MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Çekmeköy, Genel, Manşet, Toplum » İBB’DEN ÇOCUKLARA SU ÜRÜNLERİ FARKINDALIK EĞİTİMİ
İBB’DEN ÇOCUKLARA SU ÜRÜNLERİ FARKINDALIK EĞİTİMİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okullarda başlattığı su ürünleri farkındalık projesi kapsamında bugüne kadar 26 bin 461 öğrenciye; çevre bilincine sahip bireylerin yetişmesi, deniz kirliliği ve bu kirliliğin deniz canlıları üzerindeki etkileri, denizlerimizdeki balık çeşitleri, sağlıklı beslenmede balık tüketiminin yeri ve önemi gibi konu başlıklarında eğitimler verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü, 2016 yılından itibaren başlatmış olduğu su ürünleri farkındalık eğitimlerine devam ediyor. Okullarda gerçekleştirilen su ürünleri eğitimleri ile çevre bilincine sahip bireylerin yetişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Öğrencilere eğitimler kapsamında; 
• Deniz kirliliği 
• Kirliliğinin Deniz Canlıları Üzerindeki Etkileri
• Denizlerimizdeki Balık Çeşitleri
• Sağlıklı Beslenmede Balık Tüketiminin Yeri Ve Önemi hakkında bilgiler veriliyor.

EĞİTİMLERİ UZMAN SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLERİ VERİYOR
2016 yılında başlatılan ve her yıl düzenli olarak devam eden proje kapsamında bu yıl Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çekmeköy, Esenyurt, Fatih, Güngören, Kağıthane, Kadıköy, Küçükçekmece, Maltepe, Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu ilçelerinde 37 okulda 10 bin 328 öğrenci olmak üzere toplamda 26 bin 461 öğrenci su ürünleri farkındalık eğitimleri verildi.
Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü’nün uzman su ürünleri mühendisleri tarafından verilen eğitimler, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Programlara yoğun katılım sağlayan öğrenciler su dünyası ile ilgili merak ettikleri soruları uzmanlara sorarak cevap buldular. 
Eğitime katılan öğrencilere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan su ürünleri setiyle birlikte Çocuk ve Deniz, Hızır’ın Deniz Rüyası dergileri ücretsiz olarak dağıtıldı.

📆 12 Haziran 2019 Çarşamba 11:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR