MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » KAMBERAĞALILAR EMİN ELLERDE
KAMBERAĞALILAR EMİN ELLERDE

Kamberağalılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkan’ı Atilla Kaya’yı ziyaret ettik. Merkezi Kartal Cumhuriyet mahallesinde olan Kamberağalılar Derneği Erzincan ili Refahiye ilçesine bağlı bir köy derneği.

 

Üç ay önce kurulmuş olan derneğin asil yönetimi üçü kadın olan beş kişilik asil üyeden oluşuyor. Derneğin toplam uyew sayısı ise 250.

Dernek Başkan’ı Atilla Kaya Kartal’ın sevilen iş adamlarından, aile olarak da Kartal’tanınmış ailenin mensubu olan Atilla Kaya ile Kamberağalılar derneğini konuştuk, kendisi bize derneğin ne zaman kurulduğu, amacı ve bundan sonra neler yapacakları hakkında bilgiler verdi.

 

KAMBERAĞALILAR DERNEĞİ NE ZAMAN KURULDU?

Derneğimizi 3 ay önce kurduk. Yönetim kadromuz Atilla Kaya(Başkan),Ercan Kaya(Başkan Yardımcısı),Hanife Kaya,Nazmiye Kaya ve Yasemin Duman’dan oluşmakta.Çoğu derneğin asil yönetiminde üç kadın yönetici yoktur sanırım. Başkan benim, yardımcım Ercan Kaya derneğimizin yönetimi 5 asil 16 yedek üyeden oluşuyor.

DERNEĞİNİZİN KURULUŞ AMACI NEDİR?

Son dönemlerde dernekler bi hayki  çoğaldı, özellikle bizim yörede 20-25 dernek var. Köylerin araları 5-10 dakikalık mesafeler olmasına rağmen her köy kendi derneğini kurmuş. Bizim derneğimizde daha önceki yıllarda bir kez daha kurulmuş ama nedenlerden dolayı  fesih olmuş. Sonrasında biz üç ay önce derneği tekrar kurduk. Amacımıza geçmeden önce köyümüzün ilginç bir başlangıç hikayesi var ondan başlayalım isterseniz.

Bizim köyümüz Kamberağalılar köyü köyle aynı ismi taşıyan Kamberağa diye bir kişiden kurulmuş. Köyümüzün olduğu alana yerleşen Kamberağa ve ailesinden bugünkü Kamberağalılar köyü oluşmuş. Bu yüzden Dernekte neredeyse herkes birbirine akraba sayılır.

Geçen yıl Refahiye Orçul yöresi Köyleri futbol turnuvası vardı. Bana geldiler o dönem çocukların turnuvaya çıkmak için formaları ve ayakkabıları olmadığını söylediler, tedarik ettik elimizden geldiğince yardımcı olduk. Yine o dönemde futbol takımlarını ziyarete gittiğimde gençlerimizin çoğunu tanımadığımı gördüm, bu klim, bu kimin oğlu , çocuğu diye sorduğumda şunu fark ettim aslında ailelerinin çoğunu tanıyordum ama gençlerin bizi bizimde gençleri tanımadığımızı fark ettim. O gençlerimizin çoğu Üniversite öğrencisiydi, bitirenlerin arasında da Avukatımız, Savcımız, Doktorlarımız vardı.

Orada kendi kendime şu kararı aldım bu çocukları bir araya getirmemiz  ve bir arada tutmamız lazım gerek diye düşündüm. Örf ve adetlerimizi onlara da tanıtıp yaşatmalıyız ve bu güzellikleri onlarda tatmalı diyerek dernek çalışmalarımıza başladık.

Elimizi taşın altına koymamız gerekiyordu,Dernek yerimiz yoktu öncelikle o sorunu çözdük. Güzel bir dernek merkezi yaptık. Anneler gününde bir kahvaltı gerçekleştirdik. 200-250 kişilik bir katılım oldu ve güzel geçti.

Tam da burada  ufak bir sitemim olacak Belediyemize, neredeyse baştan aşağı arkadaşlarımız, dostlarımız olmasına rağmen belediye çalışanları gerekli desteği ve yardımı göremedik.Kahvaltıya bir gün kala gerekli masa ve sandalyemiz yoktu, kendilerine isteğimizi belirtmemize rağmen en azından bir destek görmedik sonrasında biz bir şekilde hallettik ama sırası gelmişken bu küçük sitemimi de  belirteyim dedim.

Derneğimiz Sosyal Yardımlaşma derneği olmasına rağmen sporlada ilgileniyor,köyümüzün adını taşıyan bir futbol takımımız var, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Orçul yöresi futbol turnuvasına dernek olarak bizde katıldık ve bir üst tura çıktık. Futbol takımlarımızda iyi futbolcular yetişiyor kartalspora bizde iki futbolcu bile verdik.

Bizim bir kuruluşumuz daha var Orçul yöresi dediğimiz,toplamda 17 merkez ve 36 köyden oluşan. geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık ve büyük bir festival yapmaya karar verdik.

O festivaldede gündeme getireceğiz dillendireceğiz bu konuyu 17 Başkan bir araya geldik ve böyle bir karar birliğine vardık.

 

DERNEĞİNİZ DERNEKLER FEDERASYONUNA KAYITLIMI ?

Hayır biz değiliz, beni Başkan olarak istediler ama ben sıcak bakmadım.Yönetimimlede görüştüm bewlki ileride olabilir kararına vardık.Federasyon çok gereklimi oda ayrı bir tartışma konusu bence…

Sırası gelmişken derneğimizin kuruluş aşamasında, benim Başkan olmam aşamasında desdteklerini esirgemeyen,Muammer Hocaya, Aydın Hocaya,Başkan yardımcım Ercan Kaya’ya çok teşekürler ediyorum.Dernek konuları çok anladığım konular olmamasına rağmen onların destekleri ile bugün buradayım.

DERNEĞE ATİLLA KAYA OLARAK KATACAK ÇOK ŞEYİNİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM …

Aslında evet Derneğimizin bana katacağı çok şey yoktur, Ama ileride ne olur bilinmez tabi bir talep olursa belki siyaset yapmayı düşünebilirim . Dernek için elimden geleni yapacağım derneğimizi büyütüp, daha sosyal, kültürel işler yapmasını sağlayacağım.Tahsil hayatında maddi zorluklar yaşayan çocuklarımızı tespit edip onlara tahsil hayatlarında destek olmaya çalışacağım. Öncelikli amacımız bu olacak.

Ülkemizin eğitimli,çağdaş ve okumuş gençlere ihtiyacı var diye düşünüyorum. Bazı insanlar kendilerini aklamak için bu btip derneklere ve STK’lara giriyorlar, bakıyorsunuz adamlara garip garip işlere bulaşmışlar sonrasında buralarda kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Çok şükür bizim alnımız ak.

Bizim derdimiz Dernek olarak piknikler düzenleyip paralar toplamak değil Üyelerimiz var onlartın aidatları var senelik ödedikleri, bağışçılarımız oluşacak zamanla onlarında destekleri olacak bende Başkan olarak elimden gelen desteği göstereceğim.

Birde önemli bir konuyu buradan belirteyim, derneğimize herkesin bağışınıda kabul etmeyeceğiz, bağış yapacak olan kişinin ne iş yaptığı parayı hangi yollardan kazandığına bakacağız. Hayırsız işlerden kazandıkları paraları hayır şleri yapmak için kurulmuş derneğimize kabul etmeyeceğiz.

Dernekçiliği Dernekçilik gibi yapacağım.

YAKIN ZAMANDA BİR ETKİNLİĞİNİZ VAR

Var,Ramazan Bayranımın 1. günü Esentepe mahallesinde bulunan M Boy düğün salonunda yemekli bir toplantımız olacak, hem kaynaşma , hemde bayramlaşma adına düzenleyeceğimiz bu toplantımıza tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.

SON OLARAK ŞUNU DİYEBİLİRMİYİZ KAMBERAĞALILAR EMİN ELLERE TESLİM EDİLMİŞ

Böyle düşündüğünüz için gerçekten çok teşekkür ederim, sağolun tabiki amacımız sorumluluğunu aldığımız derneğimizin güzel işer yapması,amacına uygun olarak yardımlar  ve sosyal etkinlikler gerçekleştirmesi. Bizde yönetim olarak bu bilinçteyiz ve bu bilinçle hareket edeceğiz.

İnsan ne anlatıldığı kadar kötü nede anlkatıldığı kadar iyidir.

Hepinize ne kadar lazımsa o kadar sevgiler.

Sizlerin aracılığı ile tüm okuyucularınıza ve üyelerimize mutlu günler diliyorum.

Bizde Sayın Atilla Kaya’ya bizlere bu söyleşi imkanını verdiği için teşekkür eder ve kendisine çıktığı yolda başarılar dileriz.

HABER: MURAT KARACA

 

Galeri
📆 28 Mayıs 2018 Pazartesi 13:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR