MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Manşet, Toplum » İBB’NİN EV SAHİPLİĞİNİ YAPTIĞI “İSTANBUL ULUSLARARASI ÇEVRE ZİRVESİ VE FUARI” BAŞLADI
İBB’NİN EV SAHİPLİĞİNİ YAPTIĞI “İSTANBUL ULUSLARARASI ÇEVRE ZİRVESİ VE FUARI” BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı” Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde başladı. 8 Aralık’a kadar sürecek zirvede ulusal ve uluslararası katılımcılar “Yaşanabilir Çevre İçin Dönüşüm” konusundaki birikimlerini ve gelecek vizyonlarını paylaşacak. Fuarda; örnek çevreci projeler, iyi uygulama örnekleri, çöpten sanata dönüştürülen eserler ziyaretçilerini bekliyor.Sıfır Atık projesine öncülük eden Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen “İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı” başladı. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde başlayan zirvenin açılış programına Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Emin Birpınar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB iştirak şirketlerinin yöneticileri, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, şehir plancıları, sanayiciler, STK ve sektör temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zirvenin açılış konuşmaları Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Emin Birpınar ve İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından protokol heyetinin katılımıyla zirve ve fuarın resmi açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Daha sonra zirvenin panel programlarına geçildi.

GERİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ KONUŞULDU
Zirvenin birinci panelinde “Çevre Kirliliğinin Önlenmesinde Anahtar Yol: Geri Dönüşüm” başlığı ele alındı. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk’ün oturum başkanlığını yürüttüğü panelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Varır, İSTAÇ Genel Müdürü Fahrettin Soran ve REC (Bölgesel Çevre Merkezi) Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman katıldı. Panelistler sürdürülebilir çevre yönetimi, atıkların yönetimi ve geri dönüşüm sistemleri hakkında iyi uygulama örneklerini ve gelecekte alınması gereken önlemlerle ilgili konuştu.

📆 06 Aralık 2018 Perşembe 21:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR