MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Kadıköy Belediyesi’nden Afet Eğitim Bilinçlendirme Çalışmaları
Kadıköy Belediyesi’nden Afet Eğitim Bilinçlendirme Çalışmaları

Kadıköy Belediyesi depremin “hazırlık, müdahale, zarar azaltma” evrelerine yönelik birçok konuda çalışmalar yapıyor. Gerek kendi bünyesinde geliştirdiği gerek diğer kuruluşlarla işbirliği halinde yürüttüğü birçok afet eğitim çalışması, acil müdahale çalışması, zarar azaltmaya yönelik birçok çalışması bulunuyor.

BELEDİYE ARAMA KURTARMA EKİBİ: BAK KADIKÖY 

Bunlardan bir tanesi, Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı’nın verdiği çeşitli eğitimler sonucunda kurulan Belediye Arama Kurtarma, BAK – KADIKÖY. Kurulduğu 2005 yılından bu güne kadar İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün görevlendirmesi ile bölge tatbikatlarında, kayıp arama ve sel gibi çeşitli operasyonlarda görev alan BAK-KADIKÖY, afetlerle ilgili kamu kuruluşlarıyla koordineli olarak çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nden eğitmen eğitimi alan BAK-KADIKÖY üyeleri, afetler öncesinde gönüllü gruplara ve okullara afet eğitimi verirken aynı zamanda afetler sonrasında müdahale amaçlı planlama çalışmaları yapıyor. Bugün aktif 54 belediye çalışanının üye olduğu BAK – KADIKÖY’e kurum dışından da gönüllülük esası üzerinden üyelik kabul ediliyor.

70 BİN KİŞİ AFET EĞİTİMİ ALDI

Kentsel Arama Kurtarma Takımı eğitmenleri tarafından hazırlanan ve bugüne kadar 70 bin kişinin faydalandığı “Eşini bul, Afet çantanı hazırla” eğitimi de Kadıköy Belediyesi’nin eğitim çalışmaları arasında yer alıyor. Ayrıca düzenli olarak “Temel Afet Bilinci Eğitimi”, “Sivil Savunma Afet Gönüllüsü Eğitimi”, “Depreme Karşı Yapısal Bilinç Eğitimi”, “Acil Durumlarda Tahliye Eğitimi” ve “Acil Durum Planı Hazırlama Rehber Eğitimi” gibi çalışmalar da yürütülüyor.

AFET EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME PARKI HAYATA GEÇİYOR

📆 17 Ağustos 2018 Cuma 23:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR