MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
KARTAL BELEDİYESİ MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Marmara Belediyeler Birliği ve Kartal Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

 
Marmara Belediyeler Birliği ve Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün organizasyonunda düzenlenen toplantıya yaklaşık 40 belediye katıldı. İstanbul dışından katılan belediyeler, toplantı sonrasında Kartal Belediyesi’nin Büyükada Sosyal Tesislerini gezerek bilgi aldı. Toplantıya katılan belediyelere ayrıca doğa dostu defter, karaçam tohumlu kalem hediye edildi, Kartal Belediyesi’nin çevre ile ilgili faaliyetleri tanıtıldı.

 

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Marmara Belediyeler Birliği Koordinatörü Ahmet Cihat Kahraman ve Marmara Belediyeler birliği üyesi belediyelerin çevre müdürleri toplantıya katıldı.

 

Toplantıda konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “ Kartal belediyesi olarak böylesi bir buluşmanın Kartal Belediyesi Büyükada Tesislerinde olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, özellikle çevre, doğa ve insan ile ilgili konularda belediye olarak daha çok proje ve çalışma üretmemizi istedi, destekledi. Bu yönde Kartal Belediyesi’nin çok sayıda projesi oldu. Çevre ve doğa her yönü ile çok önemli.

 

Uzun yıllar özel sektörde çalıştığım için çevre olayını kamu ve özel sektör yaklaşımı ile görme olanağım oldu. Çok güzel proje ve çalışmaların yanında önemli olan, toplumun bu olaya nasıl baktığıdır, ne kadar duyarlı davrandığıdır. Bizler ne kadar çalışma yürütürsek yürütelim eğer yaptığımız çalışmalar genelde sahiplenme duygusu yaratmıyorsa oradaki sorunların aşılması süre alıyor. Dünyanın geleceği çevrenin, doğanın, insanın üzerine kuruludur ama ne yazık ki bir tarafı tutarken bir tarafı yok etmeyi benimseyen bir anlayışa sahibiz. Bütün bunlar bir bütünlük içinde ele alındığında çevre ve doğanın hepimiz için ne kadar önemli olduğunu ve bu bağlamda neler yapmamız gerektiğini daha iyi irdelememiz gerekiyor. Biz Kartal Belediyesi olarak çevreyle ilgili yoğun bir çalışma programı uyguluyoruz. Çevre Müdürlüğü’müzün başlattığı “Yediden Yetmişe Atığını Getir Kitabını Götür” gibi kampanyalarımız var. Elektronikten plastiğe kadar atığı bir alanda toplamaya çalışıyoruz. Her yıl rakam artıyor, daha yapacak işimiz var. Toplumsal bilinçlenmeyi önemsiyoruz. Eğer biz yaptığımız işlerdeki sorumluluğu samimiyetle buluşturursak çevremizdeki bazı olaylara yaklaşımımız daha da gelişecektir. Yaptığımız çalışmaları ne kadar yaygınlaştırır ne kadar genişletir ne kadar paylaşırsak topluma o kadar iyi hizmet etmiş oluruz.

 

 

Kartal Belediyesi olarak biz 230 proje uyguladık. Onlardan biri, Büyükada Tesislerimiz. Burası, 118 yatak kapasiteli, 50 odalı bir tesis.. Ayrıca 1500 kişinin gelebileceği, ormanlık ve piknik alanının olduğu, 2000 kişilik de halk plajımız var. İki yıldır 40 bin insan buraya geliyor ama biz bu bir tesisi aldığımız günlerde karşı bir kampanyayla karşılaştık. ‘Adada ne işimiz var? Neden bu tesis alınıyor? Ne gereği var?’ denildi. Bu tesis kullanılamaz haldeydi. Oysa şimdi 2 yıldır Kartal’ın dışından insanların da geldiği bir yer oldu. Kartal’ın 8,5 km denize sınırı var ama ne yazık ki denize girilebilecek bir yer yok. Niye? Belediyeler, o yolları ve plajları yok ederken, sonra ihtiyaç olabileceğini hesaplamamışlar. Yine mühendisler, meslektaşlarımız yapmış kısacası bunu. O gün için zaruri olan yolmuş, yol yapılmış ama Kartal’daki insanların bir bölümü Altınoluk’a gidiyor Bodrum’a gidiyor ama gidemeyen insanlar için bir şey yapmamız lazımdı.

 

 

Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, bireysel girişim ve çabalarıyla bu tesisi oluşturdu. Keza Kapadokya Kartal Hotel’i de aldığımızda eleştirildi ama şimdi beğeniliyor. Eğer bir belediye varsa, önder ve öncü olması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir toplantıda olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek size kolaylıklar diliyorum. Doğa ne kadar sahiplenilirse gelecek o kadar kurtarılır. Parayla, servetle, tankla, topla gelecek satın alınamaz çevre ve doğa korunmaz ise gelecek tehlikededir bizlerinde bu bağlamda sorumluluğu büyüktür.” dedi.

 

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in ardından konuşmasını yapan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da Kartal Belediyesi’nin çevre alanında yapmış olduğu faaliyetleri anlattı. “7’den 70’e Atığını Getir Kitabını Götür” projesi ve sokak hayvanları için geliştirilmiş olan, İstanbul’daki belediyeler arasında ilk defa Kartal Belediyesinin uyguladığı “ Akıllı Geri Dönüşüm Kutusu” projesi yoğun ilgi gördü.

 

“ Atığını Getir Kitabını Götür” Kampanyası Büyük İlgi Gördü

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün “7’den 70’e Atığını Getir Kitabını Götür” kampanyası, katılımcılar tarafından ilgi gördü. Projeyi kendi belediyelerinde de uygulamak istediklerini belirten katılımcılar, kampanya hakkında detaylı bilgi aldılar.

 

Çevre il ve ilçelerden gelen katılımcının oluşturduğu toplantıda, “Ambalaj atıkları yönetiminde belediyelere yetki devri yapılması”, “ Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ndeki bedelli-bedelsiz konularında açılan ve sonuçlanan davanın değerlendirilmesi”, “Aktarma istasyonlarının mevcut durumuna ilişkin değerlendirmeler”, “Elektromanyetik kirlilik” konuları tartışıldı.

 

Toplantıda ayrıca ambalaj atıklarının çöple karıştırılmasına ceza uygulanması konusunda yetki devrinin ilçe belediyelerine verilmesi de gündeme geldi. Marmara Belediyeler Birliği koordinatörlüğünde konunun Bakanlığa iletilmesi için bir komisyon oluşturuldu. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da bu konuda gönüllü olarak çalışmaların takibini Marmara Belediyeler Birliği ile birlikte gerçekleştireceğini belirtti.

📆 18 Ekim 2014 Cumartesi 11:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR