MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Kadın Emeğine Saygı Fuarı Açıldı
Kadın Emeğine Saygı Fuarı Açıldı

Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan “Kadın Emeğine Saygı” Fuarı ile “Renklerin Sırrı” Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Etkinliklerin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kadın için “Hayatımızda bir gün değil, 365 gün değerlisiniz.” mesajını verdi.

 

Pendik Belediyesinin Kent Konseyi işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı “Kadın Emeğine Saygı” Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildiBelediyeye ait sanat kursların yanı sıra Gönülver, Marifetli Eller Derneği gibifarklı kurum ve kuruluşlardan kadın sanatçı ve kursiyerler Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladıkları eserleri gün yüzüne çıkardı. Gazipaşa Meydanı’ndaki çadırda yer alan fuarda tamamen el yapımı resim, cam işleri, ahşap ürünler gibi el sanatlarına ait eserler vatandaşların beğenisine sunuldu. Fuara katılanlar arasında Pendik Belediyesi Engelsiz Atölye’deki kadınlar da yer aldı. Engelli kursiyerlerin hazırladığı ahşap ürünler ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Başkan Şahin, TSK’ya destek veren kadınları unutmadı

18 Mart’a kadar açık kalacak “Kadın Emeğine Saygı” Fuarı için açılış töreni düzenlendi. Kaymakam İlhan Ünsal’ın da katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “hayatın bütünleyici ve tamamlayıcıları” olarak nitelendirdiği kadınlar için “Kadınların evde ve işte olduğu gibi kentimizin sosyo-kültürel yapısını ayakta tutmak adına da büyük işleri var. Onlar bizim için bir gün değil, 365 gün değerli.” şeklinde konuştu. Konuşmasında TSK’nın Suriye’deki operasyonlarına madden ve manen destek veren kadınları da unutmayan Başkan Şahin: “Kadınlarımızı sadece evi temizlerken değil, terörü temizleyen pozisyonlarda da görüyoruz. İyi ki varsınız.” dedi.

Yerli ve yabancı sanatçıların eserleri sergileniyor

Pendik Belediyesinin Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği bir başka açılış töreni “Renklerin Sırrı” adlı sergi için oldu. Sergide aralarında Azerbaycanlı Letafet Memmedova’nın da bulunduğu yerli ve yabancı 10 kadın sanatçı, eserlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Küratörlüğünü Melis Sevilay Uludağ’ın yaptığı sergideki eserlerde özellik “kadın” ve “İstanbul” temalı yağlı boya eserler dikkat çekti. Açılış töreninin arından sanatçılarla birlikte sergideki eserleri inceleyen Başkan Şahin: “En büyük gayretimiz sanata değer veren bir toplum oluşturmak. Düzenlediğimiz etkinliklerle sanat duyarlılığı yüksek bir kitle oluşturduğumuzu görüyoruz. Çok mutluyuz.” dedi.

📆 09 Mart 2018 Cuma 00:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR