MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kültür-Sanat, Magazin, Manşet, Toplum » İSTANBUL’A YILDIRIM DÜŞECEK
İSTANBUL’A YILDIRIM DÜŞECEK

Erzurumlu Sanatçı Ömer Yıldırım bu sayımıza konuk oldu. Kendisi ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Sorularımıza içtenlikle cevap veren Ömer Yıldırım’dan kendisini dinledik. Erzurum’da başlayan ve İstanbul’da devam eden sanat yaşamı hakkında bilgiler aldık.

 

N.Y: Hoş geldiniz Sayın Yıldırım. Erzurum’lusunuz ve orada başlayıp İstanbul’da devam eden sanat yaşamınızı ve Ömer Yıldırımı bizlere anlatırmısınız.

Ö.Y: Hoş bulduk teşekkürler. 1978 yılında Erzurum’da dünyaya geldim.Müzikle ilk tanışmam ilkokul dönemlerime denk gelir. Müzik öğretmenimiz bizlere mandolin çalardı bende onun bize çaldığı şarkılara eşlik ederdim.

Öğretmenimiz müziğe olan sevgimi ve kabiliyetimi fark etmiş olacak ki çaldığı şarkılara benim eşlik etmemi isterdi.
O yıllardan başlayan müziğe ilgim giderek arttı ve zamanla tutkuya dönüştü hayatımın bir parçası oldu.

Zamanla Ud çalmaya da başladım ve kendi bestelerimi yapmaya başladım. Sözlerini de kendim yazdığım bir çok bestem var. Çıkan albümleri alır,dinler kendime yakın bulduğum sanatçı ve müziklerinden ilham almaya çalışırdım taki Rahmetli İbrahim Erkal ateşi içime düşene kadar. Onda öyle bir şey bulmuştum ki anlatamam dinlediğim her parçasında kendimi buluyordum ve kendime bir anlamda onu örnek alarak yoluma devam ettim.

 

N.Y: Solistliğinizin yanı sıra besteci kimliğinizde var Rahmetli İbrahim Erkal içinde bir beste yapmış olduğunuzu biliyoruz bizlere birazda bunlardan söz edebilirmisiniz.

Ö.Y: Evet 100’e yakın eserim var.Söz ve müziklerini ben yaptım ve şu ana kadar başka kimsenin eserini okumadım. Demo diye bilinen deneme kayıtlarım var ve bunları zaman zaman sosyal medya aracılığıyla dinleyicilerimle paylaşıyorum.Evet Rahmetli İbrahim Erkal için” KRAL İBRAHİM ERKAL ”isimli iki beste yaptım. Bu şarkıların birine veya ikisine klip çekmeyi düşünüyorum. ”KRAL İBRAHİM ERKAL” isimli bestem stüdyo aşamasında şu an.


N.Y: Ailenizde başka müzisyen varmı?

Ö.Y: Hayır ailemde benden başka müzikle uğraşan yok ama desteklerini esirgemiyorlar sağ olsunlar benden hiçbir zaman.

N.Y: Yakın zamanda çıkacak olan bir albümünüz olduğunu biliyoruz daha öncesinde albüm çalışmanız oldu mu?

Ö.Y: İlk albümüm Erzurum’da bir stüdyoda yaptığımız SEVME isimli albümdü.Şu an çalışmaları devam eden ikinci albümüm olan ”UNUTAMAM SENİ’‘ adlı albümümle de yoluma devam edeceğim. Yukarıda da bahsettiğim gibi ölümüyle beni çok üzen ve derinden etkileyen İbrahim ağabeyim adına yaptığım ”KRAL İBRAHİM ERKAL” adlı parçamız da stüdyo aşamasında.
Albümüm altı eserden oluşacak ve yine söz ve müzkler bana ait. Unutamam Seni adını verdiğim parçamızın dilerseniz nakaratını buradan sizlerle paylaşabilirim.

”Unutmak kolaysa unut beni
çıkart at kalbinden koy yenisini
ben senin yerine koyamam birisini
unutamam sevgilim unutamam seni”

 

N.Y: Yaptığınız müziği nasıl tanımlıyorsunuz.

Ö.Y: Müzik tamamıyla duygu işidir. Her türlü müziğe saygım sonsuz. Eleştirilere saygı çerçevesinde olmak kaydıyla açık birisiyim.

Yaptığım müziğe her ne kadar Arabsk deselerde ben Fantazi Müzik olarak değerlendiriyorum. Sanat müziği kokan eserlerimde var fakat bu eserler stüdyo aşamasında aranje ile her tarafa çekilebiliyor ama ben ilk yaptığım zamanki kayıtları göz önünde bulundurup aslına sadık kalmaya çalışıyorum bestelerimde.

N.Y: Besteleriniz ve ses tonunuzla İbrahim Erkal’ı andırıyorsunuz ondanmı etkilendiniz? Müzik hayatınızın başlangıcında İbrahim Erkal’ın rolü nedir.

Ö.Y: Aslında İbrahim abi ile ses tonumuz benzememektedir, fakat eserlerim onun eserlerine yakın tonlarda olduğu için gerek çevremde gerekse sosyal medyada bu tür söylemleri çok duyuyorum.

Benim için İbrahim Erkal’ı taklit ediyor diyenlere sizin aracılığınızla şunları söylemek istiyorum. Birincisi taklitler aslını yaşatır, ama en önemlisi benim için öylesine değerli bir sanatçının,Ustanın,Ozanın etkisinde kalmamak mümkün mü kaldıki kendisine olan aşırı saygım ve sevgim herkesler tarafından bilinir. Ben bu durumdan ancak onur duyarım. İbrahim Erkal’ın izinden gitmek onu taklit etmekse evet ben onu taklit ediyorum ömrüm boyuncada bu böyle olacak.

Benim ona olan sevgim, gönül bağım bir başkadır onu yüz yüze hiç görmedim tanışmak nasip olmadı ama bir keresinde telefonla konuşma imkanı buldum. Basın danışmanı Kenan Gülerci ağabeyim sayesinde bestelerimi dinletme imkanı buldum kendisine. SEVME,HARAM ETTİN ve NERELERDESİN isimli şarkılarımı beğendiğini söylemişti o telefon görüşmemizde. Allah ona Rahmet eylesin onun bendeki sevgisi hiç bitmeyecek.

N.Y: Müzik yaşantınıza bundan sonra İstanbul’damı devam edeceksiniz.

Ö.Y: Erzurum benim vazgeçilmezim, ama Ülkemin her bölgesini yöresini çok seviyorum.duruma göre gelen proje tekliflerine göre Türkiye’nin her yöresinde bölgesinde çalışmalar yapabilirim.

Benim bir projem var hayata geçirebilirsem eğer, biliyorsunuz her şeyin başı maddiyat eğer gerekli bütçeyi ve sponsorları bulabilirsem her ilimiz için o ilin ismiyle bir şarkı yapıp çekilecek kliplerde de o ilimizin tarihi, turistik yerlerini tanıtmayı düşünüyorum.

Demo kayıtlarım Erzurum’da fakat profosyonel kayıtlarıma İstanbul’da devam etmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde İbrahim abinin Ömrüm adlı albümünün müzik yönetmeni ayrıca orkestra şefi Udi Enes Yolcu hocamla ”SÖYLEYİN ANAMA GELSİN” adlı tek şarkılık singıl çalışmamız olacak.

N.Y: Konserler vermeyi düşünüyormusunuz?

Ö.Y: (Gülümsüyor) Konser teklifi almadım daha şu ana kadar ama neden olmasın.Ekstra işler dediğimiz düğün vs işlere sıcak bakmıyorum. Amacım işimde kalıcı olabilmek tabiricaizse Vezir değil Rezil olmamaktır. Allahımın izniyle bugüne kadar olmadım bundan sonrada olmayacağım. Kendi bestelerimi yapmaya devam edip sevenlerimle paylaşmaya devam edeceğim.
Bu güzel söyleşi için sizlere de çok teşekkür ediyorum beni sevenlerimle buluşturduğunuz için.

 

Sevgili Ömer Yıldırımla yaptığımız söyleşiden şunu anladıkki kendisi tam bir gönül adamı, önce maddiyat demeyen işini çok seven ve İbrahim Erkal’a olan sevgisinide ağzından hiç düşürmeyen ve kalıcı müzisyen ve sanatçılardan olmaya aday biri.
Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz kendisinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Nuray Yılmaz

Galeri
📆 26 Ekim 2017 Perşembe 18:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR