MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » İBB BAŞKANI MEVLÜT UYSAL İSTANBUL SAĞLIK HİZMETLERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI’NA KATILDI
İBB BAŞKANI MEVLÜT UYSAL İSTANBUL SAĞLIK HİZMETLERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI’NA KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte İstanbul Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

 

Emirgan Beyaz Köşk’te gerçekleşen İstanbul Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısıa Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra, ilçe belediye başkanları ile sağlık hizmetlerinin İstanbul’daki yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sağlık Bakanlığı ile el ele vererek İstanbul’daki sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da yerel yöneticilerle birlikte İstanbul’un sağlık sorunlarını ve ihtiyaçlarını masaya yatırarak, sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak adına daha neler yapılması gerektiğini konuşacaklarını söyledi. İstanbul’un büyümesine paralel olarak sağlık ihtiyaçlarının da dinamik bir şekilde arttığına dikkat çeken Bakan Demircan, şöyle konuştu;

“İstanbul’daki hastane ve yatak sayılarını gözden geçireceğiz. Bazı yeni hizmetlerimizi belediye başkanlarımızla paylaşacağız. Daha ileri nelere ihtiyaç var onları tespit edeceğiz. Koruyucu hekimlik hizmetleri sunma noktasında yerel yönetimler bizim için çok önemli. Belediyelerimiz 1. Basamak koruyucu hekimlik hizmetlerinin verilmesinde bizimle beraber hareket ederlerse, bizim için de yerel yönetimlerimiz için de büyük kolaylıklar ortaya çıkar. İhtiyaçları daha kolay sağlamış oluruz. Hastane ve aile sağlığı merkezlerinin arsa temini konusunda yerel yönetimlerle birlikte hareket edersek işimiz daha kolaylaşıyor.”

Hastanelerin acillerindeki yığılmayı önlemek için poliklinik hizmetlerini gece saat 23.00’e kadar uzatma kararı aldıklarını hatırlatan Bakan Demircan, yeşil alandaki hastalara polikliniklerde de bakılacağını, sarı ve kırmızı alanda bekleyen hastaları servise alarak acildeki yoğunluğu azaltacaklarını dile getirdi.

Türkiye’nin ihtiyacı olan yoğun bakım yatağı ihtiyacına ulaşılmasına rağmen sıkıntıların yatakların verimli kullanılmaması ve hastaların yoğun bakımda uzun tutulmasından kaynaklandığını belirtin Demircan, İstanbul’daki poliklinik binaları ve uzman doktor ihtiyaçları konusunda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Demircan, üniversitelerden verilen mezunlarla yakın gelecekte Türkiye genelindeki doktor ihtiyacının karşılanacağını, 2030’a varmadan da uzman doktor ihtiyacının giderileceğini kaydetti.

Alacakları yeni tedbirlerle özel hastanelerin acille yeterli yer ve zamanı ayırmalarını sağlayacaklarının altını çizen Demircan, “Acil sorununu kısa zamanda gündemimizden kaldıracağız. Acil mekanlarının yeterliliği için de çözümler üreteceğiz. Vatandaşlarımız acil hastalarının başında bir iki kişiden fazla kişinin bekleme yapmak yerine bekleme yerlerinde beklerlerse bu sağlıklı bir davranış olur. Ayrıca bir hizmeti daha çalışmaya başladık. İmkanı olan hastanelerde başladık. Hastanelerimizde vale hizmeti bulunduracağız. Hasta yakınlarımız hastaneye geldiğinde arabasını park etmekle uğraşmayacak. Kendilerine bu imkanını da sunacağız” diye konuştu.

📆 05 Şubat 2018 Pazartesi 21:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR