MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » HARUN ÖZDEMİR ” PROJELERİM FARKINDALIK YARATACAK”
HARUN ÖZDEMİR ” PROJELERİM FARKINDALIK YARATACAK”

31 Mart 2019’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kalmasında rağmen CHP an itibari ile adaylarını açıklamadı. Bu durum CHP’ye ne kazandırır ve ya kaybettirir bilinmez ama görünen o ki aday adayları içlerindeki heyecanını kaybetmemiş.

CHP Kartal Belediye Başkan aday adaylarından deneyimli siyasetçi Harun Özdemir ile süreci değerlendirdik ve güzel bir söyleşi gerçekleştirdik…

Kendisi bize şu açıklamalarda bulundu;

” Yaklaşık 3.5 ay önce aday adaylık başvurumu yaptım, sahada seçim çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 42 yıllık Kartal’lıyım.10 yaşındayken Kartal’a geldik. Bu zaman zarfında Kartal’da dokunmadığım,tanımadığım insan kalmadı neredeyse çok aktif bir insan olduğum için ve sporla da uğraşıyorum,bu yüzden öğrencilik yıllarımdan bu güne bir çok STK,Dernek,Spor kulübü ve siyasi partide aktif görevlerim oldu.
Bu yönüm bi anlamda bana artı katıyor çünki Partimizin ulaşamadığı veya tanıyamadığı kadar insan tanıyorum , geçmişte merkez sağda siyaset yaptım bununda bu süreçte bana ve partimize katkı sunacağını düşünüyorum.
Uzun yıllardır siyasetin içindeyim, 5 yıl önce Sancaktepe’de sayın Genel başkanımızın bir davetiyle Partimize katıldım.
En son yapılan Genel seçimlerde partimizin oylarında bir düşüş olması bize burada bir sorumluluk alma mecburiyetini getirdi.
Kartal Belediye Başkan aday adaylığına başvurumda ikinci bir etkende Mevcut Belediye Başkanımız Altınok Öz’ün ben aday olmayacağım Partim bana tekrardan bir görev verirse hazırım söylemi beni Partimizin bayrağının Kartal’da dalgalanmaya devam etmesi gerektiği düşüncesine itti ve aday adayı oldum.
Bu kararı alırken de bu yönde kendimi hazır ve güçlü hissettim ve hatta bu yönde telkinler de vardı hem tabandan hemde tavandan, o dönemde daha başvurumu yapmamıştım Cumhuriyet gazetesinde ismimizde gündeme geldi Kartal’dan üç isim vardı biride bendim.
Bir siyasetçi her dönem her göreve hazır olmalıdır, bende aldığım kararın giçlenmesi ve destek görmesi adına daha öncelerden görüşmelerime başlamıştım, ama o dönemlerde Belediyenin bir kurumunda görevli olduğum için etik olmaz matığıyla bunu hiç bir yerde deklere etmiyordum.

* KARTAL HALKI SİZİ İYİ TANIYORMU ? SOSYAL MEDYAYI TAM ANLAMIYLA KULLANABİLİYORMUSUNUZ ?

Ben sosyal medyayı çok kullanıyorum fakat adaylık sürecim belli olana kadar saha çalışması yapmama kararı aldım.v Farklı bir reklam anlayışım var, aday olursam İlçe Başkanımıza da söyledim ben farklı bir seçim çalışması yürüteceğim.

Mevcut Belediye Başkanımıza olan saygımdan ötürü aday adaylık sürecimde de , aday olursam eğer o süreçte de de saha çalışması yapmayacağım. STK,Dernekler ve Mahalle birimleri ile temas halinde olacağım ve bunca yıldır uğraştığım siyasetin meyvasını olgunlaşmış hali ile ortaya koyacağımı düşünüyorum.

* ADAY SİZ OLURSANIZ DİĞER ADAYLARIN SİZE DESTEK VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ, YADA TAM TERSİ OLURDA SİZDEN BAŞKA BİR ADAY GÖSTERİLİRSE SİZ ONLARA DESTEK VERECEKMİSİNİZ BU SÜREÇTE…

Tabiki, ölümüne destek veririm, ben örgüt toplantılarında yaptığım konuşmalarımda bunu dile getirmiştim zaten , etik olanda ve yapılması gerekende budur, ha diğer aday arkadaşlarım bu konuda ne düşünür bilmem ama ben seçim sonuna kadar aday ben olmuşşum gibi destek vereceğim.
Geçmiş iki dönemde Altınok Başkanım bilir benim Karadenizliler üzerinde olan etkimi ve ona nasıl çalıştığımı ve desteklediğimi. Kimsenin rakibi değilim.Bütün adaylar çok kıymetli arkadaşlar.
Mevcut belediye başkanı ile yaklaşık üç yıldır çalışma ve siyasi yol arkadaşlığı yapıyoruz.
Siyasi görevler bir bayrak yarışıdır. Sayın Öz ün bayrağı Bana devretmesini ve bu kutsal davaya bayrağı daha yukarılara taşıyarak hizmet etmek istiyorum ve aday olarak kendimin gösterileceğimi biliyorum ve daha öncede belirttiğim gibi ben proje adamıyım,projelerimle Kartal’a çok şey katacağıma inanıyorum bu konuda uzamanım seçildiğimde göreceksiniz ve farkı fark edeceksiniz”. dedi


HARUN ÖZDEMİR KİMDİR

1966 yılında Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı köyünde doğdu.
İlkokulu Fidanbaşı köyünde Ortaokul ve Lise yi İstanbul Kartal Maltepe Orhangazi lisesinde, Üniversiteyi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme lisans bölümünde tamamladı.

Gençlik yıllarında lisanslı futbol oynadı. İstanbul Dsi Spor Kulübünde yöneticilik yaptı. Dsi basketbol takımını Türkiye İkinci profesyonel lige taşıdı.
Halen Kartal Özbalkangücü master futbol takımında spor hayatına devam etmektedir.

1985 İstanbul DSİ de iş hayatına başladı. İstanbul un temiz içme ve kullanma suyu temini projelerinden 11 büyük projede 29 yıl kontrolörlük ve Şantiye şefliği görevlerinde bulundu.
Dsi de bir dönem Sosyal Hizmetler müdürlüğünde yöneticik yaptı.
2014 yılında DSİ den Sancaktepe Belediye başkan aday adaylığı sürecinde kendi isteği ile emekliye ayrıldı.

Stk lar da önderlik yaptı. İstanbul da kurulu bulunan Şalpazarı, Trabzon, Karadeniz bölgesinin birçok derneğinde, Federasyon ve Konfederasyon larının çoğunda kuruculuk, Yöneticilik ve başkanlık yaptı.
Şalpazarı Dernekler Federasyonu kurucu genel başkanlığı,
Trabzon Federasyonu kurucu ve genel başkan vekiliği,
Karadeniz Konfederasyonu kurucu ve genel başkan yardımcılığı görevlerine devam etmektedir.

Ağasar kültür ve araştırma ismiyle
Bölgesel kültür dergisi çıkardı.
Sis Dağının Çocukları Kitabı nın Yazarı.

Gençlik yıllarında başladığı siyasi hayatında gençlik kolları, Belde, İlçe ve İl yönetimlerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı.

Bir dönem işyerinde işci sağlığı ve güvenliği Sendika temsilciliği görevinde bulundu.

Kartal Belediyesi iştirak şirketleri Kartursaş ve Kartansaş A.Ş de Yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu.

Trabzon Spor Kongre üyesi,
Dsi Su Vakfı üyesidir.
Evli ve üç Kız çocuğu babası olup iyi seviyede ingilizce bilmektedir.

Galeri
📆 16 Ocak 2019 Çarşamba 14:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR