MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Begüm Yavuz Çocuk Gelişim Merkezi’nde Çılgın Bilim Adamları Yetişecek
Kartal Belediyesi Begüm Yavuz Çocuk Gelişim Merkezi’nde Çılgın Bilim Adamları Yetişecek

Kartal Belediyesi Begüm Yavuz Çocuk Gelişim Merkezi’nde Çılgın Bilim Adamları Yetişecek

 

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı Begüm Yavuz Çocuk Gelişim Merkezi’nde “Mad Science” adlı eğitim projesi başlatıldı. Okul öncesi eğitim alanında büyük bir atılım olan ve bilimin şaşırtan yönlerinin çocukların anlayacağı bir dilde anlatıldığı projenin ilk dersi yapıldı. Çocukların adeta birer çılgın bilim adamına dönüştüğü derste çocukların katılım yapabileceği minik deneyler de yapılıyor.

Fosillerden balıklara, fiziğin büyülü dünyasından astronomiye içinde pek çok farklı alanlardan örneklerin yer aldığı Mad Science eğitimi Kartal Belediyesi’ne bağlı çocuk gelişim merkezlerinde yapılıyor. Bu kapsamda eğitimin başladığı yerlerden biri de Atalar’da bulunan Begüm Yavuz Çocuk Gelişim Merkezi oldu. 4-5 ve 6 yaş grubu öğrencilerine yönelik yapılan eğitime çocuklar da büyük ilgi gösteriyor. Ellerinde zaman zaman fosil maketlerini tutan öğrenciler, eğitmenleri soru yağmuruna tuttu. Çocukların katılabileceği küçük deneylerin de yapıldığı ilk derse ise Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar da katıldı.

 

“Çocuk beyni doğru verilen bilgiyi unutmaz”

 

Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar, projeyle ilgi bilgi vererek şöyle konuştu: “6 yaşına kadar insan beyni neredeyse gelişiminin büyük bölümünü tamamlar. Çocuk beyni uygun ve doğru biçimde verilen eğitimleri depolar ve hayatı boyunca unutmaz. Öğrencilerin okuma yazma öğrenmeden önce bilimin bazı yönlerini eğlenceli bir şekilde öğrenmesi okul hayatında da başarılı olmasının önünü açar.”

 

Galeri
📆 24 Mayıs 2017 Çarşamba 14:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR