MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet, Toplum » HÜSNÜ YEŞİLYURT HAKKINDAKİ İDDİALARA AÇIKLIK GETİRDİ..
HÜSNÜ YEŞİLYURT HAKKINDAKİ İDDİALARA AÇIKLIK GETİRDİ..

07 Şubat 2019 perşembe günü saat 17:00 sularında Kartal Orhantepe Sema Sokakta Meydana gelen ve 8 katlı bir binanın çökmesiyle ölüm ve yaralanmalara sebebiyet veren talihsiz kazanın meydana geldiği apartmanın adının (YEŞİLYURT)olması sebebiyle konu Kartal Belediyesi Başkan yardımcılarından Hüsnü Yeşilyurt ile ilişkilendirilmişti.
Medyada, Gazete ve Televizyonlarda günlerdir binanın Kartal Belediye Başkan yardımcısı Hüsnü Yeşilyurt’a ait olduğu ve yönünde iddialar ortada dolaşıyordu.


İstanbul34gazetesi olarak Sayın Yeşilyurt’u makamında ziyaret ettik ve kendisine hakkında çıkan iddilaraı sorduk.

  • YEŞİLYURT SOY İSMİ SON GÜNLERDE ÇOK GÜNDEMDE , YIKILAN BİNA İLE ALAKANIZ NEDİR?

  • ” Öncelikle yaşanan talihsiz olayda yaşamlarını yitiren canlarımıza Allah’tan Rahmet dilerim yaralı vatandaşlarımızında bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için dua ediyorum.

  • Evet günlerdir , hakkımda bir çok iddia ortaya atıldı,yazdılar çizdiler, binanın benim olduğunu hatta mütahitliğini bile benim yaptığımı söylediler.

  • Tabiki bu söylenenlerin benimle alakası yok, binayı yapan Hikmet Yeşilyurt ve 1992 yılında Belediyeden inşaat ruhsatını alıyor ,1993 yılında inşaata başlıyor ve 1994 yılında Kartal’da Belediye değişiyor hatta Büyükşehir Belediyeside değişiyor ve Belediyelerin yönetimi Refah partisine geçiyor.

  • KAÇAK YAPILAŞMA FURYASI
    O tarihlerden, 97-98 yıllarına kadar o bölgede kaçak yapılaşma sürüyor ve o tarihlerde ilave katlar yapılıyor binaların üzerine ve kaçak katlar çıkıyorlar.

  • Hikmet Yeşilyurt’la benim çok uzaktan bir akrabalığım var doğru, dedelerimiz kardeş ama kendisi ile tanışmışlığım ve yakınlığım yok.
    Bizim Yakacıkta babadan kalma bir binamız var onun adı da Yeşilyurt apartmanı ama dediğim gibi kendisiyle çok yakınlığım yok.
  • YAYIN YASAĞI OLDUĞU HALDE İFTİRALARINA DEVAM ETTİLER
  • Hikmet Yeşilyurt 2005 yılında vefat etti ve ölmeden önce çoğu dairesini satmış, kalan 4 daireyi ve dükkanları çocukları paylaşmış.

Belediye kayıtlarında bu binanın yapılaşma süreci 1997 yılında bitiyor zaten, ben o yıllarda serbest avukatlık yapan biriyim. Kamuoyunda çıkan ve sadece soy ismi benzerliğinden dolayı hakkımda çıkan söylentileri asla kabul etmiyorum ve kınıyorum.


O apartmanda oturduğumu bile söylediler ben 1981 yılından beri Yakacıkta şimdi riskli yapı ilan ettiğimiz binamızda oturuyordum.


Kartallılar çok iyi bilir ben yıllarca Cumhuriyet mahallesinde oturdum. Binayı daha bilmem, o binadanda yıkıldıktan sonra haberim oldu.
Binanın yıkıldığı gün bizim Meclis toplantımız vardı bende oradaydım, Ak Partili meclis üyesi arkadaşımız Metin Bektaş bana canlı yayını gösterdi ve dediki Başkan’ım cevizlide bina çökmüş , bunun üzerine biz hemen arabaya binip Meclis Başkanvekili Ali Ekber Şahinle olay yerine gittik.


Gittik ama binayı bilmediğim için bize konum attılar binayı öyle bulduk. Hemen o bölgede oturan tanıdıklarımı aradım, onlardan öğrendim binanın Hikmet Teşilyurt’a ait bina olduğunu.


Olay yerine gittiğimizde Belediye Başkanımız, Zabıtalarımız,güvenlik ekiplerimiz neredeyse tüm belediye oradaydı.


Gece ilerleyen saatlerde oradaki toz bene rahatsızlık verdi kendim Bypas ameliyatı geçirdiğim için sakıncalı bir durum oluştu o anda o yüzden çok duramadım.


Sonraki günlerde adımız, fotoğraflarımız medyada paylaşışınca tv’lerde ve gazetelerde olay yerine gitmedim. Acılar tazeydi o an oralarda tatsız bir olay yaşanmasın istemedim.Cenazeye dahi gidemedim sadece bu yüzden, Beyaz Tv’de özellikle Cem Küçük tarafından adım çok kullanıldı.
Devletin savcısı var, polisi var onlar ilk önce bana gelirlerdi ben suçlu olsam yada binanın sahibi olsam, kaldıki zaten binanın sahiplerinin ifadelerinede bu anlamda başvurmuşlar.


Yerim belli, yurdum belli, Belediyede Başkan yardımcısıyım benle alakalı bir şey olsaydı Devlet yetkilileri gelir beni çok kolay bulabilirdi yani.
Bana kimse gelmiyor, ama devleti yönetenler o tv kanallarında benim adımın, fotolarımın paylaşmasına izin veriyor bu tarafıma yapılan çok büyük bir haksızlık…


YAYIN YASAĞI OLDUĞU HALDE İFTİRALARINA DEVAM ETTİLER


Üstekil bir de yayın yasağı var ve benim boy boy resimlerim paylaşılıyor medyada bunuda anlamış değilim.


Avukat arkadaşım Binali Bulut gerekli hazırlıkları yapıyor ve hakkımda haksız yayınlar yapan medya kurluşlarına gerekli davayı açacağız ve mecliste Ak partili arkadaşlarımızla bunu konuştuk Ak Parti grup Başkan’ı Temel Yaz ve diğer arkadaşlarımda uğradığım bu linç durumuna benden yana hak verdiler.

İstanbul Büyükşehir Meclisinde yaptığım konuşmamda da Sayın Temel Yaz’ada herkesin huzurunda uğradığım haksızlığı savunduğu için teşekkür ettim.
Arkadaşlarımda uğradığım haksızlıktan ötürü geçmiş olsun dileklerinde buludular bana.
Dediğim gibi son olarak uğradığım haksızlıkta hakkımı arayacağım ve gerekli davaları açacağım.
Benimde içim yandı, üzüldüm ve orada ölen canlar benimde canım bu yüzden acılarını paylaşıyor ölenlere Allah’tan Rahmet yaralılarada bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için dua ediyorum dedi.

HABER;NURAY YILMAZ

📆 12 Şubat 2019 Salı 18:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR