek sözü muhtarlara bıraktı.

 

Toplantının bundan sonraki bölümünde Kartal’daki 20 mahalleden toplantıya katılan muhtarlar; mahallelerindeki sorunları, görüş ve önerilerini ileterek konuşmalarını yaptı. Sorunların ele alınıp çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda muhtarlar tarafından iletilen sorunlar kayıt altına alındı.

 

Toplantının sonuç bölümünde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da yeni caddelerin açılması için çalışmaların başladığını, bunlardan birinin Başkomutan Caddesi olduğunu söyledi. Caddenin farklı sorunlar için ilerde tekrar tekrar kazılmaması için altyapısının tamamen yenilendiğini belirten Başkan Altınok Öz, yeni açılan yollarda altyapının doğru yapılmasına dikkat ettiklerini söyledi. Eskiden yapılan altyapı yatırımlarının koordinatlarının ve kayıtlarının eksik olması nedeniyle belediye olarak büyük sıkıntı çektiklerini kaydeden Başkan Altınok Öz, artık yapılan her çalışmanın hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi olarak tutulduğunu söyledi.

 

“Otopark Sorunu Büyüyecek”

 

Kaldırımların otopark olarak kullanılmasına karşı olduklarını belirten Başkan Altınok Öz, kanunlara göre yeni yapılan her binanın altına her daire için bir araçlık otopark yapılmasının şart olduğunu, bunun mümkün olmaması halinde otopark parası ödendiğini ve Büyükşehir Belediyesi’nin de yeraltı yerüstü otopark yapması gerektiğini; ancak bunun yapılmadığını söyledi. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin altında otopark olduğunu ancak kullanılmadığını, Yakacık Kültür Merkezi’nin altındaki otoparkın giriş çıkışlarının yanlış yapılması nedeniyle kullanılamadığını belirten Başkan Altınok Öz, otopark sorununun çözümünün bu nedenlerle görünür olduğunu söyledi. Kartal Cevizli’de yeşillendirilen 75. Yıl Stadı ile ilgili konuşan Başkan Altınok Öz,  o bölgede 2 büyük hastane, adliye ve Kartal’ın en büyük camii olduğunu ve bu alanın 2 kat otopark, pazar alanı ve en üst katta da stat olarak inşa edilebilecekken sadece yeşillendirilerek kente ihanet edildiğini söyledi. Bölgede büyük bir otopark sıkıntısı yaşandığını ve yeni hastanenin açılması ile birlikte bu sıkıntının artacağını belirten Başkan Altınok Öz, yine aynı bölgede Kuriş’in orada İspark’ın sadece basit bir tesviye yaparak para harcamadan otopark açtığını, Kartal Zabıtası ile Büyükşehir Zabıtasının karşı karşıya geldiğini söyledi. Başkan Altınok Öz, kimsenin kente ihanet etme hakkının olmadığı söyleyerek var olan plan notlarının Kartal’a yettiğini ve toplulaştırma ile vatandaşların daha fazla emsal hakkı kazandığını söyledi. Plan notlarının getirdiği avantajlar ile vatandaşı toplulaştırmaya teşvik ettiğini söyledi.

 

“Yerli ve Milli Üretimi Destekliyoruz”

 

Kartal’ın plan notlarındaki değerlerin, Kartal için en uygun değerler olduğunu söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 2009 yılında Yerli Malı Haftası nedeniyle yaptığı bir açıklamayı hatırlattı. Hiçbir ulusun başka ulusların yaptığı reçete ile kalkınamayacağını belirten Başkan Altınok Öz, bir ülkenin önce kendine güvenmesi gerektiğini söyledi. 1930’da Türkiye’de üretilen uçağın şu anda Norveç’te sergilendiğini; ancak daha sonra yabancı ülkelerin uçak hibe ederek bu fabrikanın kapanmasını sağladığını ve yedek parçadan kat be kat daha fazla para kazanıldığını söyleyen Başkan Altınok Öz, uçak fabrikası ve Gölcük’te bazı saldırılara maruz kalan donanmanın, teknoloji demek olduğunu ve teknolojik eleman yetiştirmenin alanı olduğunu vurguladı. Güney Kore’den de örnekler veren Başkan Altınok Öz, Güney Kore’nin 1960’lı yıllarda Türkiye’den çok daha gerilerde olduğunu ve milli gelirinin Türkiye rakamlarının çok daha altında olduğunu söyledi. Güney Kore’nin daha sonra dünyaca ünlü otomotiv ve teknoloji markaları ürettiğini ve milli gelirini kişi başı 40 bin dolara yükselttiğini vurgulayan Başkan Altınok Öz, Türkiye’nin ise var olan değerleri de satarak ancak 10-11 bin dolara çıkarttığı kişi başı milli gelirinin 6 bin dolara kadar düştüğünü söyledi. Konuşmasında örnek olarak badem ve cevizi gösteren Başkan Altınok Öz, Şili’den Arjantin’den gümrük vergisiz 1.5- 2 dolara ithal edilen badem ve ceviz karşısında yerli üreticinin nefes alamadığını söyledi. Türkiye’nin dünyada kendi kendine tahılı yeten üç ülkeden biri iken Kanada’dan buğday, Bulgaristan’dan saman ithal eden bir ülke konumuna geldiğini belirten Başkan Altınok Öz, yerli ve milli üretimin arkasında olduklarını söyledi.

 

“Fiyat Belirlemede Belediyenin Yetkisi Yok”

 

Sopayla fiyat kontrolünün de olamayacağını ve zabıta marifeti ile fiyatların kontrol edilemeyeceğini belirterek yasanın fiyat kontrolünü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne verdiğini ve zabıtanın sadece fiyat etiketlerinin olup olmadığını kontrole yetkili olduğunu vurguladı. Kaça alınıp kaça satıldığının kontrolü yetkisinin belediyede olmadığını ve yetkisiz olunan bir alanda belediyeleri sanki yetkiliymiş gibi halk ile karşı karşıya getirmenin bir anlamı olmadığı belirten Başkan Altınok Öz, Türkiye’nin bu ekonomik krizden yararlanarak yerli üretimi artırma yoluna gitmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de tarım konusundaki yanlış uygulamaların iki önemli sonucu olduğunu, çiftçinin tembelliğe alıştığını; ancak daha da önemlisi yüzyıllarca atalardan gelen çiftçi bilgisinin yok edildiğini söyledi. Bu durumun uyuşturucu kullanımının artmasına kadar varan sonuçları olduğunu belirten Başkan Altınok Öz, köyden kente plansız göç eden özellikle gençlerin alkolden ucuz olan uyuşturucu batağına saplandığını söyledi.

 

“Halkın Olduğu Parka Uyuşturucu Giremiyor”

 

Okulların önündeki uyuşturucuya müdahale için trafiği bahane ederek zabıta yerleştirdiklerini ve bu sayede uyuşturucunun okul önlerinden çekildiğini kaydeden Başkan Altınok Öz, uyuşturucunun daha ıssız kalmış alanlara çekildiğini söyledi. Halkın kullanımının yoğun olduğu Mehmet Ali Büklü ve Bayram Demirkol parkları gibi yerlere uyuşturucunun giremediğini söyleyen Başkan Altınok Öz, vatandaşın kullandığı sürece uyuşturucunun parklardan uzaklaştığını vurguladı.

[

📆 11 Ekim 2018 Perşembe 22:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR