MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet, Toplum » “Kabiliyetinizi Şöhret İçin Değil, Hizmet İçin Kullanın”
“Kabiliyetinizi Şöhret İçin Değil, Hizmet İçin Kullanın”

Pendik Belediyesi 8 Mart Kadınlar Günün’ne özel panel, sergi ve konser programları düzenledi. Merhum Tezhip Sanatçısı Rikkat Kunt’a ithafen düzenlenen “Sanata Kadın İmzası” adlı panelde kadının sanatkar kişiliği ve dönemine damga vurmuş kadın sanatçılar anlatıldı. Sergide ise kadınların el emeğiyle yapılmış 7 farklı geleneksel sanat dalından eserleri görücüye çıktı. Akşam ise Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde kadınlar için Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi.

Yetenek geçici bir emanet, iyi değerlendirmek gerek”

İlk program Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki panel oldu. Moderatörlüğünü Türk Tezhip ve Minyatür Sanatçısı Prof. Dr. Çiçek Derman’ın yaptığı panelde konuşan Dr. İnci Ayan Birol, kadının sanatkar kişiliğine değinerek “Kadın yapısı gereği muhteşem bir sanat eseri. Yaratıcı ona analık mertebesi bahşetmiştir. Sanatçı da olsa en nihayetinde neslin devamı için sorumluluğa sahiptir.” dedi. Sanatçı Ayten Tiryaki ise İslam öncesi ve sonrasındaki kadın hattatları anlattı. Panelde en anlamlı mesajı ise Moderatör Prof. Dr. Çiçek Derman verdi. Kadın sanatçılara öğüt veren Derman: “Yeteneğiniz geçici bir emanet. Onu iyi değerlendirmek lazım. Kabiliyetinizi şöhret için değil, hizmet için kullanın.” şeklinde konuştu.

Panelde konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de kadınlar gününü kutlayarak “Kadın ve erkek arasında eşitlik arıyoruz; ama tam eşitlik zor. Mesela bir kadın zerafetini ben asla taşıyamam. Aslında gerçek sevgiyi arıyoruz. Onu elde ettiğimizde çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok.” dedi ve konuşmasınıdna sonunda sanatçılara beraatlarını verdi.

7 farklı dalda 54 eser

Panelin ardından 21 Mart’a kadar açık kalacak “Usta Kadın Sanatçılar Buluşması” adlı serginin açılışı yapıldı. Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen sergide hat, tezhip, minyatür, ebru, çini, cilt ve katı sanatı branşlarından nadide eserler görücüye çıktı. Kadın sanatçıların emeğiyle yapılmış eserlerde dikkat çekenler arasında Berrin Çakin Güç’ün taş ve altın kullanarak yaptığı “İçimdeki” adlı eser yer aldı. Galata Kulesi’ni tema alan sanatçının eseri ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Kadınlar Günü’ne özel konser

Günün son Kadınlar Günü etkinliği ise Türk Sanat Müziği Konseri oldu. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde Türk Sanat Müziği Sanatrçısı Esra İçöz, sevilen türküleri kadınlar için seslendirdi.

📆 11 Mart 2019 Pazartesi 13:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR