MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » İSTANBULLULARIN YENİ UĞRAK YERİ YAKACIK HAVUZLU PARK
İSTANBULLULARIN YENİ UĞRAK YERİ YAKACIK HAVUZLU PARK

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, İstanbul’un balkonu olan Yakacık Çarşı Mahallesi’nde projelendirdiği Havuzlu Park, görselliği ve içerisinde barındırdığı imkânlarla vatandaşların yeni uğrak mekânı oldu.

Kartal’ın en büyük parkı olan ve içinde piknik, sergi, konser, seyir alanları, sülün yaşam alanı ve gezinti yolları bulunan Yakacık Havuzlu Park, baharın gelmesiyle birlikte vatandaşların akınına uğruyor. ‘Teras, Balkon ve Bahçe’ konseptiyle tasarlanan Yakacık Havuzlu Park’ın içinde, İspanya’da Art Nouveau akımının öncüsü ünlü Katalan mimarı Antoni Plàcid Guillem Gaudí’nin mozaikli havuzundan esinlenilerek yapılmış olan bir havuz yer alıyor. Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yapılan park; içinde yetiştirilecek sıhhi bitkiler, yenilebilir bitkiler ve kokulu bitkilerle konuklarına eşsiz bir huzur ortamı sunacak.

Havuzlu Park, Sülünlerin Doğal Yaşam Alanı Oldu

30 bin metrekarelik alanda araziye uygun ve mevcut bitkiler korunarak hazırlanan Yakacık Havuzlu Park’ta kaya bahçeleri, doğal bitki şelalesi gibi donatılar bulunuyor. Park, Kartal Belediyesi’nin sera alanında yetiştirildikten sonra buraya getirilen sülünler için de doğal bir yaşam alanı haline geldi. Park projeleri ile ilçe genelinde yeni yaşam alanları oluşturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Yakacık’a kazandırdığı Havuzlu Park, özellikle hafta sonları halkın akınına uğruyor. Vatandaşlardan tam not alan havuzlu park, özellikle hafta sonları çocukların ve ailelerin akınına uğruyor. Hafta sonunu doğayla iç içe ve eşsiz bir manzaraya sahip olan parkta geçiren vatandaşlar, Kartal Belediyesi’nin muhteşem bir park yaptığını ve parkın Yakacık’a çok yakıştığını belirterek, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve tüm ekibine teşekkürlerini iletmeyi ihmal etmedi.

Yakında parkın resmi açılışını da gerçekleştirecek olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Parkımızı; çocuk, genç ve her yaştan vatandaşa hitap eden alanları, balıklı havuzu ve deniz manzarasıyla çok yönlü bir dinlenme mekânı olarak hizmete açtık. Çocuklar ve gençler için şimdiden eşsiz bir oyun ve aktivite merkezi olan parkımız, ilçemizde yeşil alanların artmasına ve ekolojik yaşama da büyük katkı sağlıyor” dedi. Havuz Malzemeleri

📆 20 Nisan 2018 Cuma 11:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR