MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » İşte bu yüzden TAMAM diyorum
İşte bu yüzden TAMAM diyorum

CHP İstanbul 1. bölge Milletvekili aday adayı Mimar/Mühendis Metin Ağırman yaklaşan seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ağırman şunları söyledi;

 

 

” 24 Haziran’da artık 16 yıldır süre gelen Hükümet ve sürdürdüğü düzen bitecek, Ülkenin üzerindeki kara bulutlar kalkacak ve yeniden aydınlık günler başlayacak. Yaklaşmakta olan seçimler işte bu yüzden çok önemli, vatandaşlarımızı bu anlamda bilinçlendirip neden artık TAMAM denmesi gerektiğini anlatmalıyız.

Her şeyimizi adetimizi örfümüzü dilimizi dinimizi öykülerimizi masallarımızı hatıralarımızı anılarımızı kısaca toplumsal milli dini ve kültürel bütün değerlerimizi demokrasi oyunu ile kendi iktidar kıskacına alan zihniyet bizleri baskı altına alarak etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Hatta öyle ki bu zihniyete taraf olmayanları suçlayıp ötekileştirip damgalıyor.

Kendi çıkar ve amacı için her şeyi göze alan bu zihniyet ; insanları silahlandırarak toplumu bıçak gibi ikiye bölmeye çalışıyor.

Herkes kadar

Evet Allaha inanıyorum

Evet Müslümanım Vatanımı ve bayrağımı seviyorum

Mustafa Kemalin askeriyim ülkem için vatanım için bayrağım için şehit olmaya hazırım .

Ancak senin ihtirasların için ölemem !

Yine tarihi çarpıtarak Fatih Sultandan Kanuni Sultandan Yavuz Selim den rol çalarak geçmişte yaşamış değerlerin önüne kendini koyamazsın .

Çanakkale’de Yemen’de Trablusgarp’ta ulusal kurtuluş savaşımız ’da binlerce şehidimizin komutanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü Kazım Karabekir’i İsmet İnönü’yü Mareşal Fevzi Çakmak’ı ve daha bir çok isimsiz kahramanımızı, silah arkadaşını Mehmetçiği rahmet ve şükranla anıyorum . onları ve Onların canları pahasına vermiş olduğu mücadeleyi öğrenmeden yok sayanların anılarını kirletmelerine ve unutturmalarına müsaade ettirmeyeceğiz

Dedik ya önce Onlarla bu zaman diliminde savaşmak zavallılıktır. Onlarla yarışmak yada savaşmak yapmak için önce onların zaman diliminde ve onların koşullarında olacaksınız ve onlar gibi bu ülkeyi düşmandan gericilikten fakirlikten emperyalizmden kurutacaksınız.

Onlar gibi Fabrikalar kuracaksınız .Köylerde tarımla birlikte köy eğitim enstitüleri kurarak bilimsel tarım yapacaksınız. Tohumlarınızı kendiniz üretecek ve gelecek nesillere tertemiz bir miras bırakacaksınız İsrail’e kendini teslim etmiş bir devlet olmayacaksınız. Siz ekmeyin biz size verelim diyenlere kapı açmayacaksınız. GDO’lu ürünleri ülkenize koymayacaksınız. İktisat kongreleriyle yurdun her yanında kalkınmayı başlatacaksınız . DPT gibi kurumları kapatmayacaksınız .

Enerji için güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanacaksınız. Denizden faydalanacaksınız

Bizi yıllarca borç batağına sokan projeler yerine çevreye doğaya tarihsel mirasımıza eğitime sağlığa enerjiye insana yatırım yapacaksınız.

Parasız eğitim hakkımı elimizden almayacaksınız.

Yollar yapabilirsiniz . Güzel köprülerde hatta tüneller yapabilirsiniz , ancak bizi hep borçlu bırakamazsınız . Bu ülkede yollar yaptınız yeni rant alanlarıyla birlikte imar alanları yarattınız yüksek gökdelenler yaptırdınız .Boğazın her yerini imara açtınız. Dağları ovaları HES’lere bıraktınız. Artık ovada dağda ot bitmiyor. Hayvan ot bulamıyor . Devletimiz Rusya’dan Yeni Bosna’dan et ithalat ediyor.

Topraklar ekilmiyor. Bunun sonucunda Buğday arpa ekmiyor ithal ediyoruz. Bu kadar suyu boşa akıtan Türkiye GAP projesini nereye gömdü.. GAP Türkiye’nin en büyük projesiydi. Devletin geri kalmış alanlara ilişkin öncelik Anadolu ve güneydoğuda yaptığı en büyük proje neden bitirilmiyor. Neden çalıştırılmıyor.

Bize çılgın proje yerine akıllı projeler gerekiyor

Ya toplumsal düzen;

Koyun koyuna birlikte büyüdükleri bilinen cemaatler tarikatlar ve İslam kardeşleriyle birlikte 15 Temmuz darbesini yaptılar . Bu darbede yüzlerce insanımız şehit düştü. Bu arada kahraman devlet başkanı Toplumdan özür diledi aldatıldım dedi ardından OHAL ilan etti ya sonrası FETO borsası kuruldu

Darbe sonrasında yapılan açıklamalar çok şaşırtıcıydı. Bu ülkeyi yönetenlerin dalalet hatta hıyanet içinde olduğu söyleniyordu. Darbeden öncede bu şahıslar gün be gün açıkça Fetocu oldukları bilinirken neden müdahale edilmedi . Her şey apaçık ortada iken gereğini yerine getirmeyen hakim savcı kolluk kuvvetleri kime çalışıyordu. Hükümet bu işten nasıl sıyrıldı. Bakanlıkları hepsi FETO cular tarafından istila edilmiş iken bunları durdurmayan yöneticiler hangi partinin iktidarını yaşıyorlardı OHAL ilan edilmeden OHAL ihtiyacı hisseden şahıs ne dedi. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz diyerek OHAL i dec. ilan edenlerin milletin başına neler getirdikleri açıkça ortada . Hiç suçu günahı olmayan Atatürkçü insanları işlerinden ettiler. Hatta linç ettiler

15 temmuz darbesinde Darbenin siyasi sorumlusu belli iken CHP yi suçlayarak iktidar kendini temizlemeye çalıştı buna akıl tutulması diyorum. Hem yapacaksın hem aldatılacaksın hemi de kendi sorumluluğunu üzerine almayacaksın ..

Ey Yücelmek isteyen zatı muhteremler büyük olmak için öncelikle toplumsal barışı sağlayacaksınız senden olan yada olmayan diye kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz . Her darbeden sonra bu ülkede demokratik arayışlar olmuştur yok yere OHAL uzatılmamıştır öyle ya sizler bu ülkeyi yönetirken bundan sonra darbe olmasın diye referandum yaptınız mezarlardan bile oy istediniz işte buradan sizin samimiyetsizliğiniz ortaya çıkıyor size darbe yapanla birlikte bu darbenin temellerini attınız . Ya darbe sonrası bu darbeyi siyasi iktidarınızın dayanağı mesnetti yaptınız. Fırsata çevirdiniz buna karşı kim varsa vatan haini ilan ettiniz.

Ülkede kadın cinayetleri çocuk istismarı başını almış giderken toplumu hasta, uçkuruna düşkün ,tarikatçıların eline bıraktınız daha sonra toplumun baskısını görünce yasalar çıkarmaya çalıştınız halkımız yaptığınız yeni seçim yasasıyla iradesini direk size teslim ediyor. O halde yada bu halde vatandaşın iradesi direkt sizin elinize teslim ediliyor. Bu seçim sonucu diğer referandum gibi olacaksa iç barış diye bir şey kalmaz .Bunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Öyleyse hiçbir seçime hile karıştırmayacaksınız . Demokrasiyi içinize sindirerek tam anlamıyla milli egemenliği yaşatacaksınız kazanma yönünde bu milletin DNA sını bozmayacaksınız oyları kendinize yazdırmak için idareleri satın almayacaksınız. Polisi askeri baskı altına alarak ülkede ayrımcılığa yol vermeyeceksiniz

Adaletin sahibi gibi davranmayacaksınız Bağımsız tam yargı sistemine dinamit atmayacaksınız. Emeğe saygı duyacaksınız. Medeni ve çağdaş bir ülke yaratmak için bilimden vazgeçmeyeceksiniz. Ulema yada ne olduğu beli olmayan sarıklı kavuklu vb kişilerin peşine gitmeyeceksiniz .Öyle kolay mı Atatürk olmak öyle kolay mı? Mehmet Akif Ersoy olmak öyle kolay mı Nazım hikmet olmak kolay mı uğur mumcu olmak kolay mı?

Daha bir fabrika kurmadan satmaya yıkmaya başlamışsınız

Eğer Atatürk olmak istiyorsan şeker fabrikası kurmak Sümerbank’ı kurmak Etibank’ı kurmak Petlası kurmak uçak fabrikasını kurman gerektiğini bilmelisin sarayları yaptıranlar israf ettiler bu ülkeyi borca soktular ateşe attılar .Satmak kolay yapmak zor kardeşim

Büyük devlet adamı olmak öyle kolay değil Bağırarak haykırarak tehdit ederek devlet adamı olunmaz ancak diktatör olunur. Kendi devletinde Kültürde sanatta eğitimde dünyaca ünlü insanlar yetiştirmek zorundasın. Sanatın içine tükürenlerden olmak yerine sanatı ve sanatçıyı kollayacaksın. Tek millet tek bayrak tek vatan derken bu memleketin topraklarını yabancılara satmaması gerekir. Bu milletin marşıyla oynanmaması gerekir. Güftesi de müziği yerinde Bunlar millet deyince hangi milletten bahsediyor.

Bu milletin tüm kaynaklarını ona buna satanlar hangi millette hangi devlete hizmet ediyorlar ormanları denizleri sahilleri korumak gerekir Hayvanları ve tüm doğal zenginlikleri korumak gerekir Tarihsel mirasımıza sahip çıkmayı sadece Osmanlıyla tanımlayan sonlandıran bir anlayıştan vaz geçmek gerekir. Laik demokratik Türkiye ile Osmanlıyı karşı karşıya getirmemek gerekir sen bu milleti öfkeli hale getirip kendi hırsına kul köle ediyorsun senin geçmişinde ne var bilemem ancak baskı altında kaldığın belki çek ellerini çocuklarımızın üzerinden milletin kahramanı olmazsınız.

Demokrasiyi seviyorum

Adaleti seviyorum

İnandığım tüm kavramlarımı kutsallarımı elimden alıp sen nasıl tek yetkili oluyorsun Hangi kavram üzerinde oynuyorsan tek ve hakim temsilci oluyorsun

Senin dışındakileri inananlar inanmayanlar diye ayırıyorsun yeni ortaklarınla aklınca milliyetçilik yapıyorsun.

Kamplaştırıyorsun.Kendimizi savunsak dahi devletimizin sahibi sen oluyor bizi dövüyorsun.

Bu devletin sahibi bu vatandaştır. Bunu bilesin. Fani bir dünyadayız konar göçeriz.

Bu dünyada nam salmak için zalim olmak gerekmez hak ve haklıyı savunmak yeterlidir
ve ben işte bu yüzden TAMAM diyorum” dedi.

 


METİN AĞIRMAN KİMDİR
1969 Yılında Erzincan’a bağlı Tercan İlçesinde doğdu.1978 Yılından bu yana İstanbul Kartal ilçesinde ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

EĞİTİM
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi – Harita ve Kadastro Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi – Kamu Yönetimi bölümlerini bitirmiş olup, Okan Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi mezunudur.

İŞ YAŞAMI
1992’de kurulan Ağırman Mimarlık, Mühendislik Hizmetleri İnşaat Ltd. Şti. 2000 yılından bu yana Ağırman Mühendislik Harita Planlama İnşaat Gayrimenkul Değerleme bürosunda çalışma yaşamına devam etmektedir.

SİYASİ YAŞAMI
35.CHP Olağan Kurultayı İstanbul Delegesi
35.CHP İstanbul İl Delegesi
24.Dönem ve 25.Dönem CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı
2011 İstanbul 1.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı
2009 Yerel seçimlerde Kartal Belediye Başkan Aday Adaylığı
CHP Kartal İlçe Kongre Delegeliği
CHP Kartal İlçe yerel yönetimler komisyon üyeliği
CHP Kartal İlçesi Parti İçi Eğitmeni
1996 CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlık Adaylığı (10.Gençlik Kurultayı)
CHP Kartal İlçe Yönetim Kurul Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı,
1996 CHP Kartal İlçe Gençlikten Sor. Başk. Yard.
1996 SHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği
1993 SHP Gençlikten Yön. Kur. Üyeliği
1993 SHP Kartal İlçe Mahalle Sorumlulukları,SHP Kartal Gençlik Kolları Üyeliği ve yöneticiliği

Galeri
📆 10 Mayıs 2018 Perşembe 11:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR