MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ HUZUREVİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR
KARTAL BELEDİYESİ HUZUREVİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; Bulgaristan Kırcaali Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murad, Bulgar Kızılhaç Kırcaali İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Dr. Todor Çerkezov, Türk Kızılayı ve Bulgar Kızılhaç Kırcaali Örgütü’nün yönetim kurulu, Sağlık İşleri Müdürü ve Huzurevi Müdürü Nuray Sancaklı ile beraber tadilatı devam eden Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasının inşaatını gezerek teknik ekipten bilgi aldı.

Projeye olan beğenisini dile getiren Bulgar Kızılhaç Kırcaali İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Dr. Todor Çerkezov, “Sayın Başkanım, böylesine güzel bir projeye imza attığınız için sizi ve teknik ekibinizi kutluyorum. Harika bir proje gerçekten. Kartal halkı çok şanslı. Böylesine devasa bir projeye imza attığınız için sizi yakından takip edeceğim. Çalışmalarınızın devamını merakla bekliyor olacağım” diyerek Başkan Altınok Öz’ü en kısa zamanda Bulgaristan’a davet etti.

Az Enerji Tüketimini Hedefleyen Örnek Proje

Kartal Belediyesi’ne ait Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasında ve Kartal’da bulunan iki yapı bloğunda led aydınlatma, izolasyon, solar panel ve mekanik sistem iyileştirmelerini içeren enerji verimliliğine yönelik uygulamalar yapılıyor. Avrupa’nın farklı ülkelerinden 16 ortağın katılımıyla başlatılan R2CITIES Projesi, İspanya Valladolid, İtalya Cenova ve Türkiye Kartal olmak üzere 3 farklı şehirde eş zamanlı olarak yürütülüyor. 2016 yılında başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından binalarda yüzde 63 enerji tasarrufu sağlanması planlanıyor. Ülkemizde AB 7. Çerçeve Programı kapsamında TÜBİTAK koordinasyonunda ilerleyen ve dünya çapında bir proje olan R2CITIES Projesi ile elde edilen veriler ve proje sonuçları, yurtiçi ve yurtdışında paylaşılarak projenin diğer şehirlere model olmasına ve az enerji tüketen şehirlerin oluşmasına katkı sağlanacak.

unnamed-29 unnamed-27
Galeri
📆 24 Ekim 2016 Pazartesi 12:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR