MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » İBB Gençlik Meclisi Osmanlı Haftası’nı kutluyor
İBB Gençlik Meclisi Osmanlı Haftası’nı kutluyor

İBB Gençlik Meclisi Osmanlı Haftası kutlamaları kapsamında Osmanlı Padişahları ve Şiir konulu bir program düzenledi. Gençlik meclisi üyeleri ve öğrencilerin katıldığı programda Osmanlı Devletinde şiir ve şairlere verilen önem, şiirin devlet yönetimindeki yeri gibi konular masaya yatırıldı. Programda ayrıca Osmanlı dönemi şiirlerinden örnekler seslendirildi.

 

5. dönem faaliyetleri içersinde kültürel çalışmalara ağırlık veren İBB Gençlik Meclisi Osmanlı Padişahları ve Şiir konulu bir programla düzenledi. Osmanlı Haftası dolayısıyla, Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş’ın ev sahipliğinde Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, İBB Gençlik Meclisi üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Ağırbaş: “Son iki ayda 45 bin gence ulaştık”

Programın açılışında konuşan İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş meclis hakkında bilgi verdi. Yeni dönemde kültür ve sanat çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş çalışmalarında Osmanlı’nın adaletini ve hoşgörüsünü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Ayrım yapmadan tüm gençliği kucakladıklarını belirten Demirbaş, “Musevi, Ermeni ve Rum öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Gençlik Meclisi çatımız altında azınlıklarla ilgili bir komisyon kurulacak. Biz Son iki ay içinde yaptığımız çalışmalarla İstanbul’da 45 bin öğrenciye temas ettik. Yeni dönemde yapmaya başladığımız ve bundan sonra da devam edeceğimiz icraatlarımızla İstanbul’a yakışan bir gençlik olmak için çabalıyoruz” dedi. Ağırbaş ayrıca Gençlik Meclisi olarak İstanbul’daki 39 ilçenin tamamına hitap ettiklerinin altını çizdi. Gönüllülük esasına göre çalıştıklarını da belirten Ağırbaş şunları söyledi: “Bizi motive eden tek şey gençlerimizden aldığımız olumlu geri bildirimler. Birçok genç arkadaşımız yaptığımız çalışmalarla birlikte ilk kez kendi yaşadığı ilçenin dışına çıktığını belirtiyor. Bizim de amacımız sadece İstanbul içinde değil tüm Türkiye’de geniş kitlelere ulaşıp gençlik denilince akla ilk gelen platform olmak.”

Dönemin tanıtım aracı şiir

Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Bilgin de Osmanlı’da devletin tüm kademelerinde şiire verilen önemin nedenleri hakkında öğrencilere konferans verdi. Padişahların ve diğer yöneticilerin kendilerini halka daha iyi tanıtabilmek için şairlerle yakın ilişki içinde olduklarını belirten Bilgin, “Şiir Osmanlı döneminde bir nevi tanıtıcı araç olarak görülmüştür. Bu nedenle tarihçilerin kitapları kadar şiirlerin de incelenmesi Osmanlı ve Padişahlar hakkında detaylı bilgilere ulaşılmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Etkinlikte divan edebiyatının önemli bir kısmını oluşturan Osmanlı şiirleri de seslendirildi. Programa katılan şair ve radyocular padişahların ve Osmanlı dönemi şairlerinin eserlerini hem seslendirdi hem de şiirlere konu olan hikayeleri öğrencilerle paylaştı.

📆 01 Şubat 2015 Pazar 14:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR