MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » HAYDİ KARTAL DAHA FAZLASI İÇİN YENİDEN CHP KARTAL’I SEVİYORUM
HAYDİ KARTAL DAHA FAZLASI İÇİN YENİDEN CHP KARTAL’I SEVİYORUM

CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi adaylarından Mustafa Oktay Aksu ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Kendisi uzun yıllardır siyasetin içerisinde ve deneyimli bir siyasetçi. CHP’sinde siyaset yaptığı dönemlerde İl Başkan Yardimcılığı ve 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 1. Bölge Milletvekili adaylığı görevlerini de almış.
31 mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde ise Kartal Belediyesi Meclis Üyesi adayı. Kartal halkının kendisini daha yakından tanıması için yaptığımız röportajda Mustafa Oktay Aksu bizlere şunları söyledi.

  • Öncelikle size teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum , yıllardır aktif siyaset yapıyorsunuz, önemli görevler üstlenmişssiniz, Şimdi ise CHP’si Kartal Belediye Meclis Üyesi adayısınız , Kartal halkı sizi daha yakından tanıması için bize biraz kendinizden bahsedermisiniz.
    ”Merhaba öncelikle teşekkürler , böyle bir söyleşi yapma imkanı sunduğunuz için.
    Lise yıllarımızdan bu güne siyasetin içinde oldum. Aslen Ordu’luyum.
    2009 yılından itibaren CHP’de daha aktif görevler aldım. Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptım, Son İstanbul İl kongremizde İl Başkan yardımcısı oldum, daha sonra İl Başkan yardımcılığı görevimden ve IBB Meclis Üyeliği görevlerimden istifa edip geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili aday adayı oldum. Partim de beni İstanbul 1. bölge 12 sıradan yani bu bölgeden Milletvekili adayı olarak gösterdi.
    Hatırlarsanız oylarımızda yaşadığımız düşüş nedeniyle TBMM’ne gidemedim. O dönemler geçti artık Artık partimizi daha ileri nasıl götürürüz onun mücadelesini vermemiz lazım.
  • Kartal’da bulunmanızın sebebi nedir ?
    ” Mevcut adayımız Gökhan Yüksel bizim çok yakın arkadaşımız, hem kendisinin isteği ile hem de Genel Merkezimizin takdiri ile bugün buradayım.
  • Kartal’da seçim çalışmalarını nasıl görüyorsunuz, Seçimi kazanabilecekmisiniz?
    ” Seçim çalışmalarımız çok iyi gidiyor, sadece Kartal’da değil İstanbul’da Büyülşehir de dahil olmak üzere CHP’sinde olmayan bir çok belediyeyi kazanacağız. Ekrem İmamoğlu son anketlerde öne geçmiş durumda, hiç tahmin edilmeyecek İlçeleri de alarak bu dönem hem İstanbul’da hem de Türkiye genelinde çok önemli başarılara imza atacağız. Bu seçimler çok farklı bir seçim olacak hep beraber bunu göreceğiz.
  • İYİ Parti ile yapılan ittifak ne durumda ve ittifak dışı partilerden de oy alabileceğinizi düşünüyormusunuz?
    ” Kesinlikle düşünüyoruz, zaten kendiliğinden oluşan bir ittifak var. Bugün ekonomi o kadar kötü noktalara geldiki insanlar artık pazara alışverişe gidemez, evine bir şey alamaz hale geldiler.
    2002’den itibaren var olan bir Hükümet iktidarı ve 1994 yılından bu güne var olan İstanbul Belediye yönetimi var ve hala şunu yapacağım, bunu yapacağım gibi argümanlarla halkın karşısına çıkmasını da anlamış değilim. vatandaş yemiyor artık ve inandırıcı gelmiyor.
    Yapacaklardı madem şimdiye kadar yapsalardı onlar yaptı da biz ellerinden almadık herhal de. Ayrıca ekonomik başarısızlık ve kötü yönetim uygulamalarını üst üste koyduğumuzda tüm bunlar bizi başarıya götürecek.
    Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı halka dokunan bir belediyecilik anlayışıdır, bunu biz en üst noktalara çıkaracağız, İnsana dokunan, çevreye dokunan, yaşama dokunan bir anlayış içerisinde olacağız.
    Bugün Türkiye’de yaşanılabilir yerlere bakıldığında ilk 10 da bir tane Ak partili Belediye göremezsiniz CHP’li belediyeler iktidarın yoğun engelleme çabalarına rağmen ve hiçbir devlet desteği almadan sadece kendi öz kaynaklarıyla bu başarıları sağlıyorlar. Vatandaşlarımız da artık gerçeği gördüler.
  • Genç ve dinamik bir adayınız var bu sizin için avantajmı dezavantajmı?
    ” Aslında cevabı sorunun içerisinde, genç ve dinamik bir aday ve bu bizim için her zaman avantaj olacak ve Gökhan Başkanımla çok güzel işlere imza atacağız. Kartal Belediye Başkan Adayımız Gökhan Yüksel belediyecilik deneyimi olan tecrübeli bir aday. Kartal’ın sorunlarını bilen ve çözümü de bilen bir aday.
    Ayrıca şu an itibari ile açık ara önde gidiyoruz % 10 ‘un üzerinde bir farkla biz öndeyiz. her geçen günde bu fark açılıyor.
  • Kartal’ı ve Kartal Halkını ne kadar takip ettiniz, tanıyor musunuz?
    ” Sadece Kartal’ı değil tüm Türkiye’yi takip ediyorum, dar bir bölgede siyaset yapmadım hiçbir zaman , İlçelerimizi hemen hemen her yönüyle biliyorum, dilerseniz Kartal’ı bırakıp başka herhangi bir ilçeyi de konuşabiliriz.
  • Geçtiğimiz iki dönem Altınok Öz Başkan Kartal’ı aldı, geçtiğimiz genel seçimlerde bir oy düşüklüğü yaşandı bu seçimde düşen o oy açığını kapatabilecek misiniz?
    ”öncelikle Sayın Altınok Öz’e buradan teşekkür edelim, kendisi iki dönem Kartal’a ve Kartal’lılara önemli hizmetlerde bulunmuş değerli bir arkadaşımız, o dönemlerde üstlendiği görevi çok genç bir arkadaşımıza emanet ediyor, Gökhan Yüksel başkan da mevcut Başkan’a yabancı birisi değil yaklaşık 2.5 yıl Başkan yardımcılığı görevini layıkıyla yerine getirmiş ve tecrübe kazanmış, encümen üyeliği, encümen balkanlığı ve İBB Meclis Üyeliği yapmış bir arkadaşımız.
    Ayrıca Başkan adayımızın Ekonomist olması, yüksek lisans ve doktora yapmış olması, Kartal’da doğmuş büyümüş olması ve Kartallılar tarafından çok seviliyor olması onun artılarıdır.
    Bu artıları ona Oy vermeyecek kesimin bile ona oy verecek olmasını sağlayacak, Kartal halkı da çok benimsedi zaten, çok tuttu. çok verimli çalışmalar yapıyor sizde yakından takip ediyorsunuz zaten bu çalışmaları tüm bu etkenler onu iktidara taşıyacak ve CHP Kartal’da iktidar olmaya devam edecek.

*Kartal’a dışardan geldiğiniz için bir tepki olmuştu ilk başlarda , örgütünüz size alıştımı?
” Nasıl ki Büyükşehir adayımız insanlar beni tanıdıkça bana oy verecek diyor, gerek Partili arkadaşlarımız, gerek oy verecek kardeşlerimiz beni tanıdıkça iyiki de Oktay Aksu buraya gelmiş diyecekler. Gerek ilçe örgütümüzle, gerek halkla yaptığımız çalışmalarda çok güzel bir tablo var, iletişimimiz iyi ve göreceksiniz hep beraber başaracağız.

Kartal’daki tapu sorunları ile ilgili bir şeyler söylemek ister misiniz?
Kartal’da imar problemi var, insanlar Tapu tahsis belgelerini almışlar ama tapularını alamamış binlerce yurtdaşımız var.Büyük şehir Beleidyesi bu tapuları bugüne kadar neden vermedi, vermez çünkü vermiş olsaydı CHP’si Kartal’da dahada güçlenecekti. Biz bu anlayışı reddediyoruz bu hiç bir anlayışa sığmaz.
Biz tamamen insan odaklı projelerimizle Kartal’a hizmet vermeye devam edeceğiz. İnşallah Büyükşehir de Ekrem İmamoğlu kazanacak ve Kartal Belediyesi ve İBB birlikte yapacakları çalışmalarla yıllardır gangren olmuş bu sorunu kökünden halledeceğiz. Nuray Hanım Bilgi çağındayız, İnternet çağındayız artık yeni yetişen nesil bilnçli yetişiyor ve insanları kandırmak aldatmak artık eskisi gibi kolay değil. Bizler samimi ve dürüst olmak zorundayız. Boş vaatlerle yalan ve dolanla bu işler olmuyor. Büyükşehir samimi olsaydı bu tapuları bir günde verirdi. Ama şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim bu anlayışta olanlar kaybetmeye mahkum olacaklardır , tıpkı bu seçimde olacağı gibi”.

*Son olarak mesleğinizle ilgili bir projeniz yada projeleriniz varmı?
Tabii ki var. Ama ondan önce belirtmek isterim ki İstanbul’un tüm ilçelerinde sadece Kartal’da Veteriner Hekim Meclis Üyesi Adayı var. Hem de bir değil iki aday var. Diğeri de 15.sıra adayımız Orhan Budak arkadaşımız. Kartal’da bulunan sokak hayvanları, sahipli sahipsiz hayvanlar, hayvanseverler çok şanslılar. Başkan adayımızın bu konuya ne kadar önem vereceği 2 Vetriner Hekimi listesine almaktan belli oluyor zaten. Ancak projeleri burada uzun uzun anlatmak zaman alacak. Kısaca şunu söyleyebilirim. Kartal’da yaşayan sakinlerimizin hepsini memnun edecek çözümlerimiz hazır. Rehabilitasyon Merkezi, aşılama, kısırlaştıma, sahiplendirme, bir kulübe bir köpek projesi, mikroçip takip sistemi, kedi evi vs. inşallah bir gün sadece bu konuyla ilgili diğer Veteriner Hekim arkadaşımız Orhan Budak ile birlikte bir ropörtaj yaparız. Uzun uzun konuşuruz.

Başka eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Sizler aracılığıyla tüm Kartallı dostlarıma selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. Martın sonu bahar.

MUSTAFA OKTAY AKSU KİMDİR ?
CHP Kartal belediye Meclis Üyesi Adayı Mustafa Oktay Aksu,1966 yılında Ordu’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği,Türk Veteriner Hekimler Birliği Mekez Konseyi Kurultay delegeliği,İstanbul Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu Üyeliği,İstanbul Sağlık Meslek Odaları koordinasyon Kurulu Üyeliği,İstanbul Yaşam derneği Genel başkanlığı,İstanbul Ordu Ulubeyliler Derneği Başkanlığı,Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında CHP Belediye Meclis Üyeliği,2014-2018 yılları arasında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve CHP İstanbul İl Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aksu,27.dönem seçimlerinde CHP İstanbul 1. bölge 12. sıra Milletvekili adayı oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Oktay Aksu İngilizce biliyor

NURAY YILMAZ

Galeri
📆 17 Mart 2019 Pazar 21:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR