MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » İSTANBUL’UN YENİ DEĞERİ KASIMPAŞA – HASKÖY TÜNELİ HAYIRLI OLSUN
İSTANBUL’UN YENİ DEĞERİ KASIMPAŞA – HASKÖY TÜNELİ HAYIRLI OLSUN

İstanbul trafiğine önemli bir soluk kazandıracak olan Kasımpaşa – Hasköy Tüneli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Hizmete alım törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

-İstanbul’a Hizmet Etmenin Gayreti İçerisindeyim-
Tünelin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hedefin 2020’ye girerken tünellerde 68 km, metroda ise 355 km’ye ulaşmak olduğunu belirterek şöyle konuştu: ”Daha sonrası içinde 127 km yeni tünel 650 km de yeni raylı sistem hedefimiz var. İstanbul’u dünyanın en yaygın ulaşım ağıyla donatmış olacağız. Tek İstanbul sevdalısı biz değiliz, sanatçılar en güzel eserlerini İstanbul için vermiştir. Kaderimin Kasımpaşa’da ve İstanbul’da yazılmış olmasından dolayı bahtiyarım. Belediye başkanı olarak bizi seçtiğiniz günden itibaren milletimize hizmet ettik.”

Belediye Başkanı olarak seçildiği günden bu yana İstanbul’a hizmet ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin kendisine Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı vazifelerini tevdi ettiği günden bu yana hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

-Bu Şehirde Ruhumu Buldum-
En güzel şarkıların İstanbul için yazıldığına, en güzel şiirlerin İstanbul’a adandığına ve en güzel resimlerin İstanbul’u anlattığına işaret Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Şairlerin diliyle özetlemek gerekirse; sade bir semtini sevmenin bile bir ömre değdiği İstanbul. Gözleri kapalı dinlediğim İstanbul. Adını göklere yazarsam düşlerimden mehtabının kaybolacağına korktuğum İstanbul. Benim zaman mekan aşıp geçmiş sevgilim, vatanım İstanbul. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar İstanbul. Bir kanat vuruşunda bulutlarda, bir süzülüşte vatanımız dalgalarda olduğumuz İstanbul. İki kıtadaki insanlar gibi sarmaş dolaş olacak semtleriyle bizi kucaklayan İstanbul. Sana geldim, içim umutlarla dolu, beni sarhoş etme ne olur dediğimiz İstanbul. Seni görüyorum yine, gözlerimle kucaklar gibi uzaktan dediğimiz İstanbul. Rumeli Hisarı’nda oturup bir türkü tutturduğumuz İstanbul. Daha öte rahmetli Aşık Veysel gibi, seversen olayım yarin İstanbul. Evet İstanbul, işte böyle büyülü bir şehirdir. Bu şehirde doğmuş olmaktan, bu şehirde büyümüş olmaktan, bu şehirde bedenimi, ruhumu, kimliğimi keşfetmiş olmaktan ve bu şehirde nice güzel insanları, nice sadık yoldaşları tanımış olmaktan ve bu şehre hizmet etme şerefine nail olmaktan, bu şehirde aldığım feyzle ve güçle Türkiye’ye hizmet etmiş olmaktan, bu şehirden aldığım ilham ve öz güvenle dünyanın her köşesinde ülkemi temsil etmiş olmaktan, işte içinde doğduğum Kasımpaşa’dan dolayı da özellikle bunu burada iftiharla ifade ediyorum, velhasıl kaderimin Kasımpaşa’da ve İstanbul’da yazılmış olmasından dolayı çok bahtiyarım. Rabbim, herkese böyle bir sevda nasip etsin.”

19 bin 900 km yolu 15 senede yaptıklarını 76 ili bölünmüş yollarla birbirine bağladıklarına da vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bugün toplam uzunluğu 433 km’yi bulan 341 karayolu tüneline sahibiz. Havalimanı sayısını 55’e çıkardık. Uçak sayısı 517’ye ulaştı. Dünyada en fazla noktaya çıkan bir numaralı havayolu THY oldu. İnşallah 2023 hedeflerimize ulaşarak bu tabloyu çok daha iyi hale getireceğiz” dedi.

Kasımpaşa – Hasköy Tüneli’nin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’a kazandırılan bu eser için Başbakan Binali Yıldırım’a, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür ediyorum” dedi.

-Raylı Sistem Uzunluğu 260 Kilometreyi Buldu-
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım’da açılışı gerçekleştirilen tünellerin bölge trafiğinde rahatlama sağlayacağını vurgulayarak, “Bu tünellerin hizmete girmesiyle Şişhane’den gelen trafik Aynalıkavak üzerinden geçmeyecek doğrudan bu tüneller vasıtasıyla 1. Çevreyolu ve 2. Çevreyolu’na katılmış olacak. Bugün günlük 4 bin olan trafik miktarı on kat artacak. İstanbul’un bu bölgedeki trafiğine önemli rahatlama sağlayacaktır. Değerli İstanbullular bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir, eser siyasetidir” diye konuştu.

İstanbul’da raylı sistem konusundaki yatırımların sürdüğünü hatırlatan Yıldırım, “Bugün İstanbul’da raylı sistem uzunluğu 260 kilometreyi buldu. Bunların bir çoğu son 15 yılda yapıldı. 2023’de inşallah güzel İstanbulumuza bin kilometrenin üzerinde raylı sistem kazandırmış olacağız. Sadece metro yol tünel değil dünyanın en büyük havalimanını da İstanbul’da yapıyoruz. İnşallah bu havalimanının ilk bölümünün açılışını da bu yıl sonu gerçekleştireceğiz. Tamamı bittiğinde 150 milyon yolcu kapasitesine sahip dünyanın en büyük havalimanı olacak” şeklinde konuştu.

Kasımpaşa – Hasköy Tüneli’nin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul’un tarihi günlerinden biri yaşadığını ifade ederek, İstanbul’un yeni bir tünel daha kazandığını ve mesafelerin kısaldığını söyledi.

-15 Yılda Büyük Değişim-
Hükümetin ve İBB’nin yatırımlarıyla İstanbul’un birbirinden değerli eserler kazandığını vurgulayan Başkan Uysal, “Son 15 yılda İstanbul’da büyük bir değişim ve gelişim yaşandı. İstanbul, Ak Parti iktidarı döneminde çok büyük hizmetlere kavuştu. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Yeni metro hatları, tünel yollar, kavşaklar… Büyük ölçekli dev yatırımlarla şehrimizin değerine değer katan hükümetimize minnettarız” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a kazandırılan büyük hizmetlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a olan aşkının ve sevdasının önemine dikkat çeken Başkan Uysal, “Sayın Cumhurbaşkanım, bu şehre kattığınız tüm değerler adına size ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

-En Büyük Pay Ulaşıma-
İstanbul’da yapılan yatırımlarda en büyük payın ulaşıma ayrıldığını ve bunun da yıllardır değişmediğini dile getiren Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir olarak ulaşımı kolaylaştırmak, erişim kapasitesini geliştirmek hedefiyle, İstanbul’a yeni kavşak ve yollar yaptık, kilometrelerce yeni yol kazandırdık. Hizmete sunulan tünel yollar İstanbul trafiğine çok olumlu katkı yaptı. Adeta can simidi oldu. Piyalepaşa- Dolmabahçe Tünelleri ve Sarıyer-Çayırbaşı Tünelleri daha önce hizmete girmişti. Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile bir saatlik mesafe beş dakikaya indi. Dolmabahçe-Levazım, Libadiye-Çamlıca ve  Alibeyköy-Küçükköy tünel inşaatlarımız da devam etmekte.”

📆 28 Ocak 2018 Pazar 20:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR