MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ 6. LALE ŞENLİĞİ’NDE HALKA BİNLERCE LALE DAĞITILDI
KARTAL BELEDİYESİ 6. LALE ŞENLİĞİ’NDE HALKA BİNLERCE LALE DAĞITILDI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün özel girişimleriyle geleneksel hale gelen “Kartal Belediyesi Lale Şenliği’nin 6.sı düzenlendi. Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kartal Lale Şenliği’nde bu yıl da 20 binden fazla lale ve nergis soğanı, Kartal halkına ücretsiz dağıtıldı. Şenliğe vatandaşlar bu yıl da yoğun ilgi gösterdi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün kurumsal programı dolayısıyla yer alamadığı 6. Lale Şenliği’ne Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Dr. Turgut Mermertaş, Nuran Keriş, Gökhan Yüksel, Meclis üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan danışmanları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü yöneticileri, gazeteciler ve Kartal halkı katıldı.

 

1676’lı yıllarda adını lale soğanlarından alan ve Çalık Ahmet tarafından kurulan Soğanlık, Osmanlı saraylarının bahçelerini süsleyen lalelerin doğal yetişme alanıydı. 6 yıldan bu yana “Soğanlık’tan Saraylara Giden Zarafet” başlığıyla gerçekleşen şenlikte bu yıl da müzik sunumu, halk oyunları gösterileri, laleli canlı manken ve cam üfleme tekniğiyle ustaların yaptığı, ateşte esere dönüşen cam laleler Kartal halkı tarafından ilgiyle karşılandı. Şenlikte gezici otobüs stadıyla yerini alan TAK Kartal ekibi de projelerini vatandaşlara anlatarak görüş alışverişinde bulundu.

 

“Gerçek anavatanı Soğanlık olan lalemize sahip çıkalım”

 

Şenlikte konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal’ın Soğanlık semtinin adının lale soğanından geldiğini vurgulayarak Osmanlı döneminde lalenin Soğanlık’tan saraylara gittiğini hatırlattı ve bu nedenle laleyi her yıl olduğu gibi bu yılda Soğanlık’ta halkla buluşturduklarını söyledi. Fidan, “Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün büyük çabaları sonucunda bugün, Lale Şenliği’mizin 6.sını düzenliyoruz. Soğanlık semtimizin ismi lale soğanından gelmektedir. Bu şenliğin kurumsallaşmasında ve her yıl büyük bir coşkuyla kutlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Soğanlık’tan İstanbul’a, Osmanlı saraylarına ve dünyaya yayılan lalemizi, Hollanda alarak geliştirmiş ve bizim lalemiz sayesinde dünyaya damgasını vurmuş. Bizler için lale çok şey ifade ediyor. İleride bizler de bu şenlikleri uluslararası festival haline getirerek Soğanlık’ımızı, Kartal’ımızı dünyaya duyuralım, Gerçek anavatanı semtimiz olan lalemize sahip çıkalım” dedi.

 

Şenlikte gösterilerin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri tarafından, 20 binden fazla lale ve nergis soğanı halka dağıtıldı.

 

 

Galeri
📆 24 Mart 2017 Cuma 19:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR